Imam karte za Eda Sheerana - ne hvalim se, poklanjam ih tebi!

Karmen Božić
Vidi originalni članak

Ispričavam se svima koji vole ljeto, ali jedva čekam da nam opet bude hladno.

Nije ovo ni lijepo ni normalno - jedina dobra stvar je što se veš brže suši, ali to opet znači da ga moraš brže pospremit, pa opet ne valja.

Sukladno odvratnim vrućinama i još odvratnijim smradom koji se u Zagrebu ovih dana širi iz kontejnera jer “možemo” (a zapravo ne možemo), danas ćemo se družit kratko, slatko i s happy endom koji ste već vidjeli u naslovu.

Vrijeme je da netko od vas profitira zbog moje gluposti i introvertiranosti, ali prvo ćete pročitat kratku priču koja nas je dovela do toga.

Once upon a time prošle godine u 10. mjesecu, kupovala sam karte za koncert Eda Sheerana u Zagrebu - znala sam da najvjerojatnije neću ić jer sam na isti dan u Beču na koncertu Taylor Swift, ali kad je krenula prodaja za Eda, sinulo mi je nešto što vam može sinut samo ako ste overthinker koji uvijek voli bit spreman za najgore.

“Što ako Taylor u međuvremenu ostane trudna i otkaže koncert u Beču?”

Zvuči glupo, to su potvrdili svi ljudi kojima sam rekla da sam uzela Sheeran karte za slučaj da Taylor ostane noseća, ali nije toliko nezamislivo. Ionako sam kupovala dvije karte za mamu, a ova jedna ekstra karta će svakako poslužit ili meni, ili nekom drugom.

Koncert je za manje od mjesec dana, Taylor nije trudna, a ja imam jednu ekstra kartu za Eda Sheerana koju sam dala bratu.

“Znači nemaš nijednu ekstra kartu i samo si nam ukrala vrijeme s ovom pričom?”

Incorrect, my friends, imam još DVIJE ekstra karte, a imam ih jer sam povremeno vrlo glupa - što je loša vijest za mene i odlična vijest za vas.

Karte su u prodaju krenule 26.10.2023. u 10 ujutro, a ja sam upravo u tom trenutku imala termin za nokte. Znam, na internetu smo, netko će me sad pokudit rečenicom “ja svoje nokte radim sama” i to je svakako predivno i pohvalno. Ja svoje ne smijem radit sama jer ću, ako ih lakiram sama, usput nalakirat i susjedine, pa ih prepuštam boljim ljudima koji nisu imali 2 iz likovnog.

Uglavnom, taman kad je krenula prodaja karata, krenula je i brusilica za skidanje trajnog laka, što znači da sam imala dostupnu jednu ruku - i pola mozga jer se bojim kad mi netko dira nokte. Trauma iz djetinjstva, o tome možemo neki drugi put.

Platforma za prodaju karata me stavila u čekaonicu, a moja ruka i ja smo bile spremne odabrat karte na tribinama čim nam to bude omogućeno… pet minuta kasnije, dvije karte su bile u košarici, a ja sam u zadnji tren odlučila da zapravo uopće nije loše da uzmem i treću, za sebe, za slučaj da Taylor neplanirano postane with child.

Osoba s cijelim mozgom i dvije ruke bi u tom trenutku u košaricu dodala još jednu kartu - osoba s pola mozga i jednom rukom je dodala još tri bez da je to uopće primijetila.

I tako, niti mjesec dana do koncerta, imam dvije karte viška jer sam povremeno vrlo glupa.

“Pa prodaj ih”, kaže mi jedan prijatelj koji je nedavno isto napravio s viškom karata za Dua Lipu, ali taj moj prijatelj zaboravlja da sam, osim što sam povremeno vrlo glupa, većinu vremena vrlo introvertirana i da mi je teško pričat s ljudima koje ne znam - a i nisam dobar biznismen pa bi ih vjerojatno prodala za 30 eura i vrećicu kikirikija, što se ne isplati.

Ono što se isplati je da ih poklonim nekome od vas - em zato što mi je prošli tjedan bio rođendan i osjećam se darežljivo, em zato što cijenim to što se družite sa mnom u ovim kolumnama.

Mjesta su na tribinama, tamo gdje su se karte odmah rasprodale, ali pretpostavljam da vam je manje-više svejedno gdje ćete točno bit. Važno je da ćete bit na Edovom koncertu, a to je uvijek predivno iskustvo - ja sam bila već dvaput, idem još jednom u Beograd i vjerujem da ću ić svaki put kad se nađe negdje u našoj blizini.

“Hoćeš nam već jednom reć kako da dobijemo te karte?”

Hoću, evo sad ću.

Dva su zadatka - jedan koji je obavezan i drugi koji možete ignorirat, ali meni će bit drago ako riješite oba.

Prvi zadatak - u komentaru ispod moje kolumne na Facebooku ili Instagramu napišite nešto. Svejedno je što - možete napisat da želite na koncert, možete napisat koga ćete povest, možete tagirat tu osobu (ali ne morate), možete napisat koja vam je Edova pjesma najdraža, možete samo ostavit emoji. Možete stisnut share, ne morate, meni je svejedno, neću vam postavljat one glupe influencerske uvjete koji od vas traže previše stvari - samo bi mi bilo drago da karte dobije netko tko se stvarno veseli koncertu. S obzirom na to da su karte samo dvije, odabrat ću jednu osobu s Facebooka ili Instagrama koja će onda sa sobom povest koga želi - da sam bila gluplja i imala samo četvrtinu mozga, možda bi bile i četiri karte, ali sigurno će bit prilike da jednom i to doživimo. To je prvi zadatak.

Drugi je opcionalan, ali bit će mi drago ako ubacite i tu opciju - pisala sam već o Bruni Lerotiću koji ima veliku akciju skupljanja sredstava za ugrožene obitelji, a ako ste propustili kolumnu, evo je OVDJE. Ako ste u prilici žrtvovat jednu kuglicu sladoleda, kavu ili nešto treće, ubacite koji euro u njegovu priču - evo vam i slika da se ne morate mučit s istraživanjem po vrućini.

Prvi zadatak ću provjeravat, drugačije ne možemo, a za drugi vas neću tražit dokaze - ako nešto uplatite, hvala vam, a ako ne, karte i dalje mogu završit u vašim rukama.

Jesam vam sve rekla? Mislim da jesam, a ako nisam, javite se s pitanjima.

I obavezno lajkajte, šerajte, stavite na story i tagirajte sve ljude koje znate - šalim se, ne morate ništa od toga za ove karte, ali ako vam se isto učini kao dobra ideja za Bruninu akciju, proširite riječ.

Eto, kratki smo, slatki i s happy endom - a sad idite profitirat na mojoj gluposti.

SrEDno!

Posjeti Miss7.24sata.hr