Mislite da trošite novce na gluposti? Ako niste kupili ovo, sasvim ste ok.

Privatna arhiva
Vidi originalni članak

Srdačan pozdrav i sretna matematika svima koji ovih dana na blagajni glume da znaju koliko su eura dobili natrag. Nema veze, naviknut ćemo se - ako se moja i tvoja mama mogu naviknut na NOVI MOBITEL KOJI JE POTPUNO DRUGAČIJI (iako je isti), onda se svi mogu naviknut na sve.  

Jeste pojeli svu francusku salatu? Ako niste, možda je vrijeme da ju bacite, što nije lijepo reć jer se hrana ne bi trebala bacat, ali otrovat ćete se. Doduše, ja se ne bi bunila da dobijem jedno diskretno trovanje jer to trenutno izgleda kao jedini način da prestanem jest. 

Kad smo kod trovanja, jeste donijeli novogodišnje odluke? I još važnije, jeste ih već prekršili? Jedna od mojih je bila da neću kupovat gluposti koje mi ne trebaju, ali sam se zabunila putem i opet sam ih kupila. 

Ne znam koja je najgluplja stvar na koju ste vi potrošili novce - vjerojatno orbitrek ili figaro koji ne znate koristit - ali znam koja je moja. Nedavno su se na internetu pojavile priče o aplikacijama koje kreiraju avatare od tvojih slika - uploadaš par najdražih, klikneš yes, yes, agree i za nekoliko minuta dobiješ prekrasne ilustracije koje možeš koristit kao profilnu sliku i objavljivat ih na Instagramu umjesto onih starih, običnih slika na kojima samo izgledaš kao normalan čovjek. 

Vjerojatno ste vidjeli barem jednu takvu objavu - ja sam ih vidjela nekoliko i odlučila da je vrijeme da i sama postanem prekrasni avatar koji će mi omogućit da se brže i lakše udam, što je sigurno san svake žene… da nije, zašto bi nas na Božić uvijek ispitivali kad ćemo? 

Proces je jednostavan, rezultati su spektakularni, a stotinjak slika košta oko 6 eura, što je sasvim dovoljan poticaj da platiš aplikaciji da te redizajnira i pretvori u predivno biće iz mašte. Tako barem izgleda na internetu, a svi znamo da internet nikad ne laže. 

Jest da se tu i tamo zna pojavit članak o tome da aplikacija proizvodi pretjerano seksualizirane slike koje nitko nije tražio, ali to sigurno nije dovoljno dobar razlog ne uložite 6 eura u nove slike ispod kojih će vam ljudi pisat “mačko, goriš.” Btw, ako poznajete ljude koji govore “mačko, goriš”, možda nije loše da upoznate neke druge ljude. 

Uglavnom, ovo je moja priča o najglupljoj stvari na koju sam potrošila novce - očekivala sam prekrasne slike (ili barem slike koje izgledaju ok), a dobila nešto što ću iskoristit kao upozorenje svima vama koji ćete možda doć u napast da se pretvorite u avatar jer internet kaže da su rezultati baš super. I dalje možete probat, ali prije nego što probate, izvolite moje - i unaprijed se ispričavam jer je moguće da ćete usput otrovat oči. 

Možemo krenut s jednom božićnom, sigurno još niste raskitili bor pa je prigodno. 

Sad bi netko bezobrazan rekao da uz ovo dolaze gratis karte za Thompsona, ali mi nismo bezobrazni pa nećemo. Nismo ni prije. 

Može još jedna božićna, ali za dokument? Može, izvolite. 

Doduše, ovo je i dalje bolje od svake slike koju imam na dokumentu, a vjerojatno i od svake tvoje. 

Sljedeća je sigurno bolja, ne može bit gora. Yes, it can, izvolite Phoebe Buffay s AliExpresa.

Podsjećam, ovo su slike koje je kompjuter napravio od MOJEG lica - i nije bilo besplatno. 

Dobila sam i dvije sestre blizanke, rođene u ponoć. 

Jedna malo prije, druga isto voli govorit “pametnom dosta.”

Ok, s božićnima smo gotovi, idemo na rubriku koja se zove “stylish”…

… iako bi se trebala zvat “vrati kobili glavu”, ali to je valjda bilo zauzeto. 

Još malo stylisha.

Ne znam tko je ovo, ali znam da negdje krasopisom ima tetovirano “per aspera ad astra” ili “breath” koji je trebao bit “breathe.” 

I još malo stylisha, ali s brkovima. 

Pardon, s bogatom florom nausnice. 

Za slučaj da ste zaboravili, ja sam ovo platila. 

“Ali sigurno su ti napravili barem jednu lijepu, neku gdje stojiš u prirodi?” Jesu, naravno da jesu. 

Napravili su mi i nekoliko prekrasnih u vjenčanici jer znaju da se moram hitno udat, samo ne znam koju da odaberem. Možda ovu. 

Vadi kume keš. 

Ili ovu gdje izgledam kao Nicole Kidman koja je išla na operacije u garažu u Kakanj. 

Ili jednu od ove dvije? 

Teško je odlučit, nije svadba ruka ili noga da ih možeš imat koliko hoćeš. What? That. 

Nema veze, svima nam nekad treba ekstra ruka.

Ili noga koja može dobro doć za onu jednu ekstra čarapu koja nema par. 

Dali su mi i onu fotku koju svi imamo iz izlaska tijekom kojeg mislimo da smo trijezni.

“Neje me nešta, vediš da mogu stajat na jadnoj nazi bez prablema.”

I jednu koja je možda najgora, ali i najrealnija jer je točan prikaz mene kad se pokušavam prirodno osmjehnut nekom tko mi se sviđa. 

Eto, za slučaj da ste se osjećali loše jer trošite novce na gluposti, sad znate da uvijek može gluplje i gore. 

Ako vam se i dalje troši 6 eura na avatare, slobodno se počastite, ali smatrajte se upozorenima - možda vaše ispadnu super, a možda ispadnu ovo.

Kao i uvijek, bračne ponude primam u inbox - parni datumi ujutro, neparni popodne. 

Sretna nova godina i pametno s novcima. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr