Vinski piknik u perivoju dvorca Maruševec zvuči nam kao savršen plan za vikend

Instagram @slukii Foto: Instagram @slukii
Vidi originalni članak
  • Budući da se nalazimo usred (mnogima), produženog vikenda koji je savršen za izlete, krenuli smo istraživati što se sve zanimljivo nudi
  • Oduševili smo se kada smo vidjeli da će se ovoga petka i subote u perivoju bajkovitog dvorca Maruševec održati vinski piknik
  • Osim uživanja u prelijepoj prirodi, debeloj hladovini i bajkovitoj kulisi koju dvorac nudi, vinski je piknik odlična prilika za degustaciju izvanrednih vina Vinarije Maruševec, ali i ukusnih suhomesnatih proizvoda 

Hrvatska se polagano približava vrhuncu još jednog toplinskog vala, a što znači da punom parom radimo na pronalasku ideja za osvježenje u svakom mogućem obliku. Najsretniji su dakako oni koji su još uvijek negdje na Jadranu, u debeloj hladovini borova, no ni nama koji smo godišnje odmore za ovu godinu odradili i vratili se svakodnevici na kontinentu definitivno ne nedostaje primamljivih opcija. 

Budući da se nalazimo usred, za mnoge, produženog vikenda koji je savršen za izlete, krenuli smo istraživati što se sve zanimljivo nudi i oduševili se kada smo vidjeli da se ovoga petka i subote, 16. i 17. kolovoza, održava vinski piknik u perivoju bajkovitog dvorca Maruševec, istog onog u kojem su se 1988. snimali Glembajevi, gdje je stepenište dvorca poslužilo kao kulisa dramatičnog sukoba između barunice Castelli i Leonea Glembaya.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Haryot 💙 (@haryotvienna)

Life&style Najromantičniji festival i ove će godine zašareniti nebo: istražili smo sve detalje

Ovaj prekrasni dvorac čija je povijest započela još davne 1547. godine i koji je svoj današnji oblik nakon nekoliko preinaka dobio krajem 19. stoljeća, nalazi se petnaestak kilometara od Varaždina, u općini Maruševec, a okružuju ga stoljetni hrastovi, jele, kesteni i drugo drveće te rijetko bilje i poljsko cvijeće, kao i jezero smješteno u njegovoj neposrednoj blizini. 

Osim uživanja u prelijepoj prirodi, debeloj hladovini i bajkovitoj kulisi koju dvorac nudi, vinski je piknik odlična prilika za degustaciju izvanrednih vina Vinarije Maruševec koja su redovito nagrađivana na brojnim hrvatskim i inozemnim natjecanjima. Osim bijelih i ružičastih vina i pjenušaca, nudit će se i mnoge ukusne delicije - slanine, salame i pršut od turopoljske svinje, autohtone hrvatske pasmine, te namaz od čvaraka i jetrena pašteta, a koje sve redom proizvodi Maruševec Estate.

Ulazak u perivoj dvorca tijekom oba će dana biti moguć već od 15 sati, a budući da je dvorac u privatnom vlasništvu i da mu se inače nije moguće približiti, a što mnoge koji se izbliza žele diviti njegovoj ljepoti ostavi razočaranima kada ih dočeka zaključana vratnica, ovo je idealna prilika da osim u ukusnoj gozbi i osvježavajućim kapljicama uživamo i u pogledu na dvorac koji već stoljećima zavodi svojom posebnošću. 

Life&style Spas od vrućina: idemo na kupanje u Gorski kotar, ovo su najpoznatija goranska kupališta

Posjeti Miss7.24sata.hr