5 stvari koje bi trebala raditi nakon seksa

Getty/Guliver
Osim odlaska na toalet, postoje još neke stvari koje bi obavezno trebala napraviti nakon seksa
Vidi originalni članak

Nije tajna da nakon seksa trebamo ići na toalet kako bismo „isprale“ bakterije iz mokraćne cijevi. Ali, postoje još neke navike koje bismo trebale steći nakon vođenja ljubavi. 

1. Operi intimno područje vodom 

Kod seksa se, primjerice, preko usta i prstiju mogu prenijeti bakterije koje mogu uzrokovati gljivičnu infekciju ili upalu mjehura. Zbog toga uvijek trebaš nakon seksa oprati intimno područje običnom, toplom vodom. Pri tome nemoj koristiti sapun koji sadrži parfem, jer on uništava prirodnu samozaštitu rodnice. 

2. Okupaj se u kokosovom ulju 

Često se dogodi da je koža na intimnom području još nekoliko dana nakon seksa nadražena. Priušti si opuštajuću kupku, a vodi dodaj malo ulja od kokosa. To će navlažiti kožu te smiriti otekline i nadražaje. 

3. Pij puno vode 

Pošto seks bez problema možemo ubrojiti u tjelesnu aktivnost, odnosno trening, vrijedi jednako kao i nakon sporta – treba piti puno tekućine. Naime, tijelo je nakon seksa dehidrirano te mu je potrebna voda. Dakle, najbolje je odmah nakon tjelovježbe u krevetu popiti dvije čaše vode. To će se pobrinuti i za obavezni odlazak na toalet. 

4. Jedi probiotske namirnice 

Ako si nakon seksa gladna, trebaš pojesti nešto što sadrži probiotike. Naime, oni sadrže dobre bakterije – iste koje se nalaze u vagini. Tako će se ponovno uravnotežiti broj dobrih bakterija te se smanjiti opasnost od infekcije. U probiotske namirnice spadaju, na primjer: jogurt, mozzarella ili kiseli kupus. 

5. Nemoj nositi donje rublje 

Nakon seksa bi trebala – ako je to ikako moguće – izbjegavati nošenje donjeg rublja. Svježi zrak pobrinut će se da intimno područje bude optimalno „provjetreno“ kako se bakterije ne bi mogle razmnažati. Ako baš moraš odjenuti donje rublje, onda obavezno neka bude pamučno – kroz njega dobro cirkulira zrak i ne sakuplja se topla vlaga (to najviše vole bakterije). 

Posjeti Miss7.24sata.hr