Vila Festina Lente na Krku pravi je mediteranski raj koji izgleda poput seta Mamme Mije

Airbnb
Vidi originalni članak
  • U Dobrinju na otoku Krku pronašli smo predivnu autohtonu kamenu kuću koja izgleda kao da je izašla sa seta kakve romantične komedije snimane u Grčkoj
  • Villa Festina lente izgrađena je na samom početku 20. stoljeća, a godinama je stajala i oronula čekala da netko prepozna njezin potencijal
  • Danas ova kamena ljepotica osvaja na prvi pogled, kako prekrasnim vrtom s bazenom punim mediteranskog raslinja, tako i divnim interijerom oplemenjenim brojnim antikvitetima
  • Pročitaj više: 'Nevidljive' kuće od zrcala u Južnom Tirolu izgledaju kao savršeni bijeg od stvarnosti i nude idealan odmor

Udaljena svega 2 kilometra od plaže Punta, jednako toliko od plaža Komoriška i Slamni te svega 18 kilometara od riječke zračne luke, u Dobrinju na otoku Krku smjestila se predivna autohtona kamena Villa Festina lente, izgrađena na samom početku 20. stoljeća. Ova je rustikalna ljepotica godinama stajala i oronula čekala da netko prepozna njezin potencijal, a što se konačno i dogodilo kada su se njezini trenutni vlasnici, potpuno slučajno prolazeći pored nje, u ovaj djelić raja zaljubili na prvi pogled. 

Kuću su u potpunosti adaptirali prije 4 godine, prvenstveno za obiteljski odmor, no u trenucima kada nisu tamo, moguće ju je unajmiti i iz prve ruke doznati zašto je ovo jedna od najšarmantnijih kuća za odmor koje smo imali prilike vidjeti. Da ne znamo gdje se nalazi, lako bismo pomislili kako se nalazi negdje u Grčkoj, što zbog kamene arhitekture i bogatog mediteranskog raslinja i bilja koje krasi vrt oko nje, što zbog nježne svjetlo plave nijanse kojom je naglašena njezina ljepota, a koja se smjestila na vratima, prozorima, škurama, ali i brojnim drugim detaljima.

Life&style Ova drvena ljepotica iz Gorskog kotara zavela nas je svojom ljepotom i netaknutom prirodom koja je okružuje

Upravo je ta umirujuća morska nijansa ona koja uz krem nijanse i povremene detalje obojane crvenkastim i ružičastim nijansama ona koja dominira uređenjem samog prostora, a teško je reći je li posebniji interijer ili okućnica s predivnim vrtom i bazenom.

Sama se kuća sastoji od dvije spavaće sobe, jedne s pripadajućom kupaonicom i izlaskom na terasu koja je nastala iz nekadašnje konobe, te druge na galeriji iznad dnevnog boravka s blagovaonicom i malene, ali beskrajno šarmantne kuhinje.  

Life&style Zaljubile smo se u ovu prekrasnu kuću na Zlarinu: Kamena ljepotica koja osvaja mediteranskim šarmom

Kompletan je interijer oplemenjen brojnim pažljivo odabranim antikvitetima, starinskim namještajem i drugim detaljima koji se savršeno uklapaju u estetiku mediterana iz nekih minulih vremena. Od poštanskog sandučića i zaljevača, drvenih sanduka za posteljinu,  metalnih posuda za mlijeko kakve su se nekada mogle pronaći u svakom domaćinstvu, starog radija i gramofona do stare singerice pretvorene u toaletni stolić i nevjerojatnog masivnog antiknog kovčega za putovanja koji je preuzeo ulogu garderobe, svaki komad dolazi u paketu s nekom pričom i ogromnom dozom nostalgije. 

Jednako je impresivna i okućnica s hidromasažnim bazenom sa slanom vodom i ligeštulima te terasom s kaminom i vanjskom kuhinjicom koja nas je skupa s ostatkom kuće šarmirala toliko da bez ikakvih problema možemo zamisliti da ovdje ostanemo puno duže od tek nekoliko dana. Štoviše, uopće nam ne bismo smetalo da ovdje zaglavimo zauvijek!

Posjeti Miss7.24sata.hr