Istraživanje je otkrilo zašto si još uvijek solo – ali i zašto muškarci najčešće ostaju sami

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Servis za upoznavanje muškaraca i žena napravio je veliku anketu o razlozima zbog kojih su (još) sami
  • 37 posto žena je odgovorilo da imaju prevelike zahtjeve za potencijalnog partnera
  • Muškarci su odgovorili da je naveći razlog pretjerana sramežljivost

Pronaći partnera za cijeli život te izgraditi i očuvati stabilnu vezu je sve drugo, samo nije jednostavno. Zašto ti eventualno potraga za partnerom nije do sada bila baš previše uspješna? 

Muškarci tvrde da su previše sramežljivi, a žene same tvrde kako imaju visoke prohtjeve – to je rezultat nedavno provedenog anonimnog istraživanja jednog portala za povezivanje parova. 

Veliki je izazov biti otvoren(a) za nove stvari

Dakle, solo-muškarci bi trebali svladati svoju sramežljivost i plašljivost – 25 posto je to navelo kao glavni razlog „samovanja“ (kod žena je to navelo tek 7 posto). S druge strane, 37 posto žena je priznalo da imaju prevelike zahtjeve za potencijalnog partnera (kod muškaraca je tako kod 25 posto). Oba spola smatraju kako su u prošlosti bili jako zatvoreni (muškarci: 26 posto, žene: 28 posto). 

Toplina je najželjenija karakteristika 

Kad je riječ o najpoželjnijim karakteristikama željenog partnera, za gotovo 80 posto samaca je ugodna narav, toplina, najvažnija. Muškarci također paze i na izgled potencijalne partnerice (isto žele i mlađe žene od potencijalnog partnera). Kod starijih žena od izgleda su važniji zdravlje i vitalnost. 

Posjeti Miss7.24sata.hr