Zar nije preslatka? Ova Vespa iz 1960-ih najnovija je LEGO slagalica

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Najnovija slagalica danskog proizvođača igračaka temelji se na legendarnom talijanskom skuteru
  • Možda je danas teško pronaći originalnu Vespu, ali zahvaljujući tvrtki LEGO sada možeš napraviti jednu koja stane na tvoju policu
  • Doista fora igračka – za odrasle! Na kutiji kockica, naime, stoji "+18" oznaka

Danska tvrtka za igračke upravo je predstavila najnoviji biser u svojoj Creator Expert liniji, set od 1106 komada koji je napravljen prema izgledu motora Vespe 125. Premda je namijenjen proslavi 75. godišnjice ovog legendarnog talijanskog skutera, model se temelji na verziji iz 1960-ih koji je bio jako popularan u gradovima i mjestima diljem Italije. A vjerujemo da će veliku popularnost steći i ovaj set kockica. P.S. znaš li da su Lego kockice doslovno investicija, i to dobra investicija?

Lego je učinio sve za svoj najnoviji set. Njegovih tisuću i više Lego kockica kombinira se kako bi se napravio iznimno detaljan model. Većina kockica je pastelno plava - jedna od najrjeđih Lego boja - jer je to bila jedna od prvih boja ovog skutera.

LEGO Vespa 125 set 

Uz atraktivnu nijansu, Lego je uključio još dva zaštitna znaka Vespe: dva sjedala i rezervni prednji kotač koji je montiran unutar štitnika za noge točno iznad podne ploče, baš kao na originalu u punoj veličini. Tu je i uklonjivi poklopac motora koji prikazuje motor u potpunosti izgrađen od kockica igračaka, zajedno s funkcionalnim postoljem i upravljačem. 

Life&style LEGO je izbacio svoju prvu kolekciju drvenog asortimana za uređenje doma: "Ladice i police će biti hit"

Oznaka Vespe i registarske tablice primjerene razdoblju čine da izgleda kao da je skinuta sa seta drame Piera Paola Pasolinija iz 1962. godine, „Mamma Roma“. To nije sve. Kao bonus, LEGO je također ubacio i bijelu kacigu s naočalama i košaru koja uključuje buket cvijeća. Cijena seta je 759 kuna. 

Lego je kreirao kuću iz filma "Sam u kući" koja ima iste zamke kao Kevinov dom

Posjeti Miss7.24sata.hr