Savršena ljetna inspiracija: 3 zabavna i chic stajlinga za kojima će se baš svi okrenuti

Unsplash, Taisiia Stupak
Vidi originalni članak
  • Vrijeme je za uživanje u dugom, toplom ljetu i razigranim odjevnim kombinacijama!
  • Sigurni smo i da jedva čekaš gradskom špicom prošetati lepršave haljine i sandale koje strpljivo čekaju da dođu na red 
  • Jedini problem je što ti nedostaje inspiracije za svakodnevne stajlinge? S jednim od ova 3 zabavna i chic stajlinga nećeš pogriješiti

U hladnim danima zaista je teško izgledati chic ispod svih tih slojeva odjeće, šalova i kapi, no u proljeće i ljeto je taj zadatak ipak malo lakši. Nismo se ni okrenuli, a već će stiglo ljeto kojem smo se toliko veselili, što znači sam jedno - gola koža, sol u kosi i uživanje u osvježavajućim koktelima dok slušamo kako se valovi razbijaju o stijene. Jesmo li u tebi probudili nostalgiju za godišnjim odmorom?

Bez brige, ubrzo ćeš na svoj zasluženi GO, a obzirom da su temperature ovih dana konačno premašile 30 stupnjeva, počeli smo ozbiljno razmišljati o tome što odjenuti u narednim danima. Osmislili smo 3 genijalna stajlinga koja će ti, nadamo se, poslužiti kao inspiracija u danima pred nama, a tijekom dugog i vrućeg ljeta počasti se osvježavajućim koktelima s kavom čije recepte također donosimo u nastavku. 

Stajling inspiriran Cold Brew Martinijem

Ovaj neodoljivi koktel od kave je jakog i istovremeno slatkog okusa s kremastom pjenom i zrncima kave. Cold Brew Martini je savršen odabir za after work piće ili kao aperitiv za početak dobre zabave. Zamišljamo se kako ga ispijamo nakon napornog dana u efektnom pink odijelu, a ukoliko i ti voliš upadljive stajlinge poput ovog, savjetujemo ti da pink odijelo začiniš jednako odvažnim plavim modnim dodacima.

Sastojci:

  • 60 ml votke
  • 15 ml likera od kave (npr. Kahlúa)
  • 30 ml cold brew kave
  • 15 ml šećernog sirupa za koktele
  • kocke leda
  • nekoliko zrnca za kavu za dekoraciju

Priprema:

1. Pripremi cold brew kavu u De'Longhi Eletta Explore uređaju za manje od tri minute pritiskom na gumb.
2. Napuni shaker za koktele ledom, zatim dodaj kavu, votku, šećerni sirup za koktele i na kraju liker od kave i snažno protresi shaker.
3. Procijedi cold brew martini u čaše za martini i ukrasi ga zrncima kave.

Stajling inspiriran Cold Brew Gin & Tonicom

Super osvježavajući koktel koji se sastoji od kave, tonika i džina. Koktel po želji možeš i sama doraditi i dodati cijeđenu naranču, limun ili cimet za dodatni okus. Koktel majstori tvrde kako tonik nadopunjuje kiselost kave i doprinosi glatkoj i pjenušavoj teksturi, a budući da je tonik sam po sebi sladak, u koktel nije potrebno dodavati šećer. Uživaj u svojoj čaši Cold Brew Gin & Tonica u lepršavoj košulji i kratkim hlačama - stajlingu koji možeš isfurati na špicu, ali i na plažu. Začini stajling kožnim natikačama, zlatnim nakitom i slamnatom torbom koja je postala glavni sinonim za ljeto.

Sastojci:

  • 30 ml cold brew kave
  • 25 ml džina
  • 200 ml tonika
  • kocke leda
  • Ploške limuna za dekoraciju

Priprema:

1. Pripremi cold brew kavu u De'Longhi Eletta Explore uređaju.
2. Napuni čašu ledom pa dodaj cold brew kavu, a zatim džin i tonik i i snažno protresi shaker.
3. Ploškom limuna prođi po rubu čaše u kojoj ćeš poslužiti koktel pa je okreni i umoči rub čaše u šećer. Koktel iz shakera prelij u čašu i ukrasi je ploškom limuna.

Stajling inspiriran Cold Brew Mohitom

Intenzitet svježe mente susreće se s delikatnim aromama cold brew kave u ovoj osvježavajućoj verziji poznatog karipskog koktela. Osvježavajući koktel ne može proći bez jednako osvježavajućeg stajlinga, slažeš se? Budi drugačija i ove sezone investiraj u nekoliko zelenih modnih dodataka koji će u trenu razbiti i najjednostavniji stajling. Asimetrična haljina s volanima poput ove idealna je za tople ljetne večeri i party u gradu. Ne zaboravi cjelokupni look zaokružiti crvenim ružem koji u trenu daje dozu seksepila.

Sastojci:

  • 30 ml cold brew kave
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 15 ml soka limete
  • 50 ml bijelog ruma
  • 60 ml mineralne vode
  • kocke leda
  • svježi listići mente
  • ploške limete za dekoraciju

Priprema:

1. Prvo uzmi čašu i dodaj u nju smeđi šećer, sok limete i listiće mente. Zatim upotrijebi mudler (gnječilicu) kako bi nježno zgnječila mentu.
2. Dodaj 4 kockice leda i rum pa lagano promiješaj.
3. Dopuni mineralnom vodom i na kraju dodaj cold brew kavu koju si pripremila na samom početku u De'Longhi Eletta Explore uređaju. Ukrasi ploškama limete.

Kako pripremiti Cold Brew kavu?

Cold brew je metoda u kojoj se talog kave ulije u hladnu vodu kako bi se izvukao maksimalan okus. Većina modernih hladnih recepata uključuje mljevenu kavu koja se namače u vodi 12-15 sati na sobnoj temperaturi, a zatim se poslužuje s ledom, vodom ili mlijekom. S mlijekom ili bez, glavna razlika između Ice i hladne cold brew kave je u temperaturi vode i konačnom okusu. Hladna cold brew kava se priprema kombinacijom taloga kave i hladne vode i namakanjem najmanje 12 sati, dok je baza za ledenu kavu vrući, kuhani espresso.

No, zahvaljujući De'Longhi Eletta Explore uređaju za kavu svoju omiljenu šaljicu cold brew kave možeš pripremiti za manje od tri minute pritiskom na gumb. Što se događa tijekom pripreme? Voda zaobilazi grijač i dolazi do komore za kuhanje na sobnoj temperaturi i pod niskim pritiskom. Samu pripremu karakterizira jednolično pulsiranje pumpe koje podsjeća na ekstrakciju kapanjem. Rezultat je napitak od kave sobne temperature te blago slatkog okusa. Ova ekskluzivna tehnologija osmišljena je za izdvajanje svih nijansi okusa zrna kave, pod niskim pritiskom s vodom sobne temperature.

Cold brew kava novi je trend koji uživanje u ispijanju kave podiže na sasvim novi nivo. Ne moraš biti ljubiteljica kave da bi te osvojila cold brew kava jer donosi sasvim novu rapsodiju okusa u koju ćeš se zaljubiti svakim novim gutljajem iznova.

Pruži si jedinstven doživljaj ispijanja cold brew kave uz De'Longhi Eletta Explore uređaj za kavu i započni svoju svakodnevnu rutinu u najboljem izdanju. Otkrij bezbroj mogućnosti pripreme preko 50 toplih i hladnih napitaka na samo jedan dodir i uživaj u više od stotinu kreativnih recepata za tople i hladne napitke od kave i na bazi mlijeka. Uz funkciju To Go uz Eletta Explore uređaj omogućeno ti je i uživanje u omiljenim vrstama napitaka izvan kuće. Pakiranje novog uređaja sadrži i putnu šalicu pa svoju šalicu omiljene kave možeš ponijeti bilo gdje i bilo kada sa sobom. Inovativne tehnologije, zadivljujući dizajn i jednostavnost korištenja Eletta Explore uređaja podižu iskustva korisnika na novu razinu, zadovoljavajući najzahtjevnije ukuse i sve moguće želje.

Posjeti Miss7.24sata.hr