Pronašli smo super sportsku odjeću i obuću - udobna je i sjajno izgleda

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Ako si u potrazi za novim outfitom za vježbanje, na pravom si mjestu!
  • Posjetili smo Arena Centar i pronašli nekoliko noviteta za sve zaljubljenike u sport ili one koji to tek planiraju postati
  • Iz bogate ponude trgovina izdvojili smo sportske tajice i hlače, topiće i majice, hudice, sportske grudnjake, tenisice i modne dodatke koji će ti olakšati treninge i dati ti dodatnu motivaciju

Još malo je vremena ostalo do izležavanja na plaži, no to ne znači da se još ne možeš ubaciti u formu. Znaš kako kažu - nikad nije kasno za lijepe želje i nove odluke. Sport na svakom koraku ono je što želimo vidjeti kada se osvrnemo oko sebe. Ukoliko redovito vježbaš ili se aktivno baviš sportom, zaslužuješ veliki aplauz od nas, a ako tek planiraš upisati neki program vježbanja, vježbati u svoja četiri zida ili barem šetati svaki dan, držimo ti fige da ustraješ u svojoj odluci i poboljšaš svoje zdravlje.

Savjetujemo ti da započneš s malim ciljevima koji će postupno rasti, kako se u samom početku ne bi preforsirala i odustala od vježbanja. Odredi si dane u tjednu i termin vježbanja koji se najbolje uklapaju u tvoj dnevni raspored obaveza i svaki dan se nagradi nakon odrađenog treninga. Također ti savjetujemo da se, prije nego kreneš vježbati, počastiš novom opremom za vježbanje. To podrazumijeva sve one seksi topiće, tajice i hudice za vježbanje koje su nam neophodne za trening, ali i koje će učiniti da izgledamo i osjećamo se bolje, što će se u konačnici odraziti i na samo vježbanje, održavanje motivacije i odlične rezultate.

Svima onima koji nisu sigurni koji su top-trendovi sportske odjeće i obuće odlučili smo olakšati muke i odraditi sav posao umjesto njih - zaviriti u trgovine s najboljom sportskom opremom u Arena Centru i izdvojiti najbolje modele tenisica, tajica, sportskih topića i grudnjaka, kapa, hudica i torbi za vježbanje.

Tajice i hlače

Ako voliš da je tvoja odjeća elastična i priljubljena uz tijelo, onda sigurno za treninge odabireš tajice. Osim što su vrlo lagane i pružaju osjećaj kao da nemamo ništa na sebi, tajice stišću noge i čine iz vitkijima, a i u njima tkanina neće zapeti dok voziš bicikl, što se može dogoditi s primjerice širokom trenirkom pa slobodno možemo reći i da su kraljice praktičnosti. 

Tajice s lijeva na desno: Calzedonia - 209 kn; New Yorker - 64,90 kn; Terranova - 44,90 kn - sve dostupno u Arena Centru

U Arena Centru pronašli smo velik izbor tajica, obzirom da ih u ponudi imaju ne samo sportske, već i modne trgovine, a birati možeš između klasičnih dugih ili kraćih modela, jednobojnih ili s cool printevima te običnih pamučnih, super rastezljivih ili pak tajica izrađenih od materijala otpornih na znoj. 

Hlače s lijeva na desno: Scotch & Soda, Europa 92 - 749 kn; The North Face - 398,30 kn; s.Oliver - 399 kn - sve dostupno u Arena Centru

Ukoliko više voliš trenirati u donjem dijelu trenirke, razumijemo te. Veliki plus je i taj što ovaj odjevni komad, zahvaljujući popularnosti hibridnog stila koji spaja elegantni i sportski look, proteklih sezona uživa veliku popularnost trendseterica pa donji dio trenirke osim u teretani možeš slobodno nositi i na gradskoj špici. 

Kratke hlače s lijeva na desno: Terranova - 59,90 kn; New Yorker - 24,90 kn; Nike, Extrasports - 239 kn - sve dostupno u Arena Centru

No ima i onih žena koje naprosto ne mogu trenirati u dugim nogavicama, stoga smo mislili i na njih. Izdvojili smo nekoliko cool modela kratkih hlača u kojima će trening u ljetnim mjesecima biti ugodniji i podnošljiviji. Bonus - riječ je ovelikom ovosezonskom trendu!

Topići i majice

Majica i topića za treniranje nikad dosta! Potrudi se u svom ormaru uvijek imati barem onoliko majica ili topića koliko tjedno imaš treninga. Tako nećeš morati brinuti o tome što ćeš odjenuti, a za vikend svu odjeću za teretanu operi i pripremi za novi početak tjedna. Nama su se posebno dopali crop topići koji ujedno imaju i ulogu grudnjaka, no svjesni smo da ne voli svatko pokazivati trbuh pa je majica na kratke rukave logična alternativa. 

S lijeva na desno: top Levi's - 199 kn; majica New Yorker - 39,90 kn; majica Nike, Extrasports - 189 kn - sve dostupno u Arena Centru

Sportski grudnjaci

Ako imaš naviku trenirati u klasičnom grudnjaku, molimo te da je odmah promijeniš. Klasični grudnjaci sasvim su u redu za prosječne dnevne aktivnosti kao što su boravak u uredu, šetnja psa ili obavljanje kućanskih zadataka, no ne i za intenzivniju tjelovježbu. Jednostavno ne mogu pružiti potporu i udobnost koja je neophodna tijekom bavljenja fizičkom aktivnošću. Tu u pomoć uskaču sportski grudnjaci koji grudima osiguravaju da ostanu na mjestu i samim time da vezivna tkiva ne izgube elastičnost. 

Sportski grudnjaci s lijeva na desno: Triumph - 479,90 kn; Intimissimi - 279 kn; Adidas, Adidas Shop - 379 kn - sve dostupno u Arena Centru

Hudice

Svjesni smo da je trenutno vruće, no neće zauvijek biti 30 stupnjeva. Investiraj u dvije, tri hudice s kapuljačom koje možeš nabaciti na sebe kad je vani prohladno, a ti tako znojna nakon treninga moraš propješačiti do auta ili se biciklom odvesti do doma. 

Hudice s lijeva na desno: Ted Baker - 1300 kn; Scotch & Soda, Europa 92 - 749 kn; Terranova - 99,90 kn - sve dostupno u Arena Centru

Tenisice

Odabir odgovarajućih tenisica je zaista proces. Svaki model tenisica dizajniran je za određenu aktivnost pa nije ni čudo ako te buni razlikovanje tenisica za trčanje i tenisica za teretanu. U trgovinama sportske opreme u Arena Centru rade stručnjaci koji ti mogu pomoći da odabereš tenisice koje će najbolje odgovarati tvojim potrebama. Mi smo izdvojili nekoliko modela u kojima bismo i sami rado trenirali. 

Tenisice s lijeva na desno: Nike, Buzz - 1129 kn; Aldo - 640 kn; Adidas, ShoeBeDo - 699kn - sve dostupno u Arena Centru

Modni dodaci

Nije tajna da u teretanu moramo ponijeti sto stvari za trening - rezervnu majicu, čiste tenisice, ručnik, bocu vode, proteinski shake za nakon treninga... Ukratko, listi se ne vidi kraja. Stoga je velika i izdržljiva sportska torba u koju će stati sve tvoje potrepštine dobra investicija. Ukoliko odabereš kvalitetnu torbu, sigurno će ti koristiti još godinama. 

Torbe s lijeva na desno: Aldo - 392 kn; Nike, Deichmann - 229 kn; Benetton - 111,30 kn - sve dostupno u Arena Centru

Ako se baviš sportskim aktivnostima na otvorenom, nemoj zaboraviti na sunčane naočale koje će štititi tvoje oči od štetnih UV zraka i osigurati ti jasniji pogled, kao ni šiltericu uz koju će vježbanje po vrućini biti podnošljivije. Uz sebe uvijek imaj barem pola litre vode kako ne bi dehidrirala, posebno za vrijeme velikih vrućina oa investiraj u staklenu bočicu. 

S lijeva na desno: sunčane naočale Ray-Ban, Optika Anda - 3710 kn; boca za vodu Equa, Müller - 79,90 kn; kapa The North Face - 118,30 kn - sve dostupno u Arena Centru

Ukoliko su ti se svidjeli neki od ovih artikala, podsjećamo te da sve do jednog možeš pronaći u navedenim trgovinama u Arena Centru u Zagrebu.

Posjeti Miss7.24sata.hr