Jesi li iskusila svih 5 tipova orgazama?

Profimedia/Instagram
O vaginalnom i klitoralnom orgazmu sigurno si već čula i sve znaš. Ali, znaš li da ima i još tri druga tipa?
Vidi originalni članak

Međutim, ruku na srce: koliko dobro si ti dobro upoznata sa ženskim orgazmom? Primjerice, jesi li znala da postoji pet različitih načina da doživiš vrhunac? Otkrivamo koji su to… 

1. Vaginalni orgazam 

Tek svaka treća žena doživi za vrijeme seksa s partnerom vaginalni orgazam. I to iz dva razloga: jedan je da je vaginalni orgazam direktno povezan s G-točkom. Stimulaciju G-točke moguće je izvesti jedino u nekim određenim seksualnim položajima (osobito je intenzivna u misionarskom položaju kad povučemo koljena prema ramenima). Drugi razlog je činjenica da sve žene ne osjećaju zadovoljstvo pri stimulaciji G-točke, a neke čak smatraju direktan dodir neugodnim. 

2. Klitoralni orgazam 

Oko 70 posto svih žena dolazi do orgazma za vrijeme seksa kad im se stimulira klitoris. Na njemu je oko 8.000 živčanih završetaka pa je to mjesto izuzetno osjetljivo te lako za stimulaciju. Važno je dovoljno prirodnog ili dodatnog lubrikanta te strpljenje: potrebno je prosječno oko 16 minuta da žena doživi klitoralni orgazam. Lakše ga je postići od vaginalnog, ali je kraći i manje intenzivan. 

3. Analni orgazam 

Mnogim ženama je analni orgazam nepoznanica. Međutim, u anusu se nalaze brojni živci te to područje čine enormno osjetljivim na dodir. Ako je netko otvoren za analne igrice, ima dobre šanse postići analni orgazam. Važno je potpuno se opustiti te koristiti puno lubrikanta. Sfinkter (mišić koji zatvara analni otvor) je jedan od najjačih mišića tijela pa je stoga opuštanje osobito teško. Ali, polako i uz puno povjerenja u partnera možeš iskusiti sasvim nove osjećaje te na drugačiji način postići vrhunac. 

4. Mentalni orgazam 

Ženama je moguće doživjeti orgazam bez tjelesne stimulacije. Snagom misli – uglavnom u snu – dolazi do iznenađujućeg seksualnog doživljaja. Ako želiš doživjeti mentalni orgazam, trebaš intenzivno u mislima proživljavati svoje seksualne maštarije pa - u kombinaciji s disanjem – možeš doživjeti sladostrašće. 

5. Višestruki orgazam 

Žene, za razliku od muškaraca, imaju jednu veliku prednost: ne treba im stanka odmah nakon orgazma kako bi doživjele još jedan vrhunac. To nam omogućuje višestruke orgazme, odnosno, više orgazama u kratkom razdoblju. Ženama je čak lakše doći do orgazma netom što dožive jedan. Tijelo je tada preplavljeno hormonima sreće, a erogene zone su još dobro prokrvljene. Intimno područje je odmah nakon orgazma jako osjetljivo, pa treba malo vremena i strpljenja da se polako pripremi za sljedeći orgazam. 

Posjeti Miss7.24sata.hr