Otkrila sam super način kako svojoj djeci baš svaki put tijekom nabavke mogu uzeti besplatne čokolade

Vidi originalni članak

Odlazak u trgovinu otkad imam djecu za mene je postalo potpuno novo iskustvo. Kako sam rijetko sama (čitaj: uvijek je barem jedno od troje djece sa mnom) imam potrebu projuriti kroz dućan i uz parolu „ne okreći se, sine“ uzeti samo ono po što sam došla. Bilo kakvo zastajkivanje i neodlučnost u očima moje djece prepoznato je kao znak slabosti i pitanje je trenutka kad će jedno od njih zavapiti: „Mamaaaaa ja bi sladoledddd!“ „Mamaaaa, di su igračkeeee?“, „Mama kupi mi ladicu (čokoladicu)!“.

Pa za razliku od svog supruga koji Konzum doživljava više kao Prirodoslovni muzej u kojem treba pregledati svaku koščicu i artefakt tri put - i uvijek u kupovinu ide sam - ja bezglavo jurim s kolicima i bacam u njih sve što vidim bez zaustavljanja. Blagajne su najveće iskušenje, tu se točno zna tko je junak a tko žrtva. A na muci se poznaju junaci, rekli bi naši stari, pa ako mi se već netko ne smiluje kad me vidi okruženu s tri male tempirane bombe i pusti me preko reda, izvodim privatni glazbeni-scenski nastup samo ne bi li im skrenula pozornost. I naravno da mi ne uspije, i naravno da uvijek dobiju neku nepotrebnu sitnicu, ali treba spriječiti veću katastrofu zvanu „Daj mi sveeeee“!

Kad napokon dođemo na red, stvari iz košare vadim brzinom svjetlosti i izbjegavam kontakt očima s tetom blagajnicom jer znam da sigurno ima neko dodatno pitanje za mene tipa: „Na akciji su nam ove čokoladice, želite li možda koju?, Je li to sve?“ i pitanje svih pitanja: „Imate li našu Multipluskarticu“? I taj sam put kao iz topa i prije nego je blagajnica do kraja izgovorila, odvratila: „Oprostite nemam vremena!“ no ona se nije dala i nastavila je dok je kucala moje stvari: „Imate mobitel, skinite aplikaciju, skupljajte bonus kune i sljedeći vam put račun neće biti ovoliki“. 

Nisam ni ja od jučer, pomislila sam, baš je ovo mjesto za štednju, bacila sam pogled na iznos na računu i odglumila it's ok facu, a svaki poligraf brzo bi otkrio moj povećani otkucaj srca, znojenje i općepoznatu uzbuđenost kad vas nešto uzruja. Potisnula sam taj odlazak u Konzum kao što želite zaboraviti sve što vam stvara stres, ali vrag mi navečer nije dao mira pa sam skinula mobilnu aplikaciju MultiPlusCard.

Nakon kratke registracije primijetila sam da dodatne Bonus kune mogu sakupiti i plaćanjem Mastercard i Maestro karticama Zagrebačke banke te kupovinom odabranih proizvoda u ponudi Konzuma. Popuste također ostvarujem u Meblu i Sancta Domenici te na još nekim atraktivnim mjestima. Bonus kune sakupljam svaki put kad nešto kupim u Konzumu i mogu odmah sljedeći put smanjiti račun za iznos bonus kuna, a mogu ih i čuvati godinu dana i potrošiti odjednom.

Teta blagajnica je bila u pravu. Izračunala sam da otprilike nakon svake kupovine mogu „besplatno“ curicama kupiti željene čokoladice, igračke, sladoled ili što već požele. I za mene, koja se stvarno ne snalazim sa svim tim karticama u novčaniku, najbolja stvar je aplikacija na mobitelu. Lako mogu provjeriti koliko bonus kuna imam i točno znam na što ih onda mogu iskoristiti. A nije li to najveći gušt svake kupovine? Kad imate osjećaj da ste nešto platili manje nego što uistinu stoji? Još da izmisle neku takvu aplikaciju s popustima za online shopping odjeće pa da suprugu mogu pokazati kako sam i tu uštedjela i sama ću sebe prozvati  super štedljivom mamom!

Kristina Zajc
Obozavam pitati blagajnicu koliko kuna sam skupila, kao da igram lutriju, a svaka srecka-pitanje blagajnici - je dobitna, uvijek ima kuna i uvijek je to lijepi iznos s kojim si opravdam onu cokoladicu ekstra koja nije bila na popisu za kupovinu ❤

Marija Margeta
Puno je razloga. Volim ju od kada sam bila mala i išla sa mamom u Kozum pa sam davala tetama na blagajni karticu i mislila da plaćam račun. Sada ju volim jer imamo puno popusta zbog nje, što nam puno pomaže uz malu bebu zbog pelena, voća i povrća. Oduševljena sam jer ne "stojite" na mjestu nego stalno nešto novo nudite i poboljšavate MultiPlus program.

Branka Vučina
Ovaj najnoviji postupak skupljanja bodova mi je svakako najbolji, koliko skupiš - toliko ti se smanji račun i nema puno filozofije.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr