Vruća kupka topi kalorije!

Thinkstock / Spencer Davies
Topla kupka ti čini više dobra nego što bi ikada pretpostavila
Vidi originalni članak

Ako se upravo nagovaraš na današnji trening, zaustaviti se na trenutak. Kupka može biti jednako učinkovita kao i vježba kada je u pitanju vaše zdravlje. Dr. Steve Faulkner, istraživač na Sveučilištu Loughborough, kaže da kupanje može imati slične prednosti za vaše tijelo kao i vježbanje, uključujući i pomoć u sprječavanju dijabetesa tipa 2.

Objasnio je razgovoru da, iako je vruća kupelj već poznata kao opuštajući faktor za tijelo, tek su nedavno znanstvenici počeli otkrivati kako. Postavljene su hipoteze i provedena  istraživanja  o “pasivnom grijanju”  kao pomoći u poboljšanju zdravlja.

via GIPHY

Dr. Faulkner i njegov tim istražili su učinak vruće kupke na kontrolu šećera u krvi i broj sagorjelih kalorija. Istraživanje je obuhvatilo 14 ljudi, koji su uživali u jednosatnoj kupki ležeći u kupki čija temperatura se održavala na 40 stupnjeva Celzijevih. Druga sesija se odnosila na jedan sat vožnje sobnog bicikla.

Oba su ispitivanja dizajnirana za podizanje osnovne tjelesne temperature za samo jedan stupanj. Time se može mjeriti koliko je kalorija izgorjelo u svakoj sesiji. Iako je biciklizmom sagorjelo više kalorija, otkrili su da vruća kupka troši jednako kalorija kao i 30 minuta hoda.

via GIPHY

Ukupna razina šećera u krvi u oba slučaja bila je slična. No, ipak razina šećer u krvi izmjerena poslije jela je oko 10% niža nakon sudjelovanja u vrućoj kupci u usporedbi s vježbanjem ", izvještava dr. Faulkner.

BEAUTY SCHOOL 5 kupki za raspoloženje: kad si seksi, kad si ljuta...

Također je dodao da su protuupalna svojstva tjelovježbe važna za naš imunološki sustav i pomoć u borbi protiv bolesti: "Ovo upućuje na to da ponavljano pasivno zagrijavanje može pridonijeti smanjenju kroničnih upala, koje su često prisutne kod dugotrajnih bolesti, kao što je tip 2 dijabetesa. "

Zato skinite trenirku. Zapravo, skinite sve i uronite u pjenu...

Posjeti Miss7.24sata.hr