Ako si se ikad pitala: Ovo je pravi razlog zašto se muškarci ne žele maziti nakon seksa, dokazano

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Seks je bio fenomenalan i taman bi se još malo pomazila s njim – kad ti on odjednom okrene leđa i nakon dvije minute ustane i ode iz kreveta
  • Je li ti se to nekada dogodilo? Ili ti se to možda često događa?
  • Nemoj biti razočarana – jedno australsko istraživanje objasnilo je zašto se to događa – i to nema nikakve veze s tobom!

Doista, nedavno provedeno istraživanje australskih znanstvenika otkrilo je da žene nisu jedine koje nakon seksa osjećaju neku vrst depresije. Taj fenomen naziva se postkoitalna disforija – a sada je dokazan i kod muškaraca.

Nakon seksa osjećamo se žalosno, bezosjećajno i prazno

Dosad su muškarci kod istraživanja postkoitalne disforije bili isključeni - jer se smatralo da žene imaju drugačije emocije kod seksa od muškaraca. Međutim, jedno australsko istraživanje je sada pokazalo suprotno – i muškarci se nakon seksa ponekad osjećaju bezosjećajno i prazno te bi radije bili sami nego se mazili s partnericom.

Zašto kažu ne? Ne večeras, dragi: 8 najčešćih izgovora kojima žene odbijaju seks

Igra hormona

Točan razlog za taj poremećaj raspoloženja je nejasan. S jedne strane su tu hormoni koji nastaju za vrijeme seksa, a odgovorni su za promjenu raspoloženja nakon ljubavne igre. Naime, za vrijeme seksa doživljavamo veliki nalet hormona sreće. A zatim, netom nakon zabave, pada razina hormona – što može dovesti do toga da se osjećamo tužno. S druge strane, neke proživljene traume ili loši doživljaji iz prošlosti također mogu biti pokretač postkoitalne disforije.

Milovanje pojačava osjećaj povezanosti

Ako se nakon seksa osjećaš tužno ili usamljeno, doista bi trebalo razmijeniti nježnosti, odnosno, maziti se. Naime, to povezuje – tko se mazi, osjeća snažniju povezanost s partnerom te se opet povećava razina hormona sreće…

 

Seks i to... Breeding: Oprez, ovaj seksualni trend nosi veliki rizik, a sklonije su mu žene!

Posjeti Miss7.24sata.hr