4 resort kolekcije koje želimo u svom ormaru

Christopher Kane
Iako je službeno počeo Tjedan muške mode, dizajneri još uvijek nezaustavljivo lansiraju svoje cruise kolekcije. Mi smo već odabrali svoje favorite. Givency, Christopher Kane, MSGM i neponovljiva Roksanda Ilinčić.
Vidi originalni članak

Je li Givenchy preživio bez Riccarda Tiscija? Čini se da je, i nova zvijezda ne mjestu kreativne direktorice, Clara Waight Keller se sasvim dobro snašla. Nastavila je s Tiscijevom formulom pri predstavljanju ove kolekcije. Velike količine organze, svile, prozirne čipke, a sve to spojeno u nepogrešiv kolorit. Neboje su i dalje dominantne, ali nas iznenadni dodatak boje u vidu ciklame ili kobalt plave potpuno raspameti. 

Ključni komadi? Prozirni ogrtač, čizme iznad koljena su presvučene materijalom poput čarape, izrezano cvijeće koje u asimetričnim prorezima visi sa stane, te neizostavni til na očima. Doista, i dalje smo zaljubljeni u Givenchy kao od prvog dana kada smo otkrili formulu po kojoj radi ova francuska modna kuća.

Massimo Giorgetti i njegov MSGM imaju već ustaljenju formulu: velika količina boje, još više volana, oštre linije, i onda na kraju - neočekivani nalet athleisure stila. I Giorgetti voli da se trenirke nose uz štikle, i šiltericu. To je taj spoj talijanske neopterećenosti i luksuza koji se vidi u tehnici materijala.

Boje su jednostavno neodoljive. Mješavina zagasito zelene s jakim plavim elementima, pa opet snažno žuta boja, koja instantno izaziva pozitivu. Neodoljivo izgleda kada MSGM haljina dolazi s istim uzorkom kao i štikle, to se zove pametno odijevanje od glave do pete u isti uzorak.

Svatko tko je ijednom u životu pogledao kolekciju Christophera Kanea, pao je u nesvijest od uzbuđenja. Taj Britanac doista zna kako se radi romantična moda s velikom dozom mistike, koju naglašava kroz visoke ovratnike, čipkane boudoir haljine, ili pak pletivo koje je sve samo ne tradicionalno.

Kako Kane vidi ženu? Kao seosku curicu koja je prebrzo odrasla kada je od kuće otišla na sveučilište u veliki grad. Element tog djeteta prisutan je u pletivu, ali ta gradska odvažnost se vidi kroz dodatak velike količine perja, aplikacija na odjeći i cipelama, kao i neodoljivom vezu koji vrišti s romantičnih haljina.

Roksanda Ilinčić jednostavno zna što ženama stoji. Bilo da se radi o strukturiranim predimenzioniranim kaputima, ili sjajnoj pletenini koja savršeno stvara siluetu, ova cruise kolekcija dizajnerice koju obožavaju slavne žene izgleda fantastično. Savršen spoj profinjenosti, strukture, luksuza...

Za potpuno dojam, tu su predimenzionirane naušnice, ogromni krugovi s visećim dodacima koji će se sasvim sigurno nositi. Jer glomazni nakit je uvijek u igri, a Roksanda zna kako uspješno zamijeniti materijale. Pa tako metalna konstrukcijska ručka s torbe bi jednako dobro izgledala kao neke viseće naušnice, dok bi ringovi naušnice lagano mogli postati ručka za torbu.

Posjeti Miss7.24sata.hr