Žutom i bijelom bojom do vedrijeg doma

Naša čitateljica Marina obratila nam se u želji da joj pomognemo dizajnirati njen idealan stan. Margareta Matko iz studija Domenico Leonardi odabrala je žutu i bijelu boju koje će njen dom učiniti prekrasnim.
Vidi originalni članak

Pitanje čitateljice

Prvi put se susrećem s uređenjem doma. Napokon imam svoj stan koji je kompletno prazan, još uvijek nema nema ni pločica ni parket! I sada imam problem jer mi se sviđa mnogo toga, a ne znam kako sve ukomponirati i to po nekoj razumnoj cijeni. Nadam se da ćete mi s vašim savjetima pomoći da napokon imam svoj stan iz snova.! Iskreno, pokušala sam sama napravit nekakav 3D prikaz ali moja kompjuterska umijeća su na razini jedne velike nule. Prilažem vam tlocrt stana.
Marina

Domenico Leonardi odgovara

Inspiriran jeseni, ovomjesečni interijer zamislili smo kao minimalistički prostor koji je unatoč jednostavnosti i nenametljivosti, topao i ugodan, ponajviše zahvaljujući drvu koje smo koristili kao glavni element.

Prostor od 36,53 m2 podijeljen je u tri zone- zonu za pripremanje hrane (kuhinju), zonu za objedovanje (blagovaonicu) te 'relax' odnosno dnevnu zonu (dnevni boravak). Kao podnu oblogu odabrali smo svijetli hrastov parket duž cijelog prostora kako ne bismo nepotrebno vizualno odvajali prostor kuhinje od prostora za blagovanje i dnevnog boravka.

Dnevni boravak sastoji se od garniture pozicionirane u 'L' nasuprot koje se nalazi  TV s  visećim ormarićima te konzolom ispod s tri ladice na 'tip-on' sistem. Zid je obložen pripadajućom drvenom oblogom, a onaj pored tapetom s motivom grada. Stolić je prozračan, aluminijski te podsjeća na paukovu mrežu. Rasvjetu u dnevnom boravku čini kromirana podna svjetiljka te halogena rasvjeta ugrađena u gips- kartonske grede.

Blagovaonica, jednako kao i kuhinja, prati priču dnevnog boravka. U prostoru za ručavanje nalazi se masivni drveni stol za šest osoba. Stolci su jednostavni, bijeli te su, kao i stolić u dnevnom boravku, prozračni kako bi vizualno umanjili težinu masivnog drva. Rasvjeta je centralna, iznad stola, a čini ju visilica s pet manjih bijelih reflektora.

U kuhinji, gornji su elementi bijelog visokog sjaja izvedeni u MDF-u ispod kojih se nalazi ugrađena LED trakasta rasvjeta, dok su donje fronte drvene. Živost i mladenački look postigli smo bojanjem zidova u neutralnu žutu boju, postavljanjem natpisa ''kuhinja'' na nekoliko jezika izrađenih od stirodura te 'film' posterom na zidu između gornjih i donjih elemenata na koji je dodatno postavljeno kaljeno staklo debljine 4 mm. Raspored samih elemenata i ladica podložan je promjenama ovisno o željama i potrebama klijentice.

Ako i vi imate prostor koji ne znate urediti, pošaljite nam opis s dimenzijama, visinom stropa i tlocrt prostorije na info@budi.in, a naši stručnjaci iz dizajnerskog studija Domenico Leonardi će se potruditi pronaći idealno rješenje te kreirati 3D prikaz sobe.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr