Zvijezda među desertima! Kinder Bueno kocke s Nutellom se ne peku i kriju eksploziju finih okusa
Kinder Bueno Nutella kolač
- Iskreno vjerujemo kako bi ti ovaj kolač mogao postati najdraži desert ove jeseni
- Kinder Bueno kocke s Nutellom lagane su, a u sebi kriju eksploziju prefinih okusa
- Uopće se ne peku, a dostojni su i najsvečanijih prilika. Obožavamo ih!
Sladokusci ovaj recept neće moi izbiti iz glave i sigurni smo da neće dugo čekati prije nego što prionu na njegovu izradu. Radi se o prefinom Kinder bueno kolaču s Nutella preljevom koji je uistinu dostojan najzahtjevnijih gostiju i prilika, a za njegovu izradu uopće ne moraš uključiti pećnicu!
Kako i priliči svakom zvjezdanom desertu, zahtijevat će malo pažnje u kuhinji, a kako će ovo postati tvoj najomiljeniju deset sigurni smo kako ti za njegovu izradu neće biti teško odvojiti malo vremena.
Evo što ti sve treba:
- 300 g piškota
Krema:
- 500 ml mlijeka
- 1,5 vrećica praška za pudding s okusom vanilije
- 3 žlice šećera
- 250 g mascarponea
- 2 žlice vanillin šećera
- 300 ml slatkog vrhnja za šlag
- 100 g lješnjaka
Za karamelizaciju lješnjaka:
- 30 g šećera
- 2 žlice vode
Glazura:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g tamne čokolade
- 50 g Nutelle
Priprema:
- Piškote umoči u mlijeko, a zatim ih posloži u protvan (veličine oko 19 x 32 cm) tako da u potpunosti prekriju dno.
- Kreni na izradu kreme. U 500 ml mlijeka dodaj prašak za pudding, šećer, vanilijin šećer, a smjesu (puding) miješaj na štednjaku dok se ne skuha. Odloži sa strane na sat vremena ili dok se ne ohladi. U ohlađeni puding dodaj mascarpone.
- U manjem loncu otopi šećer i vodu za glazuru, a zatim dodaj lješnjake i promiješaj dok se u potpunosti ne oblože karameliziranim šećerom. Dok su još vrući, lješnjake istresi na vlažnu površinu poput daske za rezanje.
- Pričekaj dok se lješnjaci ne ohlade. Mali dio odvoji za ukrašavanje kolača ,a ostatak fino usitni u blenderu ili multipraktiku i dodaj smjesi s pudingom i mascarponeom. Smjesu razradi mikserom dok ne postane ujednačena.
- U vrhnje za šlag dodaj šećer te uz pomoć miksera napravi šlag. Dodaj smjesi s pudingom i dobro promiješaj sastojke u kremu.
- Kremu nanesi preko piškota kojim su obložila protvan i zagladi površinu. Stavi na neko vrijeme u hladnjak (ili kratko u zamrzivač’ da se krema malo stisne.
- Napravi glazuru tako što ćeš preko usitnjenje čokolade preliti vrelo vrhnje za šlag. Kada se čokolada otopila dodaj Nutellu te sve fino promiješaj u kompaktnu glazuru koju ćeš preliti preko kreme od vanilije i lješnjaka.
- Kolač možeš ukrasiti usitnjenim karameliziranim lješnjacima.
Dobar tek!