6 stvari koje bi mogla izbaciti iz ormara odmah

Promo
Ova haljina mi fakat treba. I ove zlatne cipele isto. Ma i topić će dobro doći... I onda ponovno nisi baš ništa izbacila iz ormara! Vrijeme je za veliko čišćenjei preslagivanje ormara
Vidi originalni članak

S vremena na vrijeme ipak se otvarajući ormar moramo suočiti i s tim užasom: mjesta za novu odjeću nema, stara ispada na sve strane, a za dobar dio stvari smo zaboravili da ih uopće imamo. Najteže je sjesti i prisiliti se da kreneš preslagivati i sistematizirati stvari s obzirom na to da u startu znaš da će ti oduzeti nekoliko sati života (i to ako si brza!), a opet će sve biti natiskano i izgužvano u rekordnom roku. Osim ako... se nečeg zauvijek riješiš. Spremanje ormara kad tad dođe na dnevni red, a onda i gorka istina - da većinu tih komada ionako ne nosiš, niti želiš ikad nositi. Krajnje je vrijeme da se uhvatiš u koštac s viškovima i podijeliš ih frendicama - ovo je naš popis stvari kojih bi se mogla riješiti iz ormara još ovo ljeto.

1) Cipele/platforme/sandale s otvorenim prstom

Takozvani "peep-toe" model bio je jedan od onih velikih modnih trendova koje se nisi usudio zaobići sve da si ih mrzio. Sigurno još jedan model povlačiš negdje na dnu ormara i doslovno šutaš nogom kako ti smeta po putu. Vrijeme je da idu van.

2) Haljine s početka faksa

Mislimo da ćemo se složiti kako su haljine koje smo nosile u lude noćne izlaske na prvoj godini faksa bile, najblaže rečeno, neukusne. Ta faza izrastanja iz srednjoškolke u studenticu, kad smo na granici djevojke i žene, najčešće su praćene bandage haljinama, dubokim dekolteima i oskudnim suknjama, koje vjerojatno više nikad ne bi stavili na sebe. Baš zato, moramo je baciti.

3) Remenje

Ima li uopće svrhe za posjedovati 101 remen? Kad je uopće bio zadnji put kad si jedan nosila? Popularni modeli hlača nemaju potrebe za remenjem, pa jedini praktični remeni ostaju oni za struk. Sve ostalo pokloni mami, njoj će vjerojatno dobro doći.

4) Izlizani nakit

Okej, svi posjedujemo jedan lančić koji je prošao s nama sve izlaske ili prsten koji smo dobili od BFF prije šest godina - ako je oboje bižuterija, velika je vjerojatnost da su danas već jako izlizani. Takav nakit ima sentimentalnu vrijednost, ali više ne služi svrsi - ako nije lijep, ne trebaš ga više ni posjedovati.

5) Ofucane torbe

Samo zato što je bila skupa, ne znači da je trebaš čuvati. Prvo je probaj popraviti, ali ako ne ide, a koža se ljušti, ima rupe ili je potrgana ručka - jedino mjesto gdje bi ta torba trebala ići je smeće!

6) Hlače niskog struka

Niski struk je okej, ali niski struk koji se furao početkom 2000-ih je sada kriminalan. Sve hlače koje ti bacaju donje rublje u prvi van trebale bi letjeti iz ormara jer jednostavno nisu prikladne za nošenje ni u jednoj situaciji.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr