Pazi! Ovo je najvažnija stvar za tvoju vezu

Getty/Guliver
Ljubav susrećemo svugdje. Čitamo savjete kako je pronaći, trikove koji bi nam trebali pomoći zadržati je i objašnjenja zašto je nismo još pronašli. Ali često zaboravljamo da svoju veliku ljubav gledamo svaki dan u ogledalu
Vidi originalni članak

Već od malena slušamo da ćemo u nekom trenutku našega života pronaći pravu ljubav, našu bolju polovicu s kojom ćemo biti potpuno sretni te da ćemo napokon uživati u životu jer smo ostvarili „glavni cilj“. Tu nastaje zabluda da jedino možemo biti sretni ako pronađemo partnera za cijeli život.

Biti sretna sama sa sobom, naučiti voljeti samu sebe te ispuniti si želje i snove je isto toliko važno – ako ne i važnije – od pronalaska velike, prave ljubavi.

Evo 4 razloga zašto je ključno voljeti samu sebe prije nego što pronađeš pravu ljubav:

1. Ljudi dolaze i odlaze, ali čovjek uvijek ima samog sebe

Čak i najljepša ljubavna priča može doći do kraja – i to je u redu. Uz malo sreće, možemo pronaći više velikih, značajnih ljubavi tijekom života. No, što nam sigurno ostaje zauvijek, smo mi sami. Jako je važno zbog toga naučiti voljeti samu sebe, umjesto da svu svoju energiju ulažemo samo u druge ljude.

2. Ljubav prema samoj sebi je preduvjet za sretne veze i život

Svatko tko želi pronaći ljubav svog života i zadržati je, mora prvo naučiti voljeti samoga sebe te prihvatiti sve svoje mane i vrline. Samo oni koji su sa sobom u miru, mogu otvoreno i slobodno prići drugima te iskreno nekoga voljeti.

3. Tko voli samoga sebe, taj se i brine o sebi

Ako svu svoju ljubav usredotočiš na drugu osobu, postoji opasnost da se izgubiš i zaboraviš što u stvari želiš od života - i to obično ne završi dobro. Onaj tko dio svoje ljubavi, koju drugima daje, zadrži i za sebe, nauči brzo brinuti se o sebi.

4. Onaj koji nauči rano voljeti samoga sebe, kasnije će se manje jadati

Tko u toku svoga života vodi dobru brigu o sebi, sluša svoje instinkte i ne zanemaruje se, neće za ničim žaliti. Ostvarivanje snova i ne misliti samo na dobrobit drugih sprječava kasnije razmišljanje: „Da sam bar svoj život proživio drugačije.“.

Posjeti Miss7.24sata.hr