6 cipela koje savršeno pristaju uz 'mom' traperice: složili smo i 6 stylinga, za inspiraciju

Instagram @matea.miljan
Vidi originalni članak
  • Traperice 'mom' kroja bile su popularne u 80-ima, a posljednjih godina su doživjele ogroman comeback
  • Iako su poprilično zahvalne za kombiniranje, uz pojedinu obuću izgledaju skladnije nego uz ostalu
  • Zavirili smo na Instagram profile trendseterica i provjerili kako one nose omiljene 'mom' traperice

Na spomen traperica, pojedini krojevi poput skinny modela automatski nam padaju na pamet, no u narednim mjesecima nosit će se udobniji modeli traperica opuštenijih nogavica poput bootcut, boyfriend, mom traperica, kao i vječni klasik - traperica ravnog kroja koje u svom ormaru imaju sve istinske fashionistice. Šuška se kako ćemo s početkom proljeća zavoljeti i traperice širokih nogavica, no njih ovaj put ostavljamo po strani i posvećujemo se 'mom' trapericama koje su zasluženo ponijele titulu najudobnijih traperica. 

Traperice 'mom' kroja bile su popularne u 80-ima, a posljednjih godina su, na našu sreću i veselje, doživjele ogroman comeback. U pravilu su 'mom' traperice visokog struka s opuštenijim krojem oko bedara i nogavicama koje se sužavaju prema gležnju. Njih bi tvoja mama vrlo vjerojatno nosila uz podvrnutu bluzu, crni kožni remen, bijele čarape i mokasinke.

Danas je daleko veća vjerojatnost da ćemo na gradskim ulicama i modnim portalima 'mom' traperice viđati u kombinaciji s dugim kaputom, običnom bijelom majicom i strappy sandalama na petu. Drugim riječima, ove su cool traperice postale još kulerskije (ako je to uopće moguće). Njihov opušteni, ali skulpturalni oblik čini ih savršenim izborom za one čiji stil spaja seksi i casual estetiku. 

Iako uz 'mom' traperice pristaje gotova sva obuća, a određeni modeli uz njih idu bolje nego drugi, točnije njih šest. Od balerinki i tenisica do čizama i štikli, evo koju obuću provjereno možeš nositi uz 'mom' traperice...

1. Sandale s remenčićima

Iako to možda nije par cipela koji bi prvi zgrabila za cjelodnevni šoping ili dugu šetnju, ne može se poreći da sandale s remenčićima izgledaju nevjerojatno u kombinaciji s 'mom' trapericama opuštenijeg kroja.

Iskopiraj stajling...

Bluza Arket, 99,00 €; traperice Weekday, 50,00 €; narukvica Thomas Sabo, 280,90 €; sandale The Row, 970,19 €

2. Robusne tenisice

Nema boljeg para 'mom' trapericama od robusnih tenisica predimenzioniranog dizajna koje su također bile popularne u 80-ima. Ova će kombinacija odlično izgledati uz hudicu i chic torbicu preko ramena.

Iskopiraj stajling...

Hudica Gangaia, 155,00 €; traperice Mango, 39,99 €, torba Coperni, 518,94 €; tenisice New Balance,150,00 €

3. Mokasinke

Ako obožavaš klasiku, a pogotovo onu pariškog šarma, svoje 'mom' traperice uskladi s predimenzioniranim sakoom i mokasinkama koje se u 2023. vraćaju u svom robusnom izdanju.

Iskopiraj stajling...

Sako Isabel Marant's Étoile, 513,30 €; traperice Abercrombie & Fitch, 95 €; torba & other Stories, 139,00 €; mokasinke Zara, 39,95 €

4. Klasične gležnjače

Prugasta košulja, 'mom' jeans i crne gležnjače četvrtastog potplata - još jedna klasika koja će izgledati super za posao ili šetnju gradom. Uz ove komade tvoj će stajling izgledati genijalno bez puno uloženog truda.

Iskopiraj stajling...

Košulja H&M, 20,30 €; traperice Marks & Spencer, 44,56 €; torba COS, 99,00 €, gležnjače Dear Frances, 566,78 €

5. Balerinke 

Ako preferiraš traperice koje sežu do gležnja, onda su elegantne balerinke dobra ideja. Ravni potplat čini ovu obuću pametnom opcijom za one koji su cijeli dan u pokretu, a jednostavan dizajn čini ih bezvremenskim klasikom i samim time pametnom investicijom.

Iskopiraj stajling...

Sako Arket, 159,99 €; traperice Levi's, 112,85 €; vesta & Other Stories, 179,00 €, balerinke Mango, 51,90 €

6. Natikače

Kad dođu topliji dani, tenisice zamijeni ravnim natikačama, uskoči u svoje omiljene 'mom' traperice i voila - spremna si za gradsku špicu!

Iskopiraj stajling...

Vesta & Other Stories, 149,00 €; traperice Everlane, 93,00 €; majica Arket, 19,00 €; natikače Zara, 25,95 €

Posjeti Miss7.24sata.hr