Život ti je težak? Ako te muči ovih 5 problema, možeš biti ponosna na sebe

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak

• Naravno da problemi nikada nisu dobrodošli itko ih ne priželjkuje

• Međutim, ipak postoje neki problemi na koje netko može biti ponosan 

• Otkrit ćemo ti koji su to problemi zapravo „poželjni“ 

Life&style Nastavljamo s uređenjem: Prijavi se i osvoji genijalan makeover doma!

Tko još voli probleme? OK, neki nas potiču na dodatni trud te nas natjeraju da se promijenimo na pozitivan način. Ipak, općenito se kod većine poteškoća u našim životima pitamo: "Zašto baš ja? Čime sam to zavrijedila?". No zašto razmišljati jednostrano, što smo loše napravile, kad i ono što smo dobro napravile može izazvati probleme? Na takve probleme, ako ih imamo, možemo mirne duše biti ponosne – jer su dokaz da smo snažne i dobre osobe…

via GIPHY

5 problema na koje možeš biti ponosna:

1. Grizeš se jer znaš da si mogla bolje i više

Rado bi provodila više vremena sa svojom djecom? U uredu bi obavila više posla? Spasila bi planet od ekološke katastrofe, ali nisi došla dalje od toga da ne uzimaš vrećice u dućanu? Svejedno o čemu je riječ: ako imaš osjećaj da nisi napravila sve što možeš, onda je to znak da se potcjenjuješ. Možeš biti sigurna da ćeš s tim stavom dati sve od sebe. Čak i ako se u ovom trenutku drugačije osjećaš.

via GIPHY

2. Tvoj plan je neslavno propao

Neuspjeh je dokaz za hrabrost – jer tko se ne usudi, neće nikada nikad doživjeti neuspjeh. Ako vjeruješ da je poraz znak da si se precijenila, možeš biti mirna, nisi. Iz svog ćeš neuspjeha nešto naučiti i to će ti znanje koristiti u budućnosti; oni koji o sebi imaju previsoko mišljenje, vlastiti neuspjeh ne shvaćaju kao problem, nego kao pogrešku drugih. 

3. Posvađala si se s nekim

Ponekad se posvađaš s ljudima zato jer različito razmišljate ili su vaše potrebe i interesi u sukobu? Super, to znači da se boriš za sebe i otvorena si, umjesto da se povučeš u sebe ili ogovaraš iza leđa! Konflikti su u društvu neizbježni, ljudski je i normalno emocionalno se ispucati - to je naše pravo i dokaz je samouvjerenosti (ne smijemo se jedino potući ili na neki drugi način prekršiti zakon pri tome). 

via GIPHY

4. Ponekad se postidiš svojih misli

Koliko bi ti život bio ljepši da pokraj sebe nemaš to biće koje danju radi nered po stanu, a po noći hrče? Kako bi u uredu bilo ljepše da nema one tračare Mirele? Da bar pade, slomi nogu i ode na bolovanje na 5, 6 mjeseci. Kad će više ta prateta otegnuti papke i ostaviti mi nešto? Naravno da svi razmišljamo o tome kako bi nam neke (ne uvijek moralne) stvari mogle promijeniti život nabolje. Svi imamo trenutke slabosti u kojima se osjećamo preopterećeno i želimo se ponašati poput bezosjećajnih gadova. Odlučujuće je da to samo mislimo, ali nikada nećemo izgovoriti naglas, a kamoli poduzeti nešto što bi moglo naštetiti drugima. 

5. Život ti nije uvijek lak 

Život nije uvijek sjajan i ružičast te ponekad moramo zagristi gorki zalogaj. Ponekad možemo izbjegavati takve stvari, ali ne možemo ignorirati baš sve neugodno što nam posluži. Dapače, neke neugodne stvari moramo sami pokrenuti da bismo ih rješili - to može samo značiti da si snažna osoba sa čistom savješću. 

via GIPHY

Ti nemaš ovakvih problema? Bez brige, onda sigurno postoje druge stvari zbog kojih možeš biti ponosna na sebe! Možda to uopće ne vidiš kao probleme?! Kako god, jasno je sljedeće: nikada si ne smijemo nepotrebno otežavati život! A kad nam ponekad i bude teško, ne trebamo se zbog toga osjećati kao da smo zakazale! 

Posjeti Miss7.24sata.hr