Vrijeme je za grickalice! No, kako da djeca zavole one zdrave?

dm.hr
Vidi originalni članak

Svi vole vrijeme za grickalice, pa tako i naša djeca. Vjerujemo da ste dosad već naučili da mališani kopiraju svoje roditelje i upijaju njihove navike. Zbog toga je važno usaditi im svijest o osviještenoj prehrani i zdravim grickalicama od malih nogu. Dakle, pred klincima nema preslatkih čokolada, masnog čipsa i gumenih bombona. Radije jedite zobene keksiće i čips od jabuke, a njima poslužite hrskave štapiće od pira babylove ili eko keks od pira i jabuke babylove. Ili, još bolje, uživajte u njihovim grickalicama jer su odlične i za odrasle.

Ako i dalje ne žele dati šansu zdravim grickalicama, postoji još nekoliko trikova koje možete isprobati. Prvi je ponuditi im izbor – poslužiti više zdravih opcija kako bi sami odabrali i ne bi imali osjećaj kao da su prisiljeni na nešto. Ne sviđaju im se štapići i keksi? Probajte s Lino flipsom od mrkve.

Dobra ideja je i iskoristiti namirnice koje već vole te ih pomiješati s novim, zdravim opcijama. Djecu svakako uključite u pripremanje i posluživanje grickalica kako bi im bilo što zanimljivije i zabavnije, a tako će zasigurno biti otvoreniji prema novim okusima.

Dobro je znati i nekoliko pravila kod grickalica za djecu: porcije moraju biti dječje, ne dajte im da grickaju preblizu vremenu pravog obroka kako ne bi bili previše siti, a grickalice koje im dajete trebaju biti izvor kvalitetnih proteina i vlakana. Upravo takve možete pronaći u dm online shopu, a ako ih kupite do 22.8, možete ostvariti 10x više bodova na dm active beauty kartici.

Ova super pogodnost vrijedi na sve proizvode za bebe, a jamči vam brže skupljanje bodova i brži dolazak do budućih ušteda. Za još više posebnih ponuda redovito posjećujte internetsku stranicu dm-a, a ne zaboravite ih pratiti i na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr