Zbog ovog mjesta osjećala sam se kao Parižanka usred Zagreba

miss7
Prijateljica i ja isprobale smo ljetni meni Le Bistroa zagrebačkog hotela Esplanade inspiriran ljetom i pariškim šikom. Kako nam se svidio - pročitajte u tekstu
Vidi originalni članak

Ljeta u Zagrebu već dugo nisu dosadna zbog brojnih događaja i manifestacija koje se odvijaju u to doba godine, ali i brojnih mjesta koja nude savršene gastro užitke. Jedno od njih je i živopisni Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade kojega sam posjetila u društvu prijateljice kako bi isprobale ljetni menu chefice Ane Grgić o kojemu se naveliko priča u gradskim gastro krugovima. Odlučile smo se počastiti ukusnim morskim ručkom i bez grižnje savjesti uživati u isprobavanju vrhunskih gastro specijaliteta. Tome je svakako pridonijela i činjenica da se većina naših kolega i prijatelja izležavala na plažama diljem Jadrana, dok smo mi svoje ljetne dane provodile u redakciji i čekale godišnji. 

Već na prvi pogled ovaj bistro osvojio nas aktualnom ponudom jela koja privlači svojim nesvakidašnjim kombinacijama, a osim à la carte ponude, ambijent francuskog šika svakodnevno poziva goste na uživanje u finom raskošnom doručku, vrhunskoj kavi i dnevnoj selekciji primamljivih kolača. Naš ručak u tri slijeda uključivao je zanimljiva, slasna i vizualno privlačna jela koja su dočarala pravu ljetnu gastronomsku rapsodiju. Dok smo čekale prvi gastro slijed chefice Ane, pile smo pjenušac i grickale preukusne grisine s kravljim sirom. 

Ivin izbor za predjelo pao je na rillette od dimljene pastrve, avokado s bademima i koricom limete (110 kuna), za glavno jelo odabrala je divljeg brancina s kremom od cvjetače, juhom od šafrana, prženom cvjetačom i prahom od lješnjaka (245 kuna), a ručak je zasladila toplim čokoladnim kolačem s jagodama s kremom od mente i vanilije (65 kuna). 

Moje predjelo bile su hrskave rolice s jadranskim kozicama, jogurtom, estragonom i maslinovim uljem (130 kuna), a ručak sam nastavila u mediteranskom tonu. Za glavno jelo odabrala sam kovača poširanog u kremi od domaćeg maslinovog ulja koji je poslužen uz hrskavi komorač i savršenu pjenu od ljubičastog batata (210 kuna), a kako sam najveća ljubiteljica kolača s jabukama, moj izbor deserta bio je logičan. Riječ je o prhkom kolaču s karameliziranim jabukama, kremom od svježeg sira i limete i karamel umaka (45 kuna) koji je savršeno zaokružio rapsodiju svih okusa u ustima. 

Konačni dojam? I Iva i ja složile smo se da su ova jela visoko podigla našu gastro ljestvicu i da će ih biti teško nadmašiti. Od vizualnog dijela do skladnih okusa koji su nas osvajali na prvi zalogaj, visoke cifre ovih gastro delicija bile su opravdane.

Ako ti to ipak nije dovoljno dobar razlog da za ručak izdvojiš nešto više novca, odlična stvar je da u vrhunskim specijalitetima chefice Ane Grgić možeš uživati i za puno manji iznos. Naime, u stalnoj ponudi Le Bistroa nalazi se i Dnevni menu koji uključuje tri slijeda dnevno svježih jela po izboru chefa kuhinje, iznose svega 160 kn, a uključuju čašu kućnog vina te kavu ili čaj. Idealna prilika da odlično zaokružiš ovogodišnju ljetnu priču u društvu dragih ljudi. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr