Znaš li zašto je hladnije vrijeme dobro za zdravlje?

Pexels
Vidi originalni članak
  • Hladnije vrijeme potiče sagorijevanje kalorija, čini kožu zategnutom i blistavom, a sezonski prilagođeni wellness tretmani dodatni su saveznik
  • Evo što je novo u spa ponudi Atlantida Boutique Hotela

Iako su nam sunčeve zrake ove jeseni bile naklonjene, vrijeme je da se počnemo pripremati za hladnije doba godine. Temperature padaju, uskoro pomičemo sat unatrag, a manjak topline i svjetlosti mnogi povezuju s osjetljivom kožom koja zahtjeva više njege nego inače. Ipak, čini se da zima nije baš toliki neprijatelj kože kao što mnogi misle.

Hladnoća poput tretmana

Ideja o napuštanju tople sobe kada je vani hladno na prvu možda nije najprivlačnija, ali boravak na otvorenom itekako će goditi koži. Niže temperature djeluju kao tonik; smanjuju začepljenost pora i sprječavaju lučenje sebuma, što znači manje akni. Također, djeluju poput tretmana koji na neki način usporava starenje i kožu održava zategnutom i blistavom. Umjerena hladnoća sužava krvne žile čime postaju manje sklone crvenilu i oteklinama, što pridonosi cjelokupnom zdravlju kože.

Pravo vrijeme za hedonizam

Hladnije vrijeme je stvoreno za wellness. Idealna destinacija za opuštanje i hedonizam je Atlantida Boutique Hotel s pet zvjezdica u Rogaškoj Slatini. Wellness & Spa centar ima bazen, jacuzzi, saune i slanu sobu, a svakako isprobajte neke od tretmana lica kao što su HUR njega vitaminom C i kisikom ili njega esencijalnim uljima. Hit su i jedinstveni wellness programi po metodi Pegaz Mg bazirani na magnezijem najbogatijoj mineralnoj vodi na svijetu, idealni za opuštanje i uživanje.

Hrana kao saveznik lijepe kože

Zdrava prehrana i dovoljno vode ključni su za zdravlje kože u svako doba godine, a u restoranu Atlantida Boutique Hotela možete uživati u zdravim i ukusnim specijalitetima od lokalnih namirnica u premium izvedbi, kao i tradicionalnim slovenskim jelima u suvremenom ruhu. Ako ste na posebnom režimu prehrane, ovdje će se pobrinuti da ne ostanete gladni.

Pokrenite se

Osim što je dobra za kožu, hladnoća je i saveznik fit linije, stoga se nemojte plašiti aktivnosti na otvorenom u ovo doba godine. Prema nekim istraživanjima, hladnije vrijeme potiče sagorijevanje kalorija, a pri hladnoći tijelo napornije radi kako bi održalo svoju osnovnu temperaturu, što odgovara povećanju učinkovitosti metabolizma. Gosti Atlantida Boutique Hotela mogu posuditi bicikle po povoljnoj cijeni i krenuti u aktivno istraživanje prekrasne Rogaške Slatine. Na raspolaganju im je 20 biciklističkih staza; cijela okolica isprepletena je zanimljivim stazama i rutama, na kojima možete razgledati i brojne prirodne i kulturne znamenitosti.

Posjeti Miss7.24sata.hr