Video: Samo ove dvije vježbe dovoljne su za uži struk i ravan trbuh - a pogledaj kako ih je lako izvesti!

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Sada, više nego ikad, postali smo svjesni koliko je zdravlje važno i zato je miss7 pripremio specijal 'Moje lijepo zdravo tijelo' u kojem ćeš pronaći niz super savjeta za zdravlje i ljepotu
  • Danas je dan za vježbanje pa ti donosimo videa i upute za dvije super vježbe za ravan trbuh i uzak struk
  • Bez brige, nisu strašno teške, a na rezultate nećeš dugo čekati

 

Ne znamo kako ti, ali mi smo tijekom karantene utjehu često tražili u slatkom i nabili koji kilogram viška, a prvi je stradao struk. Sada, kad su epidemiološke mjere popustile, a mi se želimo iz tajica ponovno uvući u traperice, po mogućnosti da se ništa ne prelijeva iz njih, shvatili smo da je vrijeme da se malo pokrenemo. Zato smo odlučili pronaći vježbe koje će pomoći stesati struk i učiniti trbuh ravnijim, a koje ipak neće biti preteške. Ako ćeš s nama vježbati, ovdje su videa i upute za dvije super vježbe koje će pomoći u tom cilju. Radi ih svaki drugi dan, probaj prvo po deset, a onda kad budeš imala više kondicije, po 20 ponavljanja - i brzo ćeš vidjeti rezultate.   

Trbušnjaci u "L" pozi za čelični trbuh

U ovoj verziji trbušnjaka podižemo cijeli gornji dio tijela i završavamo u "L" pozi koju formiramo cijelim tijelom. Pritom aktiviramo sve trbušne mišiće, a kratkim zadržavanjem u poziciji vježbamo izdržljivost.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Kako pravilno izvesti vježbu: 
Lezi ravno na pod i ispruži ruke iznad glave. Zatim zamahni rukama skroz do bedara i kako ih dižeš skroz do iznad glave, podiži gornji dio tijela dok ruke i torzo ne budu u ravnini. 
Zadrži se koju sekundu u toj poziciji i probaj što dalje ispružiti ruke prema stropu i izdužiti trup. To će dodatno stegnuti i ojačati tvoje trbušnjake.
Pripazi!
Noge moraju biti cijelo vrijeme ispružene u koljenu i 'zalijepljene' za pod, leđa ravna, a kralježnica u ravnini s glavom.

 

Rotirajući ruski trbušnjaci za uži struk

U ovoj vrsti trbušnjaka većinom se aktiviraju mišići donjeg dijela trbuha i donjeg corea općenito (leđa, bočni mišići). I tvoji gornji trbušnjaci, kao i kosi će osjetiti utjecaj vježbe, a pomoći će i kod oblikovanja bedara.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Kako pravilno izvesti vježbu:
Legni se na pod i raširi ruke pod 90°C. Noge savij također pod kutem od 90 stupnjeva. Ne odmičući leđa od poda, prebacuj noge na jednu stranu pa na drugu, svojim tempom.
Koristi trbušnjake kao izvor snage za prebacivanje nogu na suprotnu stranu.  Ponavljaj ovo oko 30 sekundi. 

Pripazi na formu sve do kraja vježbanja i - budi ustrajna!

Posjeti Miss7.24sata.hr