Will Smith dao ostavku Američkoj filmskoj akademiji: "Trebat će vremena da se promijenim"

Reuters
Vidi originalni članak
  • Will Smith sinoć je objavio da daje ostavku na članstvo u Akademiji filmske umjetnosti i znanosti
  • "Popis onih koje sam povrijedio dugačak je. Prihvatiti ću svaku i sve posljedice za svoje ponašanje", rekao je
  • "Za promjenu je potrebno vrijeme. Predano ću raditi na tome da nasilje više nikad ne nadvlada razum"

Will Smith sinoć je dao ostavku na članstvo u Akademiji filmske umjetnosti i znanosti. Sve je posljedica, kako znamo, incidenta na 94. dodjeli nagrade Oscar kad su gledatelji diljem svijeta mogli gledati kako ovogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg glumca (za ulogu u filmu King Richard) skače na pozornicu i časti Chrisa Rocka šamarom nakon što se ovaj neukusno našalio o Smithovoj ženi Jadi Pinkett Smith.

U ostavci Will Smith je objasnio: "Izravno sam odgovorio na obavijest o disciplinskom saslušanju Akademije i u potpunosti ću prihvatiti svaku i sve posljedice za svoje ponašanje. Moji postupci na 94. dodjeli Oscara bili su šokantni, bolni i neoprostivi. Popis onih koje sam povrijedio dugačak je i uključuje Chrisa, njegovu obitelj, mnoge drage prijatelje i moje voljene, sve prisutne i globalnu publiku kod kuće."

Will Smith se ispričao Chrisu Rocku za šamar: "Bio sam preemotivan. Pogriješio sam i neugodno mi je"

"Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Ostalim nominiranima i pobjednicima uskratio sam priliku da slave i budu slavljeni zbog svog izvanrednog rada. Moje srce je slomljeno. Želim vratiti fokus na one koji zaslužuju pozornost svojim postignućima i Akademiji da nastavi obavljati svoj nevjerojatni posao podržavajući kreativnost i umjetnost u filmu. Dakle, dajem ostavku na članstvo u Akademiji filmske umjetnosti i znanosti i prihvatit ću sve daljnje posljedice koje Odbor smatra prikladnima. Za promjenu je potrebno vrijeme i ja sam predan da radim kako bih osigurao da nikada više ne dopustim da nasilje nadvlada razum."

Posjeti Miss7.24sata.hr