Znamo najbolje aplikacije za učenje stranih jezika

Promo
Poznavanje jezika zemlje u koju putujete su osnove dobroga putovanja. I ljubaznog ponašanja prema domaćinima. Napokon, kako bi dan mogao dobro započeti ako ne znate reći "Jednu jaku kavu, molim vas!" na jeziku lokalaca!
Vidi originalni članak

Aplikacije za učenje jezika ovdje uskaču u pomoć. One vas ne mogu doslovno naučiti novi jezik, ali ako ste učili španjolski prije pet godina i od tad niste rekli ni "ola!" - fantastično će vam osvježiti pamćenje, proširiti vokabular i naučiti osnovne fraze koje dobro dođu na putovanju. Bolje aplikacije se uglavnom moraju platiti, no ovdje nudimo pregled besplatnih i jeftinih online-učilica koje će ti skratiti vrijeme dok čekaš tramvaj, kavu u gužvovitom kafiću ili jednostavo nemaš što za raditi kod kuće.

1) BABBEL

Babbel je izvrstan za one koji nemaju vremena posvetiti se jeziku. Nudi učenje od 5-10 minuta dnevno, a možeš učiti i slagati rečenice i osnovne riječi na temelju interesne kategorije, primjerice business ili sport. Cijena mu je 5 dolara mjesečno.

2) MEMRISE

Ova aplikacija može vas naučiti i do dva milijuna riječi i fraza, i spada u kategoriju naprednijih online-učilica. Zabavna je jer fantastično spaja učenje i igru pa tako nudi i malo chatbotove i igrice, čak i offline sadržaj, pa će učenje uz nju biti skoro opsesivno dobro. Možete je nabaviti za 8,99 dolara.

3) ROSETTA STONE

Ovo nije tvoja tipična aplikacija za učenje - ona te uistinu može u potpunosti naučiti jezik. Njezina je cijena zato visoka, 199,99 dolara, ali je to višestruko nagrađivani program s više od milijun aktivnih korisnika. 

4) HELLOTALK

Ako nisi sramežljiva, ovo je za tebe! Naime, HelloTalk je nešto poput WhatsAppa za učenje jezika. Spoji se s puno korisnika koji su izvorni govornici i pričaj s njima putem poruka, glasovnih poruka ili poziva. Najbolji način za učenje jezika je družiti se s lokalcima - a ovo je vrlo slično!

5) BUSUU

Želiš li samo povremeno osvježiti svoje znanje ili pak učiti jezik u konkretnijim lekcijama offline, busuu je dobar izbor. Nudi nekoliko različitih opcija učenja, a kreću od 5,99 dolara.

6) DUOLINGO

Najpopularnija aplikacija za učenje je miks učilice i igrice. Prilikom učenja osvajaš nagrade koje ti omogućavaju otvaranje novih razina i slične pogodnosti. Djelomično je besplatna, no prve konkretnije stvari kreću od 0,99 dolara. Totalno je isplativa!

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Posjeti Miss7.24sata.hr