Sretna vam mjesečnica izolacije! Dosad smo uvježbale i naučile ovih 10 stvari...

Vidi originalni članak

Draga gospođo Korona,

Moja introvertirana strana Vam od srca zahvaljuje na ovih predivnih mjesec dana izolacije.
S druge strane, ona ekstrovertirana, uz dužno poštovanje, jedva čeka da već jednom odete, da bi opet mogla na svete partije.
Zahvaljujem i da nam se više nikada ne vratite. A ukoliko ipak mutirate, dođite nam opet kao nešto lijepo i zgodno, a ne kao nevidljivo i beskorisno.

Lijep pozdrav i (ne) vidimo se! :)
Marijana

Usput – sretna mjesečnica izolacije svima koji slave! 
No, je li li ipak ta korona toliko beskorisna? 

Ponekad se osjećam kao da se pretvaram u onu babu koja stalno ćuli na prozoru. I samo čeka, buljeći s osmog kata, kad će se smanjiti kilometarski red ispred dućana, na barem 560 metara, i onda kornijevim korakom - trk u dućan! Ali, kako god da okrenem,  taj mi je dućan (pro) zvan Čežnja, a po novom i Dom za vešanje.

Nikada nisam mislila da će za odlazak u dućan trebati detaljna razrada plana napada Barbarosa, full oprema, kondicija i najvažnije od svega – neviđena hrabrost. Jer kada ti susjeda s prvog kata, u redu za blagajnu, pljucka u facu sa svega dva pedlja udaljenosti „ Jeste videli suseda kak nam je u potresu ošla fasada??? “, onda konačno shvatiš da te dijeli samo korak od toga da službeno postaneš RAZMAK NAZI koji viče na ljude, toliko lud da bi te se i SOUP NAZI posramio.

U svakom slučaju, kao vječnoj pozitivki, i na svu sreću – na virus negativki, građanska mi je dužnost iskopati barem DESET pozitivnih strana koje nam je svima donijela ova nepredvidljiva gospođa Korona. Reći ću ti zbog čega trebaš biti sretna i zahvalna, jer da ti nikada nije pokucala na vrata, tvoj život bi, vidi čuda, bio sasvim ok, baš kao i mjesec dana ranije. Samo, meni se čini da smo se svi mi za ovu korizmu, kolektivno odrekli svoj starog života. 

Pa krenimo redom…dakle, u ovih mjesec dana si naučila:

1. Da možeš nepomično ležati na dvosjedu, bez imalo krivnje, i to puno duže od jednog cijelog dana. Istina da te donji dio leđa već jako boli, ali to je ništa u usporedbi koliko te „boli uvo“ jer ti je ustvari jako lijepo.

2. Da imaš nevjerojatnu sposobnost fokusa na bezgranično buljenje u plafon. Bez da trepneš. Zbog čega više niti ne moraš trošiti pare na tečajeve meditacije. Samo tako nastavi,  ma ima da te se jednog dana i Buda posrami.

3. Da imaš vremena, ali si konačno samoj sebi i priznala da nemaš želje za tim vježbanjem. Kako je ionako ljeto 2020 službeno otkazano, tebe više nije niti  briga pa konačno tvoja dnevna mantra „ 1, 2, 3…prestani jesti TI!“- više nema smisla. Ovo si lijepo zaključila, i bez grižnje savjesti, strpala još jednu orahnjaču u usta. 

4. Da babina rakija, i to ona prozirna lozovača, ne služi samo za pranje prozora, već i za pranje tvoga želuca. Kojeg naravno svaki dan, nakon obilatog ručka, moraš smiriti, od čega najbolje dođe kapljica ili šest iz kućne radinosti. I onu mantru od maloprije si zamijenila s novom, svakako zabavnijom: "La vita e grappa". Ako je ponoviš dnevno pet puta za redom, bit ćeš u zenu i bez buljenja u plafon.

5. Da po novom i zapošljavaš pa tako imaš i osobnog asistenta, i to muškog koji se odaziva na ime Andrija. I sladak je, ali je mali šmokljan, što te nimalo ne smeta jer kuha kave i spušta se ispod zgrade po dostave. A za to vrijeme ti konačno imaš vremena za odmoriti od ležanja.

6. Da je jako bitno u danu pronaći vrijeme samo za sebe . I relaksirati se. Baš poput strogih mjera kriznoga stožera.

7. Da konačno znaš napraviti uskršnju pogaču, ali ne znaš ne polizat teču.

8. Da partiji on line, nikada neće biti kao partiji live. Ali ipak jedva čekaš i ovaj vikend izaći doma.

9. Da ti je nakon potresa, državni neprijatelj broj 1- veš mašina. Pogotovo na 95 stupnjeva. 

10. Da si i dalje jako dobra prijateljica. I prijateljima koji su rođeni u travnju uredno čestitaš rođendane. A oni nikako da te počaste, jer se prave kao da dostave ne postoje. Zato si ih lijepo sve redom blokala i bez tih fake ljudi u miru ostala. 

I premda i dalje  hrabro pratiš taj red virusa, red potresa, red snijega, jedva čekaš da sve ovo konačno i završi. Jer se želiš sa svojim najdražima ljubiti i grliti. Uz najvažniju životnu lekciju –da je ljudski dodir nezamjenjiv.

Tko ne prošvika, pričat će!

#ostanidoma

Marijana Perinić

Posjeti Miss7.24sata.hr