A ja slatka sam i fina: Poklanjam vam nešto (bes)korisno, zauzvrat tražim isto

Karmen Božić
Vidi originalni članak

Srdačan pozdrav i sretna srijeda svima osim ljudima koji misle da bi netko u finalu Eurosonga - okružen kamerama, u 2021., kad postaneš viralan ako trepneš na dovoljno čudan način - šmrkao kokain u backstageu. 

Iako, malo mi je i drago da se uz standardnu Wolfgang Amadeus Maricu ove godine Eurosongu pridružila i CSI Marica. Što više Marica, to bolje. 

Naravno, ako test na drogu pokaže da sam u krivu i da je stvarno bila riječ o opijatima, priznat ću grešku i glasno i bez imalo srama reći da je Mile Kekin uzeo 240 tisuća kuna za koncert!

Kakve to ima veze s ičim? Ne znam ni ja, ali vidim da se koristi kao protuargument, pa zašto ne.

Btw, moram priznati da mi je Miroslav Škoro uljepšao zadnjih tjedan dana - teško mi je zapravo odabrati samo jedan dragulj…

… karte za utakmicu od 8000 kuna? 

… spalionica koju imamo i treba ju postepeno zatvarati, aha nemamo, e pa imamo, na Mirogoju, informirajte se! (Molim vas da postepeno NE zatvaramo krematorij).

… stavljanje riječi “stipendist” u negativan kontekst, kao da je riječ o sponzoruši? 

… rečenica “tržište dolazi od riječi trg?”

… “vidljiva i nevidljiva ruka, o tome je pisao i Adam Smith?”

Možda mi je najdraže ovo zadnje jer me vratilo u studentske dane, kad smo izlazili na predrok bez da smo pomirisali knjigu, pa bi na bilo koje postavljeno pitanje odgovarali random činjenicama s prve stranice skripte koje zapravo nisu imale toliko veze s onim što je profesor pitao, ali barem je djelovalo kao da nešto znaš.

Spominjanje nevidljive ruke Adama Smitha (i ubacivanje Davida Ricarda) je uvijek bilo u top 3 favorita - i naravno, u većini je slučajeva rezultiralo rečenicom: “Kolegice, dođite vi na sljedeći ispitni rok.”

Ispitni rok može biti redoviti ispitni rok, izvanredni ispitni rok i Dekanski rok. Redoviti ispitni rokovi su ljetni, jesenski i zimski. Izvanredni ispitni rokovi organiziraju se u prosincu i travnju. O dekanskom ispitnom roku odlučuje Dekan, odlukom.

Oprostite, toliko sam fascinirana onim “tržište dolazi od riječi trg” da želim sve prezentirat na taj način.

Zamislite da konobari tako odgovaraju na pitanja. 

“Dobar dan, što imate od otvorenih vina?”

Vino je alkoholno piće koje se proizvodi fermentacijom grožđa, ploda biljke vinove loze, ali se može dobiti i od drugog voća, a ponekad i od žitarica. Mile Kekin je naručio skuplje vino.

Prestat ću sad.

Prestanak dolazi od riječi prestati, koja dolazi od riječi stati. 

Nego, znam da me nitko nije pitao, ali ovaj mjesec je 9 godina otkako pišem kolumnu. To je ukupno oko 468 kolumni, minus par puta kad sam preskočila neku. 

E pa danas ću napravit upravo to - sort of. 

Razlozi su brojni, trebamo sjesti i vidjeti koji su razlozi i otkuda dolaze, ja ništa ne skrivam, meni nitko niša nije dao. 

Imam snimanje svaki dan ovaj tjedan (nažalost ne za Krim tim 2), mama mi ima rođendan i stan mi je pun majstora, tako da uz najbolju volju danas ne mogu napisat dugačak tekst koji će potencijalno naljutit minimalno 5 ljudi. Plus, i dalje mi nije dobro od subote, kad sam otkrila postojanje Damiana Davida kojeg ću osobno otuđit iz Italije.

Skroz je ok ako vama nije zgodan, meni je on definicija svega što volim i ovim putem ga otvoreno pozivam da mi provali u stan ako želi.

Znam da ne želi, jbg.

Nego, vratimo se na bitno.

Ovu preskočenu kolumnu ćemo podijelit na dva dijela - prvi dio će bit podsjetnik da izađete na izbore ove nedjelje. OVDJE je popis Apostola nepismenosti koji će sigurno izać, pa ako se trebate podsjetit zašto je svaki glas važan, znate gdje trebate kliknut. (Na riječ ovdje, onu prvu).

Drugi dio će biti skromni giveaway u kojem možete osvojit moju knjigu #PREKID - potpisanu, ako ćete tako htjet. Možda nećete htjet, štajaznam, ljudi su šareni i različiti i treba im udovoljit kad god je moguće. Osim knjige, ubacit ću i poklon iznenađenja koji možda je, a možda nije ovo. 

Nažalost, naravno da nije to, ali je nešto drugo. 

Zadatak za osvajanje će bit jednostavan - u komentaru na FB ili IG mi napišite beskorisnu stvar ili definiciju koju ste naučili u školi (ili na faksu), a koje se i dalje sjećate (i koja vam i dalje ničemu ne služi). “Tržište dolazi od riječi trg” ne može, to je već iskorišteno. Iškoristeno.

To je to, srdačan pozdrav i čujemo se u komentarima.

Od latinske riječi commentarius - tako je govorio i Cezar, izumitelj salate.

 

*Stavovi i mišljenja u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije i uredništva
 

Posjeti Miss7.24sata.hr