Najljepše ljubavne priče iz svijeta sporta: Oni su zvijezde koje je istinska ljubav napravila još većim prvacima

Pixsell
Vidi originalni članak
  • U mjesecu zaljubljenih sve je u znaku emocija, a cijeli niz emocija prikupili smo u jedinstvom specijalu prepunom ljubavi i sada ga prenosimo tebi
  • miss7 ti predstavlja 77 najljepših ljubavnih priča koje će te dirnuti direktno u srce
  • U posebnom serijalu tekstova otkrivamo ti najljepše ljubavne priče iz Hrvatske, svijeta, glazbe, filma, povijesti...
  • Dva Ivana i njihove ljubavi predvode listu najljepših ljubavnih priča iz svijeta sporta 

Ljubavi među sportašima nisu rijetke, međutim, neke od njih su doista imale scenarij po kojem bi se mogao snimiti neki prekrasni romantični film. A listu ćemo otvoriti dvojicom imenjaka, Ivana Ljubičića i Rakitića, koji su pronašli ljubav svog života i to svakog dana pokazuju...

Ivan Ljubičić i Aida Shalabi

Tenisač Ivan Ljubičić u jednom je trenutku bio treći igrač svijeta, zahvaljujući njegovim igrama Hrvatska je osvojila svoj prvi Davis cup, a ostalo je zapisano da je, između ostalog, trenirao i Rogera Federera. Njegov je život bio prepun uspona, padova i odricanja, a da mu neće biti lako shvatio je dok je još kao tinejdžer s obitelji pobjegao iz ratom zahvaćene Banje Luke. Ivan Ljubičić 19. ožujka proslavio je dakle 39. rođendan, a rođen je 1979. godine u Banjoj Luci. Autobusom do zračne luke, potom avionom do Beograda pa preko Mađarske i Slovenije do Rijeke i Opatije, a odatle do Montcalierija pored Torina, gdje je igrao tenis. I tko zna kako bi on to sve prebrodio da uz njega nije stajala njegova Aida, njegova ljubav iz školskih klupa. Sve je započelo kao prijateljstvo u riječkim osnovnoškolskim klupama, da bi se krajem srednje škole pretvorilo u vezu, kasnije okrunjenu brakom i dvoje djece, sinom Leonardom i kćeri Zarom. Često, prečesto su zbog Ivanovih turnira oni bili razdvojeni, ali kako je vrijeme prolazilo oni su jedno drugome sve čvršće srastali u srca. Ta ih je odvojenost na neki način i trajno povezala baš zato što je svatko imao svoj život. A da im bude potpun, svjesno su izabrali jedno drugo. Prava ljubav pokazala se jačom od čestih razdvojenosti.

Ivan Rakitić i Raquel Mauri

Kad je perspektivni mladi nogometaš Ivan Rakitić jedne kasne večeri 2011. stigao u Španjolsku kako bi potpisao ugovor Za Sevillu, bio je uzbuđen i nervozan pa je s bratom svratio u hotelski bar na piće. Tamo je ugledao konobaricu koja je bila toliko lijepa da je odmah pomislio kako bi Sevilla mogla biti lijepo mjesto za život. Njoj je rekao samo "hola!" jer ništa drugo i nije znao od španjolskog, a bratu se povjerio: "Ostat ću ovdje i igrati za Sevillu, i oženit ću se ovom ženom." Tri je mjeseca Ivan živio u hotelu i svakog jutra u baru naručivao  kavu i Fantu od naranče, samo da vidi konobaricu. Saznao je da se zove Raquel i da ne govori engleski, a on je svoj vokabular već toliko proširio da može reći "Buenos dias, Raquel. Un café y un Fanta naranja." Pozvao ju je i na spoj; zapravo učinio je to najmanje 20 puta. Nikad mu nije rekla "ne", ali svaki put bi se izgovorila poslom ili umorom. A kad je nakon nekoliko mjeseci Ivan već sasvim dobro baratao španjolskim, ona mu je objasnila da ne želi nogometaša koji se svako malo seli iz grada u grad, iz države u državu. I to je Ivana motiviralo da zapne još jače. Nakon sedam mjeseci boravka u Sevilli na mobitel mu je stigla poruka: "Ona je sa sestrom u baru na piću! Ne radi!" Ivan je požurio do bara, sjeo do Raquel i rekao joj: "Ok, sad ne radiš. Konačno imaš vremena za večeru sa mnom."I otad su skupa. Osvojiti je bilo mu je, kaže, teže nego osvojiti Ligu prvaka, ali uspio je.

Lionel Messi i Antonella Roccuzzo

Antonella i Lionel oženili su se u ljeto 2017., ali počeci njihove ljubavne priče sežu daleko dalje, u doba njihovog djetinjstva. Antonella i Lionel odrastali su zajedno, a Lionel se družio s njenim bratom, najviše zato da bi je mogao što češće vidjeti. Antonella je bila koliko lijepa toliko i stidljiva i sve do fakulteta nikad nije ušla ni u kakvu vezu s Lionelom. A kada se Messi zbog nogometa odlučio preseliti u Barcelonu, Antonella je ostala u šoku. Nije joj bilo jasno kako netko može napustiti Rosario, grad u kojem su zajedno odrastali i u kojem se rodila njihova ljubav. Naročito to nije očekivala od Lionela koji joj je prvi put izjavio ljubav dok mu je bilo samo devet godina. Činilo se da će velika udaljenost uraditi svoje i ugasiti njegovu ljubav, no kad je 2007. Antonella teško proživjela smrtni slučaj u obitelji, Lionel je odmah doletio u Rosario kako bi je utješio. Tada je shvatila da ju on i dalje voli istom snagom, napustila studij stomatologije i pošla za njih u Barcelonu. Lionel je postao najbolji nogometaš na svijetu, a Antonella izgradila manekensku karijeru koju je napustila kako bi podigla trojicu sinova.

Luis Suarez i Sofia Balbi

Luis je Sofiju upoznao i zaljubio se u nju još dok je bio siromašni tinejdžer koji se prehranjivao metući ulice rodnog Montevidea. On je bio siromah, dijete ulice, a ona iz dobrostojeće, bankarske obitelji. Zaljubili su se, a za divno čudo njeni roditelji nisu imali ništa protiv te mladenačke veze. Vidjeli su valjda neki potencijal u mladiću koji je spreman satima čistiti ulice kako bi zaradio da djevojku izvede na prvi spoj. Sofija je bila ta koja je Luisa poticala da se počne profesionalno baviti nogometom. Njihova je ljubav cvala, no jednog se dana morala s obitelji odseliti u Španjolsku. Kad mu je bilo 16, Luis je odletio u Barcelonu kako bi vidio svoju ljubav iz djetinjstva. Na sebi je imao bijelu majicu, crvenu od krvi koja mu je curila iz nosa. Carinicima je rekao da je došao posjetiti curu. Držali su ga nekoliko sati dok nisu provjerili priču i napokon ga pustili Sofiji kojoj je Luis obećao da će se jednom vratiti u Barcelonu kao poznati nogometaš. Tri godine nakon Sofijine selidbe, Suareza su pozvali u nizozemski Ajax. Svaki slobodni trenutak koristio je da svrati Sofiji u Barcelonu. Par se vjenčao 2009., nakon čega je Suarez pozvan da zaigra za Liverpool, a kasnije i za Barcelonu. Na svoju desetu godišnjicu, Luis  i Sofia obnovili su zavjete na veličanstvenoj proslavi na koju su došli i Lionel Messi, Jordi Alba i Sergio Busquets.

David Beckham i Victoria Adams

Tko još nije čuo za Beckhamove? David i Victoria vladaju društvenim mrežama otkako su počeli hodati pa ih otad prati nadimak Power Couple. Što je kasnije bilo zna svatko s priključkom na internet, no kako su se upoznali i kako je buknula njihova ljubav? David se, nije tajna, u Victoriju zaljubio na prvi pogled, čim su se sreli u klupskom restoranu Manchester Uniteda. Ni Victoriji nije promaklo koliko je njegov osmijeh bio sladak, ali sve je tada završilo na sramežljivom mahanju preko šanka. Tjedan dana kasnije Victoria je opet ušetala u restoran; ovaj put David je bio hrabriji i prišao joj pa su razmijenili brojeve. Victoria ga je zapisala na avionskoj karti London-Manchester. David ju je nazvao drugo jutro i navečer je već bio u Londonu. Počeli su izlaziti zajedno i vozikati se naokolo. Prvi poljubac pao je na parkiralištu restorana. Prvi dani hodanja bili su nevjerojatni, rekao je David, ali novinari su bili nesnosni i svugdje su ih pratili. A onda je 25. siječnja 1998. David je kleknuo, stavio dijamantni prsten na prst njene ruke i zaprosio je. Victoria je pristala na opće oduševljenje, a par je odmah pobjegao u Marbellu. Danim, tjednima i mjesecima vijesti o Posh i Becks nisu silazile s naslovnica tabloida, a onda je u srpnju 1999. par otišao u Irsku, gdje su se i vjenčali u dvorcu Luttrellstown. Što je dalje bilo, znaju svi.

Ana Kurnjikova i Enrique Iglesias

Poput ljetnog požara u makiji, ljubav između kralja latino popa i bivše profesionalne tenisačice buknula je iznenada i snažno. Enrique Iglesias i Ana Kurnjikova upoznali su se u prosincu 2001. na snimanju njegovog spota “Escape” u kojem su trebali odglumiti nekoliko strastvenih poljubaca, u toaletu i dostavnom automobilčiću. Poljupci su pali, ali nisu bili glumljeni. Par se skoro odmah spojio i od tada se više nisu razdvajali, mada su sve te godine detalje privatnog života uspjeli sačuvati od javnosti. Drugi bi saznali samo ono što bi im Ana i Enrique pokažu na društvenim mrežama; a to je uvijek bilo dovoljno da zadovolji svačiju znatiželju. A javnost je živjela od glasina; te su se oženili u tajnosti, te su se rastali, da bi Ana u rijetkom javnom nastupu priznala da se nikad nije niti će se udavati i da joj je s Enriqueom dobro i ovako. Ista priča ponovila se i nekoliko godina poslije. "Nije tako teško ostati ispod radara”, rekao je jednom Iglesias. "Moraš imati smisla za humor kad za sebe čuješ da si se ženio 28 puta i imaš djecu po cijelom svijetu." Par se nije obazirao na glasine i mirno živio svoj život. Jedno što su doista htjela bila su djeca, njihova ili posvojena, svejedno. S vremenom, u život su im ušetali blizanci Nicholas i Lucy, potom i kći Maria. Obje trudnoće držane su u tajnosti. Što je kasnije bilo, možete provjeriti na Instagramu; on je pun fotografija sretne obitelji.

Luka Modrić i Vanja Bosnić

Ako vas zanimaju ljubavne afere i skandali, onda ovu priču slobodno preskočite. Vanja Bosnić Modrića je upoznala dok je radila u Mamićevoj sportskoj agenciji, u vrijeme kad je nekoliko godina mlađi Luka, tada 19-godišnjak, počeo igrati za Dinamo Zagreb. Prvi put sreli su se u jednom zagrebačkom kafiću 2004. godine, a kliknuli su nakon telefonskog razgovora koji je započeo zbog posla i potom se produžio na puna tri sata. Vanji je Luka bio poseban, istovremeno i samozatajan i samouvjeren. Bio je ambiciozan, imao je pred sobom jasne ciljeve. Tvrdoglavost i šutljivost i nisu bile neke mane, naročito zato što je Vanja bila ta koja bi svojim glasom prekidala svaku šutnju. Šest mjeseci nakon tog prvog telefonskog razgovora, Vanja i Luka već su bili u ozbiljnoj vezi. Brak je za njih bio samo formalnost pa su svadbu stalno odgađali zbog brojnih obaveza. No, kad je Vanja zatrudnila, par je u svibnju 2010. pohitao kod matičara. A nakon rođenja prvog sina Ivana, u lipnju 2011, priređeno je i veliko crkveno slavlje u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu. O svom privatnom životu nikad nisu govorili puno, tek tu i tamo ponosni tata na društvenim mrežama objavi poneku romantičnu storiju u kojoj obično glavne uloge uz sina Ivana imaju i kćeri Ema i Sofija. Svi zajedno žive u Madridu, a ljeta i sve slobodne trenutke provode u Hrvatskoj. Prekrasna su obitelji koja svaki slobodni trenutak provodi skupa, a Luka je u brojnim javnim nastupima naglasio svoju ljubav prema Vanji i svojoj djeci.

Dario Šimić i Jelena Medić

Nogometaš Dario Šimić svoju je buduću suprugu Jelenu Medić upoznao u zagrebačkom klubu Saloon. Godine, desetljeća prolaze a da se iza njihove veze ne vuku nikakvi repovi niti skandali. Šimići su pobožni ljudi i njima je obitelj temelj svega. Dario i Jelena imaju četvoricu sinova, njegov brat Josip također ima četvero djece, sestra Mihaela čak petero. I još uvijek se trude da što češće dođu mani na nedjelji ručaka, a Božiće provode kod kuće u krugu obitelji. Josipovim stopama krenuo je i najstariji sin Roko koji igra u Salzburgu, a nogometom se bave i nešto mlađi Nikolas i Viktor. No, trenutak koji im je svima promijenio život bio je dolazak na svijet najmlađeg sina Davida, rođenog s Downovim sindromom, tog kromosoma viška u jezgri stanice tijela koji sprečava normalan fizički i mentalni razvoj djeteta. Bila je to situacija na koju ne možete biti spremni; preplavi vas strah i neizvjesnost, a suze same teku. A najviše od svega strahovali su od predrasuda drugih ljudi. Četiri godine kasnije, kažu Šimićevi, bude im žao svake prolivene suze i svake sekunde u kojoj su živjeli u strahu. Zbog svog su sina, kažu, postali plemenitiji ljudi, snažniji kao roditelji i povezaniji kao obitelj. Imaju vremena misliti i na druge pa su Jelena i Dario osnovali udrugu Hureka kojom žele podučiti i druge roditelje, suočene s iskustvom podizanja djece s teškoćama u razvoju.

Steffi Graf i Andre Agassi

Kakva je to senzacija bila kad su je ljubav onomad spojila Steffi Graf, jednu od najvećih tenisačica svih vremena, i Andrea Agassija, jednog od najboljih i najomiljenijih igrača svog doba. Steffi i Andre vjenčali su se 22. listopada 2001. u Las Vegasu, a ceremoniji su nazočile samo dvije svjedokinje, njihove majke. Fatalni susret dogodio se u svibnju 1999. godine na Roland Garrosu. On je taman prolazio kroz razvod braka od prelijepe glumice Brooke Shields, ona je taman bila razvrgla sve odnose s Katoličkom Crkvom. Prije tog sudbonosnog susreta jedva da su se vidjeli. Ona bi trenirala svako jutro, on se ne bi budio prije podneva. Sreli su se samo jednom, kad su iste godine osvojili Wimbledon. A kad je Agassi imao 29 godina, tata mu dao savjet: "Sine, a zašto se ne oženiš sa Steffi?" Bio je to, pokazalo se, najbolji savjet koji roditelj može dati djetetu. Jer, on je napokon pronašao srodnu dušu, ženu koga ga sasvim razumije. A ona se pak majčinstvu posvetila istim žarom kojim je nekoć osvajala turnir za turnirom. U javnosti ćete ih rijetko imati priliku vidjeti, možda uz nešto vezano uz tenis. Većinu vremena oni provode u Summerlinu, naselju u blizini Las Vegasa, a susjedi su im Steffina majka i brat Michael sa svojom obitelji. Takav miran život pomogao je Agassiju da pobijedi demone koji su ga proganjali i promijeni svoj život na bolje, sve zahvaljujući ljubavi.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr