Zvijezda među desertima! Kinder Bueno kocke s Nutellom se ne peku i kriju eksploziju finih okusa

Screenshot Kinder Bueno Nutella kolač
Vidi originalni članak
  • Iskreno vjerujemo kako bi ti ovaj kolač mogao postati najdraži desert ove jeseni 
  • Kinder Bueno kocke s Nutellom lagane su, a u sebi kriju eksploziju prefinih okusa
  • Uopće se ne peku, a dostojni su i najsvečanijih prilika. Obožavamo ih!

Sladokusci ovaj recept neće moi izbiti iz glave i sigurni smo da neće dugo čekati prije nego što prionu na njegovu izradu. Radi se o prefinom Kinder bueno kolaču s Nutella preljevom koji je uistinu dostojan najzahtjevnijih gostiju i prilika, a za njegovu izradu uopće ne moraš uključiti pećnicu!

Life&style oreo

Kako i priliči svakom zvjezdanom desertu, zahtijevat će malo pažnje u kuhinji, a kako će ovo postati tvoj najomiljeniju deset sigurni smo kako ti za njegovu izradu neće biti teško odvojiti malo vremena. 

Evo što ti sve treba: 

  • 300 g piškota

Krema: 

  • 500 ml mlijeka
  • 1,5 vrećica praška za pudding s okusom vanilije
  • 3 žlice šećera 
  • 250 g mascarponea
  • 2 žlice vanillin šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 100 g lješnjaka

Za karamelizaciju lješnjaka:

  • 30 g šećera
  • 2 žlice vode

Glazura:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 g tamne čokolade
  • 50 g Nutelle 

Priprema:

  1. Piškote umoči u mlijeko, a zatim ih posloži u protvan (veličine oko 19 x 32 cm) tako da u potpunosti prekriju dno.
  2. Kreni na izradu kreme. U 500 ml mlijeka dodaj prašak za pudding, šećer, vanilijin šećer, a smjesu (puding) miješaj na štednjaku dok se ne skuha. Odloži sa strane na sat vremena ili dok se ne ohladi. U ohlađeni puding  dodaj mascarpone.
  3. U manjem loncu otopi šećer i vodu za glazuru, a zatim dodaj lješnjake i promiješaj dok se u potpunosti ne oblože karameliziranim šećerom. Dok su još vrući, lješnjake istresi na vlažnu površinu poput daske za rezanje. 
  4. Pričekaj dok se lješnjaci ne ohlade. Mali dio odvoji za ukrašavanje kolača ,a ostatak fino usitni u blenderu ili multipraktiku i dodaj smjesi  s pudingom i mascarponeom. Smjesu razradi mikserom dok ne postane ujednačena. 
  5. U vrhnje za šlag dodaj šećer te uz pomoć miksera napravi šlag. Dodaj smjesi s pudingom i dobro promiješaj sastojke u kremu.
  6. Kremu nanesi preko piškota kojim su obložila protvan i zagladi površinu. Stavi na neko vrijeme u hladnjak (ili kratko u zamrzivač’ da se krema malo stisne. 
  7. Napravi glazuru tako što ćeš preko usitnjenje čokolade preliti vrelo vrhnje za šlag. Kada se čokolada otopila dodaj Nutellu te sve fino promiješaj u kompaktnu glazuru koju ćeš preliti preko kreme od vanilije i lješnjaka. 
  8. Kolač možeš ukrasiti usitnjenim karameliziranim lješnjacima


Dobar tek!

Posjeti Miss7.24sata.hr