5 stvari koje bi trebala znati o seksu poslije trudnoće

Instagram
Onaj pomalo neobičan period između poroda i ponovnog seksa je nešto o čemu bi trebala dobro razmisliti - i informirati se!
Vidi originalni članak

Trudnoća je, iako naporan, i jedno od najljepših razdoblja koje žena može proći. Nakon poroda, život se mijenja iz temelja, ali sam pogled na to malo klupko sreće čini stvari uvelike ljepšima. Iako si tada okupirana do te mjere da nemaš vremena misliti na sebe, jedna stvar i dalje ostaje kao velika potreba - seks. I kako sada dalje? Prvo mora proći period od (navodno!) nevjerojatno dugih 6 tjedana nakon kojega slijedi ginekološki pregled na kojemu ti doktor daje zeleno svjetlo za vježbanje i seks. Ipak, moraš znati da ti je sada tijelo drugačije, a i da si vjerojatno i dalje malo "ranjiva". Upravo zato, moraš se pripremiti na nekoliko stvari koje bi mogle biti nelagodne.

SEKSI! Ovo su seks trendovi u 2018. godini!

1. Možda će malo boljeti

Ako boli do te granice da nemaš nikakav užitak - imaj na umu da to nije normalno i moraš razgovarati s doktorom. Ipak, nakon poroda pretpostavlja se određena doza boli ili neugode, a isto se može dogoditi i ako si imala carski rez, jer će te onda smetati rana na trbuhu. Poanta je da moraš u seksualne odnose ući polako i bez pritiska.

2. Imat ćeš neobičan iscjedak

Prvo ćeš neko vrijeme obilnije krvariti, a zatim ćeš, ovisno o komplikacijama s porodom, imati iscjedak koji će u stvari i dalje predstavljati čišćenje tijela i bit će smećkaste boje. Moguće je da ćeš imati i iscjedak i nakon seksa. Ipak, pripazi, ako iscjedak ima vrlo neobičan miris ili je teksturom poput svježeg sira, znači da si pokupila kakvu bakteriju ili imaš gljivice.

3. Neko vrijeme će seks biti čudan

U početku, kako ti se vagina rastegnula, seks neće biti jednako zadovoljavajuć. Vagina je nevjerojatno elastična, što znači da se može u potpunosti vratiti na početan oblik, ali za to treba proći vremena. "Normalan" osjećaj seksa trebao bi se vratiti za 3 do 6 mjeseci, a koliko brzo će se to dogoditi ovisi o pregršt stvari, pa i o mišićima zdjelice prije poroda.

Seks Koliko žene žele da seks traje, a koliko muškarci?

4. Možda se nećeš osjećati kao "ti"

Prije si bila jako seksualna, a sad baš i ne? To je sasvim normalno. Kada dobiješ dijete prolaziš ne samo fizičku već i veliku emocionalnu i psihičku transformaciju. Možda ćeš se osjećati distancirano od partnera, radi malo sna nećeš biti u raspoloženju za seks... Stručnjaci predlažu razgovor s partnerom u kojem ćete totalno otvoreno i iskreno progovoriti o svojim osjećajima. Naravno, podrazumijeva se velika doza razumijevanja kod oba partnera.

5. Stvari će se vratiti u normalu 

Bez obzira na to kakav si porod imala, vaš seksualni život će se vratiti u normalu nakon godine dana, a tvoje raspoloženje za seks, orgazmi i stupanj uzbuđenosti će se i dodatno popraviti... Daj si vremena!

Posjeti Miss7.24sata.hr