Žena traži supruga nakon 30 godina braka razvod, premda ovaj nije učinio ništa. Evo zašto...

Shutterstock Zatražila je razvod nakon 30 godina braka
Vidi originalni članak
  • Žena je zatražila razvod nakon 30 godina braka 
  • Bio je to grom iz vedra neba za šokiranog supruga
  • Naime, smatrao je kako nije uopće kriv za to te da nije učinio ništa loše

Jedna žena iz Los Angelesa otkrila je da je zatražila razvod od svog supruga nakon čak 30 godina braka. Kad su je pitali što joj je napravio, odgovorila je: "Baš ništa!". 

Ovo je njezina priča:

Moj je suprug bio šokiran i povrijeđen kad sam nakon trideset godina braka tražila razvod. Osjećao je da je oduvijek bio dobar suprug. Ali, imala sam razlog o kojem nije ni slutio. Nije li smiješno kako percepcija ljudi o istom događaju može biti toliko različita? Čak i nešto poput braka. Moj muž Zack mislio je da je sretno oženjen, a ja sam znala da sam nesretna.

Naše dvije stvarnosti konačno su se sukobile kad sam ga zamolila za razvod na tridesetu godišnjicu braka, dva tjedna nakon što je naše treće i najmlađe dijete napustilo dom.

Stajao je tamo i gledao u mene u apsolutnom šoku. 

„Što?“ upitao je. „Tko se razvodi?“
„Ti“, rekla sam mu. „Ili bolje rečeno, ja.“

Zack je sjeo i dalje zureći. „Razvodiš se od mene?“
„Da“, ponovila sam. „Razvodim se od tebe.“

„Ali zašto?“, plakao je, a ja sam se iznenadila vidjevši suze u njegovim očima. „Volim te, Kelly, oduvijek sam te volio i nikad te nisam prevario, nikad!“

via GIPHY

„To je istina“, rekla sam. „Nikada nisi varao i nikada nisi pio, a niti kockao.“

„Ali... Zašto onda?“ ljutito je upitao. "Nisam učinio NIŠTA, a ti se razvodiš od mene? Imaš li aferu?“

„NE!“ Plakala sam. „Nemam! Želiš li znati zašto te ostavljam, Zack? Reći ću ti...“ Prišla sam mu i pogledala ga u oči.

„Odlazim od tebe jer nisi učinio NIŠTA! Kad su došla djeca, a ja sam radila s punim radnim vremenom i dolazila kući sama obavljati kućanske poslove, NIŠTA nisi učinio.“

„Kad sam bila toliko bolesna da sam jedva ustajala iz kreveta, nisi učinio NIŠTA; kad mi je otac umro i ja sam bila shrvana tugom, nisi učinio NIŠTA; kad sam prolazila kroz menopauzu i imala depresiju, NIŠTA nisi učinio.“

„Kad sam bio toliko tužna što je naše dvoje najstarije djece otišlo od kuće, nisi učinio NIŠTA. Nikada mi nisi donio cvijet samo kako bi mi rekao da me voliš, nikada se nisi zauzeo za mene dok je tvoja majka bila tako zla prema meni.“

„Taj put sam iskrivila gležanj i jedva sam hodala, morala sam ustati iz kreveta u 6:00 ujutro i napraviti doručak - a ti si ležao hrčući i NIŠTA nisi učinio. Čini se da je NIŠTA ono što radiš najbolje!“

Podsjetila sam ga na sva vremena kad mi je trebala pomoć i on se okrenuo prema meni.  

„Nikada mi nisi to rekla!“ Zack je plakao s ozlijeđenim izrazom lica.

„Rekla sam ti svaki put kad sam te zamolila za pomoć“, rekla sam. 

„Svaki put kad sam se ušuškala pored tebe radi poljupca, a tebe je više zanimalo što je na TV-u. Rekla sam ti kad sam molila za tvoju ljubav i pažnju, za romantiku.“

„Rekla sam ti prije pet godina kada sam te zamolila da sa mnom ideš na terapiju za parove, a ti si odbio jer NIŠTA nije po tebi loše, a ti si bio sretan."

„Sada možemo krenuti“, rekao je Zack s nadom. „Zakaži termin i ja ću doći!“

„Naravno, sada kad me vidiš odlučnu da odem“, komentirala sam. „Ali, zapravo ti nije dovoljno stalo da odeš potražiti terapeuta i sam dogovoriš termin.“

„Molim te, Kelly“, molio je Zack. „Molim te, daj mi priliku da te usrećim!“

via GIPHY

Zagledala sam se u njega i duboka tuga mi je izvirala iz srca. 
Odmahnula sam glavom. „U bilo koje vrijeme u posljednjih trideset godina dala bih sve da čujem kako izgovaraš te riječi. Sada te gledam i osjećam samo tugu i sažaljenje. Nikada se nisi potrudio usrećiti me, Zack, i iskreno, ne želim potrošiti na tebe još jedan dan svog života.“

Iselila sam se sljedećeg dana i pronašla lijepi mali stan na Venice Beachu i započela novi život. Prodala sam auto i počela biciklirati posvuda, čak i na posao.

Moja djeca bila su šokirana, osobito moja najstarija kći Amy koja mi je rekla da joj je otac bio shrvan i da je otišao kod terapeuta zbog depresije. Bilo mi ga je žao, ali vlastita sreća konačno mi je bila prioritet.

Počela sam plesati, stekla nove prijatelje, izbacila lošu staru garderobu koju sam kupila da ugađam Zacku, te promijenila frizuru. Moja djeca bila su zapanjena i rekla da izgledam dvadeset godina mlađe.

Osjećala sam se mlađe i lijepo, energično i puna nade. Godinu dana kasnije upoznala sam Sama, slatkog i obzirnog muškarca koji me razmazuje, daje mi svu brigu i pažnju i želi se vjenčati sa mnom.

Pretpostavljam da sam još uvijek malo živčana zbog ponovnog velikog koraka, ali odredili smo datum za ljeto. Nisam mogla naći ljepšeg čovjeka i napokon učim što je prava ljubav.

Što se tiče Zacka, čula sam da se sada zabavlja sa mnogo mlađom ženom koja mu naređuje naokolo poput roba, tjera ga da joj skače na svaki hir i troši svoj teško zarađeni novac poput vode. Pretpostavljam da svi dobivamo ono što zaslužujemo!

via GIPHY

Što možemo naučiti iz ove priče?

• Ono što radimo jednako je važno kao i ono što ne radimo. Zack nije varao, ali ni Kelly nije ponudio ljubav i podršku koja joj je potrebna.
• Jedna od najvažnijih stvari u vezi je SLUŠATI ono što druga osoba doista govori i uzeti u obzir njene potrebe i želje jednako važnima kao i svoje - nešto što Zack nije učinio dok nije bilo prekasno.

Posjeti Miss7.24sata.hr