Trećina brakova počinje kao one night stand

Thinkstock / Spencer Davies
Tulumi do jutra i uzbudljive noći sa strancima donose mnogo zabave, ali sigurno ti ne obećavaju da ćeš pronaći osobu s kojom ćeš provesti život' Znanost upravo tvrdi suprotno. Međutim, nije seks presudan u ovoj priči.
Vidi originalni članak

Pokušavaš naći ljubav života i ne želiš gubiti vrijeme s odnosima za jednu noć? Pogrešan stav imaš! Iako takav divlji, kratkotrajni noćni provod ne zvuči obećavajuće za novi romantični početak, treba možda ipak u budućnosti razmisliti dva puta o tome postoji li nešto što bi upućivalo na potencijalnu vezu. „Kod mene ili kod tebe?“ , prema istraživanju, vrlo brzo može postati „Hoćeš li se udati za mene?“ .

National Marriage Project, čija misija učiniti brak suvremenom zajednicom, pokazuje da je trećina početka svih brakova započela s neobaveznim seksom u krevetu. Za daljnje istraživanje, antropologica Helen Fisher je intervjuirala 5000 muškaraca i žena o njihovom sexualnom ponašanju. Kod 27% ispitanika je One Night Stand doveo do dugoročne i ozbiljne veze.

via GIPHY

Seks nije presudan

U okviru još jedne studije o ovoj temi, istraživači sa sveučilišta u Iowi, napominju da seks u ovom slučaju nije presudan nego ponašanje sljedećeg jutra. Ispitani muškarci i žene su naglasili da 'zloglasno' jutro poslije određuje postoji li šansa za nečim više ili ne. Može li provod za jednu noć biti veza ili je to samo neugodan kraj s pozdravom „Vidimo se uskoro“, ovisi i o tebi i o drugoj strani...

Posjeti Miss7.24sata.hr