Žene iz grupe 'Ženske priče' otvoreno su progovorile o orgazmu, kako ga osjećaju i kako ga postižu

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • U Facebook grupi 'Ženske priče' povela se rasprava o ženskom orgazmu
  • Žene iz Hrvatske i okolnih zemalja diskutirale su o tome koliko vremena treba da se postigne vrhunac i kako on uopće izgleda te koja je razlika između klitoralnog i vaginalnog orgazma
  • U komentarima su se oglasile mnoge žene, a mi smo izdvojili najzanimljivije

Društvene mreže poslužile su kao platforma za razvoj brojnih ženskih prijateljstava te girlpower alat. U posljednje vrijeme sve su veće grupe žena unutar kojih mnoge dijele svoje svakodnevne dvojbe, izazove i probleme, traže savjete, ali i zajedničkim snagama ruše tabue. Prije nekoliko dana u jednoj takvoj grupi nazvanoj 'Ženske priče' razvila se rasprava o ženskom orgazmu čije su sudionice otkrivale koliko vremena im treba da postignu vrhunac i kako orgazam uopće izgleda te postoji li doista razlika klitoralnog i vaginalnog orgazma.

Misliš da nije bilo mnogo odgovora? E, pa, varaš se! Post je odavno prešao 300 komentara, a brojne žene podijelile su najintimnija seksualna iskustva. Evo kako su neke opisale orgazam i put do njega! 

Kako do orgazma i kakav je osjećaj?

A.E.: "Ima dana kada uspijem doći do orgazma, a ima dana kada ne. Za sada postoji samo jedna poza koja me može potaknuti na orgazam. Što se tiče osjećaja tijekom orgazma, ovisi dolazi li brzo ili polako. Ako je brzo, bude bezvezan pritisak. Ako je polagano, to je već druga priča. Čovjek se opusti i uglavnom osjeti lagano rastezanje dolje. I ugodu."

A.A.: "Gore u komentarima netko je naveo da ženski orgazam tijekom seksa dosta ovisi o muškarcu i to je istina. Ima muškaraca koji gledaju samo sebe, a ima i onih kojima je na prvom mjestu da uživanje bude obostrano. Zaključak je, žene moje drage, da se opustite i da nema tabu tema s partnerom. Morate reći svoje želje. Samo tako ćete znati što vas dovede do orgazma."

M.D.: "Morate kliknuti. Mora biti kemije, ljubavi ili topline da se doživi vrhunac. Morate i surađivati i biti slobodni. Ako niste, onda je sve 'zabadava'."

S.O: "Kad doživiš orgazam, svaki mišić se napne. I kad prolazi, tIjelo se opusti skroz. Nemaš snage. Isto je kao da si trčao maraton."

N.H.: "Meni se događa često da sam, nakon orgazma, skroz nemoćna. Da ne mogu ustati na vlastite noge, a sve od užasno dobrog osjećaja prethodno. Dešavalo mi se čak da mi se noge grče, da ne mogu opustiti mišiće nikako... Čak i u pretoploj sobi, sva se naježim od jakog adrenalina i želje za svojim mužem, s kojim mi je uvijek top!!! A najdraže od svega mi je kad u istoj sekundi oboje doživimo orgazam, to mi je toppppppp!!!"

V.M.: "Hoćemo iskreno? Rijetkost je doživjeti orgazam uz nježan i usporen seks. Mora biti jako i brzo. I obavezno dirty talk tijekom seksa."

H.L.: "Realno, meni je jako neugodno da mi netko "čačka" klitoris (osim jezikom). "Opasno" mrzim to. A što se tiče te čuvene G točke, i sama je nađem kad sam na njemu. Kažem mu da zapamti gdje je i kakav mu je osjećaj."

E.B.: "Svršavam najčešće oralnim seksom, a nekada i od običnog seksa. Uglavnom je prvi orgazam od oralnog seksa, a drugi - ako dođe, dođe. Mislim da je bitno da svaka žena samozadovoljavanjem istraži svoje tijelo i da zna što je pali."

K.P.: "Samo isprobavati, otkrivati, uvijek nešto novo.... Rutina je smrt."

Vaginalni i klitoralni orgazam?

Osim općenite priče o orgazmu, žene su problematizirale i razlike između klitoralnog i vaginalnog orgazma. Neke žene iz 'Ženskih priča' otkrile su svoj recept za postizanje vaginalnog orgazma, a mnoge od njih priznale su kako ga nikada nisu iskusile. 

M.D.:"Za vaginalni orgazam treba vremena, ali zato kad ga doživiš bude prava eksplozija."

T.C.: "Za vaginalni orgazam, ja moram biti gore. I to na način na koji ja hoću, bez da mi se on miješa u posao. Odlična mi je i poza "s boka". S druge strane, klitoralni orgazam mi je lako postići. Ja se ne libim reći što želim i zahtjevati ono što volim, a ni on. Tu smo da si ispunjamo želje."

S.M.: "Svega par puta sam doživjela vaginalni orgazam. Uvijek istim načinom stimulacije, u misionarskom položaju, ali da su mi noge jako visoko, s jastukom ispod guze."

V.F.: "Za vaginalni mi treba muškarac. I to dobar. A osjećaj je kao da mi neki energetski vrtlog ide iz prve čakre kralježnicom prema mozgu. Ovisi o intenzitetu. A klitoralni orgazam mi je kao mala eksplozija u svim smjerovima. Vremenski, ovisi o raspoloženju koliko mi treba. Nekad dvije minute, nekad uopće ne dođem do toga. Ako većina žena misli da je uzdisanje fejk, to je fakat njihov problem. Realno, da, može se i sve u tišini, ali zašto bi - kad je glas dodatni stimulans?! Ne kažem da treba pretjerivati, ali povremeni uzdah, riječ, poticaj, molba ili naredba... Čisto sumnjam da ce odmoći."

Posjeti Miss7.24sata.hr