Zanimljiva subota na Cvjetnom trgu: Tajlandski festival donosi glazbu, ples i tajlandske delicije

Vidi originalni članak
  • U subotu će se Cvjetni centar u Zagrebu na nekoliko sati pretvoriti u Zemlju Osmijeha, odnosno Tajland
  • Jedna od najpopularnijih destinacija za daleka putovanja, predstavit će svoju tradiciju i običaje u glavnom gradu Hrvatske
  • Od 11 do 19 sati građani će moći uživati u plesu, pjesmi i gastronomskim delicijama s Tajlanda te pobliže upoznati ovu zanimljivu zemlju
  • Pročitaj više: Izašao je teaser za treću sezonu 'Bijelog lotosa', jedva čekamo da akcija krene

U subotu, 21. rujna, Centar cvjetni će na nekoliko sati postati jedna od najpoznatijih Azijskih zemalja, Tajland, naravno u malom. U organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Tajlanda sa sjedištem u Budimpešti organizira prvi Tajlandski festival u Hrvatskoj. Tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u otkrivanju brojnih zanimljivosti Tajlanda, kao i u detaljnijem upoznavanju s kulturom i gastronomijom zemlje. Jedna od glavnih stvari s kojima će se posjetitelji upoznati je khon, a riječ je o jedinstvenom plesnom performansu. On se često izvodi u svečanim prigodama te su izvođači odjeveni u svečane kostime i maske, a uz ples će, naravno, biti uključena i tradicionalna tajlandska glazba. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony Knight (@slimjongil)

Uz zabavni dio, bit će ponešto i za sve one željne iskušavanja novih gastronomskih delicija. Naime, Tajland je poslije Indije druga zemlja na svijetu po izvozu riže, a često je ona i jedan og glavnih sastojaka njihovih jela. Posjetitelji će moći kušati tradicionalna jela za ovu zemlju kao što su Pad Thai te Panang curry. Tajlanđani su poznati po velikim količinama začina u svojim jelima pa će ti na prvu neka od jela biti možda čudna, ali zaista su puna i bogata raznih okusa.

Ako ti se svidi neko od jela, u ponudi će biti i trgovina s Tajlandskim proizvodima pa ćeš moći kupiti namirnice i jela pripremiti i kod kuće.

Posjeti Miss7.24sata.hr