Jesu li njegovi kondomi prave veličine? Evo zašto je to jako bitno - i kako pronaći pravu veličinu

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Nošenje kondoma koji ne pristaju dobro može biti opasno
  • Muškarci kažu da nije tako jednostavno pronaći pravu veličinu
  • Pogledaj kako možeš pomoći svom muškarcu  da odabere onaj pravi

 

Kondomi – imaju potencijal da nas zaštite nas od seksualno prenosivih infekcija, bolesti i trudnoće. Ali, jedino ako odabere pravu veličinu…Koliko god da smo seksualno educirane, vrlo rijetko razmišljamo o tome da kondomi dolaze u raznim veličinama. OK, kondomi su čisto muška stvar – ali, kad malo bolje razmislimo, i nas se nešto pita, zar ne? 

Osim očiglednih razloga - kao što je sprječavanje gore spomenutih uvjeta - nošenje kondoma koji ne pristaju dobro može biti opasno. Seksualni stručnjaci kažu da također postoji mogućnost da uzrokuju značajnu nelagodu za oba partnera. Dakle, on može koristiti preveliki kondom koji se može skinuti ili zgužvati tijekom nošenja. A može i koristiti kondom koji je premalen pa se može namotati ili puknuti, kao i omesti cirkulaciju osobi koja ga nosi.

Dakle, kako znati koja je veličina prava veličina?

Kondomi obično dolaze u tri veličine:

• Mala: dobri su za penise širine do 5,08 cm i dužine 17,78 cm.

• Srednja (ili standardna): za penis širine oko 6,35 cm i duljine 19,05.

• Velika: prikladna je za penise koji su preko 6,35 cm u širinu i oko 23 cm dugi.

Međutim, na temelju razgovora s pripadnicima muškog spola u svrhu istraživanja ove teme, možda nije uvijek najjednostavnija stvar na svijetu pronaći kondom idealne veličine. 

Ovako se mjeri penis za prikladan kondom

 

1. Uspravno

Penis treba biti u erekciji dok se mjeri.

2. Izmjerite ga od samog vrha

Tamo gdje se korijen susreće s pubičnom kosti.

3. Kada je riječ o mjerenju obujma

Treba mjeriti najdeblji dio penisa. To se razlikuje od osobe do osobe.

4. Kada je riječ o identificiranju ispravne veličine

Mnogi kondomi će koristiti širinu (veličinu kondoma) umjesto obujma (veličine kondoma), tako da ćete se morati prisjetiti matematike iz srednje škole za točno mjerenje, objašnjavaju stručnjaci. Nisi sigurna? Samo uzmi telefonski kalkulator i podijeli obim penisa s π (3.14) kako bi dobila točnu širinu. 

 

5. Prijevara za one koji mrze matematiku

Stručnjaci tvrde kako je mjerenje penisa zasigurno najprecizniji način, ali postoji još jedan, jednostavniji način da se pronađe ispravan kondom. Uzmi kartonsku tubu koja se nalazi u roli toaletnog papira i stavi je preko uspravnog penisa partnera. Ako je suviše zbijeno, vjerojatno treba veće kondome; previše labavo, možda je prikladnije za male ili srednje kondome. Ako je taman, standardni kondomi su najvjerojatnije najbolja opcija.

Posjeti Miss7.24sata.hr