7 pravila posuđivanja robe od frendica

Goran Čižmešija
...dajemo ti službeno dopuštenje da proslijediš ovaj link svim frendicama koje se NE pridržavaju pravila!
Vidi originalni članak

Posuđivanje odjeće od prijateljice ili cimerice samo je jedna od prednosti vašeg odnosa. Ali kao što svi predobro znamo, posuđivanje svojeg najdražeg komada odjeće (jer da, bit će to uvijek baš TAJ komad iz ormara) često dolazi s ne tako divnim posljedicama. Kako biste izbjegle isto, donosimo pravila koja uključuju obje strane. U nastavku pročitaj 7 pravila posuđivanja odjeće i slobodno podijeli ovaj članak sa svojim frendicama kojima bi dobro došla uputstva za posuđivanje - shvatit će što im želiš reći...

Uvijek pitaj!

Ponovi za nama: neću ništa uzeti bez pitanja! Čak i ako ona nikada ne bi primijetila, ne bi joj smetalo ili je čak i od tebe uzimala bez pitanja, pristojno je uvijek pitati da uzmeš nešto iz njenog ormara. Također, pitaj tako da joj ne bude neugodno odbiti. Taktike pritisaka i agresivnog ponašanja strogo su zabranjene!

Odredi svoje granice i očekivanja

U kompliciranom i nužnom svijetu izmjenjivanja odjeće, djevojka mora imati neka ograničenja. Na primjer, možeš posuditi svu odjeću koja je periva u perilici, ali ne svilu, osjetljive materijale ili komade koji su isključivo za kemijsko čišćenje. Također, nije pametno posuđivati obiteljska nasljeđa ili komade koji za tebe imaju neko sentimentalno značenje. Ako si ti ta koja posuđuje, razmisli dvaput da li baš moraš nositi tuđi predmet koji je sklon nezgodama, poput brušene kože, svile, bijele odjeće, skupog nakita ili bilo čega veće vrijednosti.

Posuđeni komadi su svetinja

Zlatno, univerzalno pravilo glasi: odjeća tvoje prijateljice za tebe je sveta i prema njoj ćeš se odnositi kao što bi se odnosila prema najvrjednijoj stvari iz vašeg ormara. Puta pet.

Vrati odjeću brzo. I neka bude čista.

Operi u perilici sve što možeš, a ostalo odnesi na kemijsko čišćenje. Uredno ih vrati u pristojno vrijeme. Nemoj da te ona mora podsjećati na onu majicu koja je kod tebe mjesecima...

Ako nešto uništiš, prihvati odgovornost

Zamisli scenarij: budiš se jutro poslije rođendanske proslave i na tvoj užas, nalaziš mrlje od vina na najdražoj haljini tvoje prijateljice koju si sinoć posudia. Što sad? Nemoj samo baciti haljinu ispod kreveta i moliti Boga da zaboravi na nju. Pokušaj s nekim trikovima za uklanjanje mrlja kod kuće ili još bolje - odnesi haljinu na kemijsko čišćenje kako bi vidjela jesu li sve nade izgubljene. Ako je komad stvarno uništen, pogledaj možeš li joj ga nadomjestiti istim. Ako ne, pronađi cijenu artikla i pitaj kako joj to možeš platiti (vrlo vjerojatno će neko vrijeme piti koktele na tvoj račun...).

Ravnopravnost! Ravnopravnost! Ravnopravnost!

Ako jedva posuđuješ ukosnicu svojoj prijateljici, nemoj očekivati da će ona biti entuzijastična kad ju pitaš da ti posudi svoje "sretne cipele"  za izlazak. Posuđivanje je dvosmjerna ulica. Ako želiš posuditi stvari od nekog, bolje bi bilo da si i sama spremna posuditi svoje kad te prijateljica zamoli.

Nemoj baš STALNO posuđivati

Čak i ako ti je rekla da možeš iz njenog ormara uzeti što god hoćeš kad god hoćeš, nemoj to baš svakodnevno iskorištavati. Vi znate najbolje kakav odnos imate, ali mi mislimo da je posuđivanje češće od dva puta mjesečno ipak previše.

Posjeti Miss7.24sata.hr