Žene mogu postići vrhunac samo mislima - evo kako točno se to radi

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Orgazam možeš postići i snagom mašte, bez dodirivanja kao stimulacije
  • Mnoge žene postigle su orgazam i s pomoću romantičnih misli, poput maštarije da ti ljubavnik nešto nježno šapuće na uho
  • Treba nešto više vremena da se postigne vrhunac – ali zato je vrlo intenzivan, a i duže traje 

Mentalni orgazam je jedinstven događaj – i svaka ga žena može postići! Objasnit ćemo ti kako funkcionira. Što je zapravo mentalni orgazam? Odgovor je jednostavan: to je orgazam koji možeš postići snagom mašte, bez dodirivanja kao stimulacije. To je intenzivan, strastven doživljaj koji može zamijeniti „pravi“ orgazam. 

I doista funkcionira? 

Da! Čak je znanstveno dokazan: u istraživanju se mjerila aktivnost mozga kod žena koje su se mislima dovele do vrhunca te se potom usporedila s mjerenjima žena koje su „normalno“ masturbirale. Rezultati su bili identični. 

Kako doći do mentalnog orgazma? 

To je „napornije“ od samozadovoljavanja rukom ili vibratorom – ali trud se isplati! Važno je da si opuštena – dakle, zaključaj vrata, napravi si krevet ili pripremi kupku ili nađi neko mjesto gdje se uvijek dobro osjećaš, te neko vrijeme samo duboko diši. Zatvori oči te pokušaj opustiti svaki mišić svog tijela. Kad osjetiš da je napetosti nestalo, možeš početi s prvim erotskim mislima. 

Dakle: seks-maštarija koja me jako uzbuđuje?

Na primjer – ali ne mora biti nužno misliti o seksu. Mnoge žene postigle su orgazam i s pomoću romantičnih misli, poput maštarije da ti ljubavnik nešto nježno šapuće na uho. Već i sasvim apstraktna zamisao energetskih valova koji teku tijelom doveli su neke žene do vrhunca. Važno je samo da te to uzbuđuje i da vrlo rado misliš na tu posebnu scenu. 

A onda? 

Koncentriraj se na tu sliku – i pazi na svoje disanje. Ako primijetiš da spontano postaje brže, trebaš se prepustiti – i dalje nastaviti s tom maštarijom, sve dublje i dublje. Što dublje uđeš u svijet mašte i što uzbuđenija postaneš, to će ti disanje biti brže – dok konačno ne postigneš jedinstven, intenzivan vrhunac koji ćeš osjetiti cijelim tijelom. Vjerojatno ti neće uspjeti od prve, ali vježba čini majstoricu! 

Mogu i jednostavnije do orgazma 

Da, naravno. Ali, tko je jednom doživio ovakav orgazam, htjet će repete. Treba nešto više vremena da se postigne vrhunac – ali zato je vrlo intenzivan, a i duže traje. 

Posjeti Miss7.24sata.hr