Frend, ti ili...? Istraživanje je pokazalo koja je osoba najvažnija muškarcima

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Je li mu važniji njegov „buraz“ ili njegova djevojka? 
  • Ponekad imaš osjećaj da je tvom dragom njegov najbolji frend važniji od tebe? 
  • Onda će te sigurno zanimati rezultati ovog istraživanja…

Gledanje nogometa s frendom umjesto večeri udvoje? Muška solidarnost ispred romantike? Ili je kod većine muškaraca ipak partnerica na prvom mjestu? Opsežno istraživanje osiguravajuće kuće „AXA“ istraživalo je između ostaloga i ovo pitanje. Jesi li spremna za neugodnu istinu…?

Ispitano je više od 1.000 muškaraca

Ako ćemo biti iskrene, sve smo si sigurno postavile (nezgodno) pitanje: na čiju stranu će u ozbiljnoj situaciji stati naš najdraži – svog najboljeg prijatelja ili našu? Međutim, želimo li doista znati odgovor na ovo pitanje…? Tvrtka „AXA“ je željela pa je za svoje istraživanje ispitala više od 1.000 muškaraca o tome kako se odnose prema vezi i ljubavi u usporedbi s temama poput zdravlje, posao i prijateljstvo. 

Dakle, u ovom istraživanju je veza na popisu najvažnijih stvari u životu – i kod muškaraca i kod žena – bila iza zdravlja i povjerenja: ovo posljednje je bilo na 57, to jest 58 posto, dok je ljubav tek na 44 posto. A sada postaje zanimljivo: prijateljstvo je 42 posto ispitanika ocijenilo JAKO važnim - međutim, 81 posto ispitanika smatralo je prijateljstvo manje važnim od ljubavi. Što se tiče veze, 73 posto ispitanika smatrali su je jednako važnom.

Drugim riječima: ljubav je većini jako važna – a prijateljstvo je mnogima važno. Ali, to su rezultati za muškarce i žene zajedno – najveće iznenađenje očekuje nas kad usporedimo odgovore muškaraca i žena…

Miss7 Blog Jesi li usamljena ili (samo) sama? Zašto bi veza ili brak definirali moju vrijednost?

Muškarci su manje naklonjeni prijateljima od žena 

Većina bi očekivala kako su ženama važnije veze nego muškarcima, a prijateljstva su im manje važna. Ali, ne: prema ovom istraživanju ispada obrnuto! Dok je za 71 posto žena ljubav bitna i jako bitna, kod muškaraca je 74 posto izjavilo isto to. S druge strane, prijateljstvo je za 76 posto muškaraca jednako bitno za život – a kod žena je to reklo 85 posto. 

Očito je kod više žena prijateljstvo važnije od veze nego što je to slučaj kod muškaraca. Na sreću, to je samo teorija te u praksi zapravo možemo imati sve: prijateljstvo, vezu te oboje. A kad bismo se u stvarnosti doista trebale odlučiti, vjerojatno bi kraći kraj izvukla ona osoba koja nas sili na odluku…

Ljubav i to... Inteligentni ljudi češće imaju problema s vezama – a ovo bi mogao biti razlog

Posjeti Miss7.24sata.hr