7 pitanja o analnom seksu koja se ne usudiš pitati

Getty/Guliver
Analni seks je oduvijek svojevrstan taboo čisto jer se radi o stražnjici, o kojoj volimo pričati samo ako se radi primjerice o "primjerku" Davida Beckhama
Vidi originalni članak

Prije nego li pomisliš na kakvo seksualno pitanje, znaj da nisi jedina koja se isto upitala. Seks je fantastičan i možda još nije istražen sasvim do kraja (hello, gdje je G spot?!), no jer se radi o intimnom činu, o njemu ne volimo baš sasvim otvoreno razgovarati. Osim fetiša, vjerojatno je najneugodnija seksualna tema analni seks - iako ne bi trebala biti! 

Kako uopće funkcionira mehanika čina? Može li biti prljavo? Možeš li uz njega svršiti? Pitanja je pregršt, a ako nisi sigurna kako to pitati najbolju prijateljicu, dajemo ti odgovore na najčešća neugodna pitanja na koja si sigurno pomislila

ANALNI SEKS Vjerovali ili ne - znanstvenici su doznali koji tip žena najviše voli analni seks

1. Je li sigurno da partner ejakulira tijekom analnog seksa?

Ako si u vezi i sigurna si da oboje nemate niti jednu spolnu bolest, sasvim je sigurno da ejakulira u tebe.

2. Je li normalno da postoje fekalni tragovi?

Mogla bi vidjeti ostatke fekalne tvari na prstima, igračkama i penisu nakon seksa.

3. Možeš li se prevenirati fekalne tragove nakon seksa?

Želiš li biti sigurna da si "čista", možeš obaviti veliku nuždu i otuširati se barem sat vremena prije seksa. 

4. Radi li kondom razliku tijekom seksa?

Kondom je obavezan seksaš li se s nekim tko nije tvoj stalni partner te ako nisi sigurna imate li ti ili on kakvu spolnu bolest ili smetnju. Preko analnog seksa najčešće se prenosi HIV, i čak je 13 puta vjerojatnije da će HIV pobrati "primatelj", a ne "davatelj". Osim toga, kondom sprječava da djeličak fekalne tvari ostane u urinarnom kanalu tvog partnera, što može voditi do raznovrsnih upala koje nisu opasne, no svakako su neugodne. Inače, razlika s kondomom i bez je kao i kod vaginalnog seksa.

5. Koji je najbolji način za izbjeći bol tijekom penetracije?

Jedino što možeš je uzeti PUNO lubrikanta i imati pažljivog partnera. Ako forsiraš svoje tijelo na analni seks (ili tijelo svog partnera), seks sigurno neće biti ugodan. Osjećaj koji se može pojaviti je zatezanje, koje lako preraste u bol - tada probaj s više lubrikanta, a ako ne ide odustani i probaj ponovno drugi put. Dobra ideja za predigru je probati prvo s prstom ili s malim "butt plugom", a onda prijeći na penis. Možeš biti i "stisnuta" radi mišića koji nisu opušteni, pa se prije seksa probaj relaksirati - no prije svega nemoj se tjerati na ništa što ne želiš. Kada osjetiš da jako želiš analni seks, bit će puno lakše i ugodnije seksati se.

6. Mogu li zatrudnjeti?

Ne jer analni kanal je dio probavnog sustava, tako da ne postoji šansa za trudnoću.

7. Mogu li postići orgazam od analnog seksa?

DA! Kako klitoris ima specifičan oblik koji se proteže i kroz unutrašnjost tijela, tako se i proteže sve do anusa. Analni orgazam se događa kada dolazi do indirektne stimulacije G i A točki, kroz "zid" koji odvaja rektum i vaginu.

Posjeti Miss7.24sata.hr