Budi prava missica izolacije uz ovaj vodič: Kako biti lijepa u izolaciji?

miss7
Vidi originalni članak

Često se sjetim života BC. Ono kada smo kao slobodne ovčice bezbrižno trčali po livadi. Ispijali kave na manje od dva metra udaljenosti. A i grlili se i ljubili, i to olako shvaćali. Usput se smijući Kolindi.

Samo, nije li prevelika slučajnost da je upravo BC skraćenica za Before Christ i za Before Corona?  Tko će ga znati?  Možda će nam gospođa Korona, baš kao i Isus, u nadolazeću nedjelju otići tamo negdje gore. Ma bilo gdje, samo da više i ode.  
Moram priznati da mašem repićem od sreće na samu pomisao Uskrsa. Dobro, veseli me i pogača( pinca/sirnica/ono okruglo bublasto stvorenje, nešto najfinije na svijetu - opis iz hrvatskog rječnika iz 1880. godine), da budem krajnje iskrena. Koju ću, po svemu sudeći, ove godine prvi put u životu - napraviti sama. I pojesti isto tako.

I ne, nemam 15 godina, već  sam kao autohtona Dalmatinka svoje poveće dupe navikla da ga uskrsnim delicijama časti moja mama, kojoj je to ne samo iskaz roditeljske  ljubavi, već i sasvim normalna pojava jer naravno: “ Neću da mi dite od 41 godine umre od gladi!“ Premda autorica ovog teksta ima uvjerljivih deset kila viška, zbog čega već tjednima ne priča sa svojom vagom jer ju potjerala u kaznu, i to ispod kreveta, ali samo do idućeg Božića.

S druge strane. Nije lako. Proljeće je. Vani mir, a u meni nemir. Još smo i pomakli sat, čisto da u kući sami sebe dodatno išamaramo jer nam dan sada i traje duže. Kao da nije dovoljno dug. Umjesto da smo pametni kao Rusi, kojima je barba Putin lijepo ukinuo tu „hvalevrijednu“ obvezu, zbog čega ljudi mogu, barem sa te noći sa subote na nedjelju, mirne duše ostati za kućnim šankom sat vremena duže od nas. Pa gdje je tu pravda?

Dodatno me muči, a i vjerujem i tebe-  kako ostati lijepa u izolaciji? I to, naravno - ne zbog sebe. Već zbog svih naših muškaraca, zbog kojih strahujemo da će ih ćopiti srčani ili moždani , jednom kada sve ovo prođe, i kada  iz zatvorenih prostorija krene najezda sijedih žena s brkovima do poda i kandžama poput noja. 

I upravo zbog njih, naših divnih muškaraca, ti moraš biti i ostati lijepa. 

Jer zna se da je rečenicu „ Više ne znam kako izgledam našminkana“- izrekla nijedna žena nikad. I naravno da ćemo zbog njih na Uskrs staviti malo maskare, jel tako?

Iako sam se doduše, baš neku nedjelju, sama uvjerila da bome i dalje nisam za baciti. Izašla ja ispred zgrade , negdje oko 8 navečer, baciti smeće, a kad ono cijeli kvart mi plješće. Mačka i pol. Što da vam kažem? Trudim se.
Stoga ću ti sažeti savjete iz mog Beauty Cornera u svega 5 koraka, tako da budeš prava Missica Izolacije, ali  i After Izolacije. Jer zna se da je na Afteru ipak najbolje. 

Nokti

Puštaj ih do Cavtata. I natrag.  S krajnjim ciljem da ti postanu – praktičan produžetak za obje ruke. A da ne moraš do Bauhausa. Koristi mogu biti višestruke. Evo na primjer, pokupiš dostavu, a da se više niti ne moraš spuštat ispred zgrade. Na takav način izbjegavaš nepotrebne kontakte. I brineš za tuđe i svoje zdravlje. Dakle, bit će ne samo lijepa , već i zdrava. I društveno odgovorna.

Koža

Kako si do jučer imala upaljeno grijanje na najjače (plin ćeš platit do Tri kralja iduće godine, ma baš te briga), onda mora da ti je koža suha poput dimljenog pršuta. I to onog iz babine konobe kojeg ćeš vidjeti iduće prijestupne godine.  Savjet  – dobro si utrljaj u kožu nešto masno. I dobro znam da u kući imaš masnoga. A i slatkoga, ali to sada nije tema. Nemoj maslinovo ulje, jer ćeš, vrlo vjerojatno, polijevajući se, proklizat po kuhinjskim pločicama, udarit glavom u radijator, i ne sjećat se apsolutno ničega. Iako bi, ruku na srce, amnezija bila i više nego dobrodošla u ovo Korona doba. Nemoj ni kokosovo ulje jer ćeš mirisati jako dobro, i to po nekom egzotičnom otoku, da ćeš privući sve insekte, kukce i papige  iz susjedstva. Kojima ćeš biti kao večera na švedskom stolu. 

Kosa

Nakon što te frizerka Đurđica otkantala , uz vidno iživcirani komentar „Ti fakat nisi normalna, ako misliš da ću te farbat, pa kaj nisi čula da je virus zarazan!?", prvo si odšetala Walk of Shame po svom dnevnom boravku i shvatila da je vrag odnio šalu, uz blagi krik: „ Pa ja ću biti sijeda baba?“. E sada, nije Đurđica kriva za to. Kriva je mama s početka priče što te nije rodila barem dekadu poslije. Stoga, ako nikako ne možeš izdržati a da ne ofarbaš taj centimetar, onda se (pazi sad ovo, ovo je stvarno Eureka!) - sama ofarbaj!!! I to četkicom za zube. Milimetar po milimetar. Sve dok ne ispališ na živce jer će to farbanje trajati ko Sviščev (Beskrajan) dan. I završiti upravo kao film-kad se konačno naučiš pameti. A to je da si lijepa i ovako prirodna - reče nijedan muškarac svojoj sijedoj ženi nikada.

Linija 

Imaš tri opcije:
a.) Nemoj jesti.
b.) Jedi manje i vježbaj više.
c.) Vježbaj  i nemoj jesti
Ne znam jesi primijetila da uz glagol jesti, i to u sve tri opcije, stoji negacija ili prilog manje?
A ti na prilog zaboravi, jer ti ne treba. Ako mi ne vjeruješ, vrati se na točku broj dva, zadnji paragraf.  

Psiha

Jer naravno, važna je i higijena uma. Čak sam negdje nedavno pročitala: Keep your mind busy.  Lako tako, al aj ga ti onda smiri. A za to pak  imam četiri čarobne riječi:  La vita e normabella.

Tko ne prošvika, pričat će!
#ostanidoma

*Stavovi i mišljenja u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije i uredništva

Posjeti Miss7.24sata.hr