Zvijezde otkrivaju što su ključni faktori za uspjeh

MasterClass
Na stranici MasterClassa predavanja drže face poput Christine Aguilere, Serene Williams, Dustina Hoffmana, Gordona Ramsaya, a uskoro stiže i - Diane von Furstenberg
Vidi originalni članak

Ako do sad nisi čula, Masterclass je genijalna online stranica na koju se možeš pretplatili i slušati predavanja super inspirativnih osoba iz svijeta mode, filma, showbiza, ekonomije i svega između toga. Jedna od posljednjih u nizu koja se pridružila Masterclass obitelji je i dizajnerica Diane von Furstenberg, koja će podučavati i podijeliti svoja iskustva o pokretanju i izgradnji modnog brenda. 

U svojim ranim dvadesetima, Diane je nagovorila vlasnika jedne talijanske tvornice tekstila da joj dozvoli proizvodnju prvih komada prma vlastitom dizajnu. S tim istim uzorcima, došla je u New York i izgradila jedan od najvećih i najdugovječnijih modnih brendova. Ima li itko bolji od Diane tko bi nas mogao podučiti stvoriti vlastiti vizualni identitet, zadobiti povjerenje publike, držati se svoje vizije i na kraju krajeva - uspješno lansirati svoj proizvod. 

Svako MasterClass predavanje sastoji se od 20-tak videa koji traju po 10 minuta. "Samo za insajdere" je temeljna premisa MasterClassa, a svatko tko ima kreditnu karticu može postati insajder. Za 90 dolara (cca 600 kuna) možeš kupiti doživotnu članarinu i dobiti pristup satima i satima video sadržaja, plus dodatnim pisanim materijalima od ljudi koji se smatraju "masterima" odnosno stručnjacima u svom području. 

Primjerice, Serena Williams te može naučiti savršenom servisu. Poznati direktor Werner Herzog zna kako pronaći savršenu filmsku lokaciju, a ako od nekoga možemo naučiti o kuhanju onda je to Gordon Ramsay. Na popisu predavača nalaze se i Dustin Hoffman, Usher, Kevin Spacey, Christina Aguilera, Hans Zimmer, James Patterson, deadmau5, Shonda Rhimes, Steve Martin i David Mamet. Ono što nas posebno veseli su i najavljena imena koja bi se uskoro trebala pridružiti MasterClassu: dizajnerica Diane von Furstenberg, šahovski prvak Garry Kasparov, arhitekt Frank Gehry i fotografkinja Annie Leibovitz. 

MasterClass je pokrenut prije dvije godine, a kako kaže su-osnivač David Rogier, njegova ideja nije "prodavanje" celebrity imena nego je zaista želio ponuditi ljudima priliku da po prvi uče od najboljih. Pri odabiru "učitelja" vode se jednim pitanjem: biste li htjeli čuti predavanje ove osobe i za 100 godina?

Super stvar MasterClassa je činjenica da se uz doživotnu članarinu, mogu slušati sva video predavanja svih predavača i to u vlastitom tempu. Drugim riječima, kad god imaš vremena jednostavno upališ predavanje i upijaš inspirativne riječi iz kojeg god područja želiš.

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Posjeti Miss7.24sata.hr