Znate li zašto morate posjetiti Outlook festival?

Instagram/Nives Celzijus
Kraj festivalske sezone nitko ne obilježava tako dobro kao festivali proizašli iz Britanske party kuhinje. Dimensions je završio, a Outlook tek počeo. Stoga smo popričali s Majom Gujinović, glavnim PR imenom oba festivala koja nam je dala nekoliko dobrih razloga zašto bi sada trebali biti tamo.
Vidi originalni članak

Koje izvođače bi ove godine izdvojila na ovogodišnjem Outlook festivalu?

Festival je otvoren u srijedu, 2. rujna, koncertom u pulskoj Areni, uz izvođače sa samog vrha hip-hop, drum’n’bass i reggae scene. Hip-hop legende Jurassic 5, jedan od najpoznatijih britanskih producenata – SBTRKT, pionirski drum'n'bass bend Roni Size Reprazent Live, energične The Gentleman’s Dub Club te Trojan Sound System, tako da se ovi koncerti pod tisućljetnim arkadama pulske Arene nisu smjeli propustiti. 

Nakon otvorenja u Areni Outlook festival se, od 3. rujna do 6. rujna, seli na tvrđavu Punta Christo uz zaista impresivna imena, a između preko 300 izvođača svakako treba izdvojiti sjajne i energične Run The Jewels, Boy Better Know, The Madlib Carnival, odnosno Madlib u jednom drugačijem izdanju, tu je i beatmaker Pete Rock, legendarni Moodymann, moćna drum’n’bass mašina Noisia, kao i drum’n’bass tata Goldie, hip hop legenda Jeru The Damaja, sjajni dubstep pioniri Digital Mystikz, ili pak odlična londonska hip-hop djevojka Kate Tempest.

Kome bi preporučila odlazak na Outlook?

Outlook festival pokriva jako puno žanrova te nudi najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodne glazbe, tako da se na festivalu može naći ponešto za svakoga. Lineup nudi imena koja su gradila bass scenu kao što su Roni Size, Digital Mystikz, Goldie, tu su i Jurassic 5, Jeru The Damaja koji su hip hop zvjerke, ali i legendarne Moodymana i Madliba. Sve to uz sunce, more, prekrasnu lokaciju Fort Punta Christo i i zabave na brodovima, čini Outlook poželjnom destinacijom za još jedno slavlje bass i soundsystem kulture koja privlači posjetitelje iz svih dijelova svijeta.

Što ovaj festival čini najpoznatijim u regiji?

Outlook festival, kao i mlađi brat Dimensions, stavili su Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta, pokrenuli festivalski turizam u Puli i okolnim mjestima i regiji, te Pulu i tvrđavu Punta Christo učinili prepoznatljivom destinacijom na koju se ljudi već godinama rado vraćaju u potrazi za kultnim i najsvježijim imenima elektronske i bass glazbe. Ne zaboravimo i koncert otvorenja u pulskoj Areni, jednoj od najimpozantnijih festivalskih pozornica na svijetu, koje su još jedno obilježje festivala. Outlook festival je svakako jedan od najboljih predstavnika naše zemlje u svijetu, a sve veći broj posjetitelja govori o tome da se glas dobro pročuo. Uz dobitnu kombinaciju prekrasne i specifične lokacije, festivala uz more, popratne sadržaje, pažljivo birani lineup, najbolja je povratna informacija činjenica da na Outlook festival dolaze posjetitelji iz svih dijelova svijeta.

Što nam ove godine navedeni festivali nude osim glazbe?

Sama lokacija, tvrđava Punta Christo pored Pule, s bezbroj hodnika, zidina, livada, okružena šumom i plažama, kampom i direktnim pogledom na veličanstvene Brijune, je jedna od najboljih festivalskih lokacija i dovoljna pozivnica na festival. A kroz četiri dana i noći odlične glazbe i sunčanog vremena,s 12 festivalskih pozornica, preko 300 izvođača, s posebnim dnevnim beach stageom koji ugošćuje sjajna DJ imena kao i live koncerte, kampom na samoj plaži, s desetak zabava na brodovima dnevno, sjajnom ponudom hrane i pića, govore u prilog tome da Outlook festival jako puno pazi na dodatne sadržaje kako bi posjetitelji imali sve potrebno za sjajno festivalsko iskustvo.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr