Znaš li koji je najbolniji uzrok prekida veze?

Getty Images
Prekid je uvijek bolno neugodan – za obje strane. Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da je jedan razlog pucanja veze osobito bolan
Vidi originalni članak

Dosadili ste si i nemate si što više reći, imate potpuno različite planove za budućnost ili se pak stalno svađate – neupitno je da je svaki prekid neugodan i težak. Loše će se osjećati onaj koji prekida, gotovo jednako kao i onaj koji će biti napušten. Međutim, postoji jedan razlog za prekid koji osobito boli osobu koja je napuštena – pokazalo je istraživanje Sveučilišta Cornell. Vjerojatno si dosad već pogodila koje je to famozni uzrok? Da, sada je i znanstveno potvrđeno da prekid veze zbog druge osobe najviše pogađa u srce. 

"Draga, moramo razgovarati…" 

Kad čujemo da nas je ostavio zbog neke druge, srce nam puca na milijun komadića, tvrde znanstvenici koji su proveli brojne eksperimente na ispitanicima. Oni su proživljavali scenarije u kojima su iz raznih razloga bili odbijeni od druge osobe. Upravo je to iskustvo – odbijanje zbog druge osobe – kod ispitanika potaknulo najnegativnije osjećaje. Zašto? Zato jer se mi ljudi stalno uspoređujemo se drugima i imamo (nesvjesno) osjećaj da su nam svi konkurencija. Čak i kad se kod prekida ne navede pravi razlog, većina ispitanika pretpostavila je da je treća osoba u igri. 

Posjeti Miss7.24sata.hr