5 odličnih modnih trikova s običnom gumicom za kosu

Getty Images
Jeste li znali da s gumicom za kosu možete popraviti patentni zatvarač, zadržati odjeću na vješalicama te čak i proširiti hlače u struku?
Vidi originalni članak

Gumica za kosu najbolja je priljateljica svih žena, a iako je uz vas još od malih nogu, postoje neki trikovi s njima za koje do sada vjerojatno niste čuli. Osim za vezanje kose, gumice su odlično modno pomagalo, a ovo je pet genijalnih načina na koje ih možete iskoristiti:

Proširivanje struka

Ovo je možda i najstariji trik za trudnice, ali će odlično doći i svakome tko ima problema s preuskim strukom na hlačama. Jednostavno, provucite gumicu za kosu kroz rupu za dugme i njome zakačite hlače te dobijte nekoliko dodatnih centimetara u struku.

Zadržite rukave na mjestu

Iako su široki i neobični rukavi u trendu, kada su predugački, ometaju nas u kretanju i znaju biti prava gnjavaža. Za brzo rješenje, zgrabite dvije labave gumice za kosu i nataknite ih na obje ruke te njima zakačite rukave na mjesto gdje želite da stoje. Kako biste prekrili gumice, zarolajte rukave preko njih.

Popravite patentni zatvarač

Kada se patentni zatvarač olabavi i ne želi stajati na mjestu, gumica za kosu spašava situaciju. Provucite tanku gumicu za kosu kroz malu rupu na patentu i zakačite je oko dugmeta.

Zadržite odjeću na vješalicama

Nježni topići, lagane haljinice i košuljice često padnu s vješalica i zgužvaju se, a kako se to ne bi ponovilo omotajte gumicu za kosu sa svake strane vješalice. Iako u videu koriste druga pomagala, jednaki će efekt imati i gumice, pogotovo one kuhinjske, koje čupaju kosu.

Otkrijte samo ramena

Topići koji otkrivaju ramena hit su sezone, no oni mogu biti jako nezgodni i  skliznuti s vaših ruku te otkriti više no što ste htjeli. A kako biste to spriječili, sve što vam je potrebno su četiri pribadače i dvije labave gumice za kosu, koje ćete zakačiti s unutarnje strane rukava, kako je pokazano na videu.

Posjeti Miss7.24sata.hr