6 stvari koje niste znali o Audrey Hepburn

themoviedb.org
Tijekom bogate karijere uspjela je osvojiti Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja, a osim glumom bavila se i manekenstvom
Vidi originalni članak

Jedna od najljepših žena svih vremena, Audrey Hepburn, već je desetljećima omiljena ikona stila mnogih dama. Ipak, sama Audrey nikada nije prihvatila tu 'titulu'.

'Nikada nisam o sebi razmišljala kao o ikoni. Ne moram dijeliti mišljenje drugih ljudi...', jednom je prilikom objasnila glumica.

Njezino najpoznatije filmsko ostvarenje, film 'Doručak kod Tiffanyja', idućeg tjedna slavi 55 godina postojanja, a upravo je to prilika da se prisjetite šarma, ljepote i elegancije Audrey Hepburn, ali i otkrijete manje poznate detalje iz života ove bezvremenske ljepotice:

1. U dobi od 22 godine njezin je talent sasvim slučajno prepoznala istaknuta književnica Sidonie Gabrielle Colette, autorice bestsellera 'Gigi' čiji je glavni lik svojevremeno utjelovila upravo Audrey. Iako je u to vrijeme mlađahna glumica iza sebe imala izgovorenih tek nekoliko glumačkih rečenica, Colette je u njoj vidjela upravo svoju junakinju.

2. Važnu ulogu u razvoju njezine karijere imao je i redatelj Roman Holiday koji je inzistirao da Audrey, unatoč nedostatku glumačkog iskustva, zauzme ključnu ulogu budućeg filmskog klasika 'Doručak kod Tiffanyja'

'Gluma, osobnost i izgled bili su njezina dobitna kombinacija', objasnio je svojevremeno svoju odluku Holiday.

3. Hepburn nikada nije skrivala svoju strast prema modi, a uz kostime s filmskog seta se toliko vezala da je mnoge zadržala i u vlastitom ormaru.

'Toliko volim odjeću da mi je ona ponekad poput poroka', priznala je glumica.

Zato ne čudi što je francuski dizajner Givenchy s godinama postalo njezin osobni stilist. Ovo dvoje zaljubljenika u modu su se upoznali u vrijeme kada je Audrey tražila haljinu za ulogu u filmu 'Sabrina', a nju je oduševila činjenica da je Givenchy kombinirajući isključivo dvije stvari, posebne tkanine i par naušnica, od nje napravio pravu kraljicu stila.

4. Pisac Turman Capote prvobitno je zamislio Marylin Monroe u ulozi Holly Golightly, ali ona je ulogu odbila nakon što je njezina profesorica glume, Paula Strasberg, zaključila kako bi joj takva uloga mogla naštetiti karijeri.

5. Dok većina ljudi obožava kroasane, prelijepa glumica ih nikada nije podnosila. Zato je razumljivo da su joj scene u kojima ih gricka osobito teško padale...

6. Njezina očaravajuća mala crna haljina iz 'Doručka kod Tiffanyja' prodana je za gotovo milijun dolara.

Posjeti Miss7.24sata.hr