Zabranila sam autističnoj sestri dolazak na vjenčanje jer pokušava poljubiti mog muža - roditelji su se naljutili

shutterstock Buduća mladenka povjerila se da je donijela tešku odluku jer nije pozvala svoju sestru na vjenčanje obzirom da bi joj zbog teškog invaliditeta bilo teško prisustvovati proslavi
Vidi originalni članak
  • Buduća mladenka povjerila se da je donijela tešku odluku jer nije pozvala svoju sestru na vjenčanje obzirom da bi joj zbog teškog invaliditeta bilo teško prisustvovati proslavi
  • Objasnila je da njezina 21-godišnja sestra Anna ima težak oblik autizma koji utječe na njezino ponašanje
  • Naime, često pokušava poljubiti njezina zaručnika te ne želi riskirati da se neugodna situacija dogodi na njihov veliki dan

Buduća mladenka je na Redditu napisala: "Moja sestra ima težak oblik autizma te je verbalna većina njezine komunikacije 'fizička' ili se svodi na znakovni jezik. Iako se sporazumijeva sa svojom obitelji, ima prilično loše kognitivne sposobnosti. Ne može shvatiti granice i živi s našim roditeljima kako bi joj mogli pružiti najbolju brigu."

Zašto mladenke nose veo, čemu služi kum i koga mame djeveruše? Što se krije iza 10 tradicija na vjenčanju

Zatim je nastavila objašnjavati kako bi to moglo utjecati na njezin veliki dan. Rekla je: "Udajem se za 3 mjeseca. Planirali smo jednostavno vjenčanje i doček gostiju na farmi moga zaručnika Michaela. Budući da ne planiramo ništa preskupo, možemo organizirati stvari prilično brzo jer će cvijeće, hranu i dekor osigurati njegova obitelj. Poslala sam pozivnice prošli tjedan i zamolila sam da Anna ne dolazi."

Life&style Mladenka traži mušku pratnju za svekrvu na svom vjenčanju, plaća mu 6000 kuna i ima sjajnu poruku za njega

"Rekla sam svojim roditeljima da razumijem da bi to značilo da možda zbog toga cijela obitelj neće doći. Upitali su me zašto ne želim da mi sestra bude na vjenčanju. Objasnila sam kako ona uvijek dodiruje Michaela i da će ga sigurno pokušati poljubiti. Kad smo bili u kući kod mojih roditelja, Anna bi pokušavala uhvatiti Michaela za ruke i nagnuti se da ga poljubi, a kada bi joj objasnili da to nije primjereno počela bi se loše ponašati. Pokušali smo razgovarati s njom, ali ne možemo puno učiniti kad ona zapravo ne razumije u čemu je problem." Ipak, roditelji nisu baš razumjeli njezinu odluku.

"Rekla sam roditeljima da samo želim da jednog dana Michael bude moj partner, a ne Anina osoba za utjehu. Nazvali su me sebičnom i pitali kako očekujem da pristanu na ovako nešto. Rekli su mi da je Anna invalid i da možda nikada neće doživjeti svoje vjenčanje i dok ja imam Michaela vjerojatno do kraja života, ona neće imati nikoga te da Michael i ja možemo imati malo više razumijevanja za njezinu bolest."

Žene iz suprugove obitelji su priredile mladenki spletku te su sve odjenule u bijelo. Mladoženja ih je sve izbacio...

Kasnije je objavila kako su njezini roditelji donijeli odluku da neće doći na vjenčanje. Objasnila je: "Roditelji su me nazvali i javili mi da neće doći i da je najbolje da Michaela više ne dovodim jer sam 'izabrala nekog muškarca umjesto svoje sestre'. Rekli su mi da je to što Anna želi poljubiti Michaela i zagrliti ga normalno za žene njezinih godina i da ne razumijem što njezini osjećaji znače. U pokušaju da se kao rješenje pronađe osoba koja će na dan vjenčanja Anni pružiti dnevnu njegu, mladenka je rekla: "Pitala sam mogu li platiti nekoga da brine o Anni i pazi je na moj veliki dan, a oni su pitali što bih učinila da oni umru i bi li bih i onda plaćala nekoga da je čuva."

Life&style Mladenki svekrvino ponašanje pokvarilo vjenčanje, a ona je imala objašnjenje: ‘’Bio je to i moj dan!’’

Ljudi su na Redditu podijelili svoje mišljenja, a jedan je korisnik rekao: "U pravu ste, ona nije sposobna ostaviti vašeg zaručnika na miru, posebno na najvažniji dan u vašim životima. Sve najbolje vama i vašem budućem mužu! " Drugi se složio: "Bez obzira na njene teškoće, ovaj dan se ne odnosi na nju. Ako tvoji roditelji ne mogu razumjeti zašto nije pozvana, ne trebaju ni oni doći." Dok je treći rekao: "Mogli ste izbjeći ovu neugodnu situaciju i zamoliti roditelje da paze na vašu sestru tijekom vjenčanja. Ovako ste doveli roditelje u veliki problem - morali su birati između dvije kćeri, a odabrali su onu kojoj je pažnja više potrebna."

Posjeti Miss7.24sata.hr