Lava cake - desert s moćnim afrodizijakom kojemu baš nitko ne može odoljeti

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Razbij rutinu u kućnoj izolaciji i za svog dragog pripremi romantičnu večeru, koju ćeš dodatno začiniti moćnim afrodizijacima
  • Seksualna želja može se itekako povećati različitim namirnicama, koje potiču lučenje hormona sreće i pojačavaju uzbuđenje
  • Donosimo jednostavne recepte za lagana i seksi jela adekvatna za zavođenje više kategorija muškaraca, koje potpisuje poznati chef David Skoko, ali i recept za desert s neodoljivim afrodizijakom 

Baš zato što ste sad svaki dan zajedno, nemoj dopustiti rutini da prevlada. Uzmi stvar u svoje ruke i organiziraj senzualnu, romantičnu večer za sebe i svog muškarca. Budući da ljubav ide prvo kroz želudac, počni ukusnom večerom, na koju neće moći ostati ravnodušan. Kako bi još malo začinila atmosferu, biraj namirnice koje djeluju kao prirodni afrodizijaci i potiču seksualnu moć. Ne moraš se brinuti ako ti kuhanje nije jača strana jer imamo odlične recepte za jela čija je priprema vrlo jednostavna. Poznati hrvatski chef David Skoko otkriva recepte za lagana i seksi jela adekvatna za zavođenje više kategorija muškaraca - od junačina do hipstera. A za najslađi završetak večere, donosimo i recept za kolač na koji nijedan muškarac neće ostati imun. Glavni sastojak je, naravno, moćni afrodizijak. 

Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna) by David Skoko

Sastojci

  • 500 g raženi ili crni kruh
  • 250 g crne masline bez koštica
  • 50 g fileti slanih inćuna
  • 50 g kaperi
  • 1 režanj češnjaka
  • 150-200 g maslinovog ulja
  • kopar (vezica)
  • mažuran svježi
  • limun
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Nareži kruh na tanke fete/šnite i kratko zapeci u pećnici.
  2. Pomiješaj sve sastojke pa ih izmiksaj stolnim mikserom tako da dobiješ pire.
  3. Popij gutljaj crnog vina Korlat Cabernet Sauvignon
  4. Začini namaz s malo limunova soka te po potrebi dodaj malo svježeg mažurana, sol i papar.
  5. Na zapečeni kruh namaži zgotovljenu tapenadu te garniraj sjeckanim koprom.

Frigana palenta s tostiranim sjemenkama i pancetom by David Skoko

Namirnice

  • 200 g instant palente
  • 100 g suncokretovih sjemenki
  • 100 g pinjola
  • 200 g pancete
  • maslinovo ulje
  • ulje za prženje
  • 200 g rukole

Priprema

  1. Skuhaj instant palentu te izlij u plitku pravokutnu posudu i stavi u hladnjak da se stvrdne i ohladi.
  2. U suhoj tavi tostiraj sjemenke dok ne zarumene, dodaj sjeckanu pancetu i nastavi sotirati još minutu-dvije. Makni s vatre te dodaj maslinovo ulje i maslac.
  3. Popij gutljaj crnog vina Korlat Merlot
  4. Ohlađenu palentu nareži na kockice te zaprži u ulju dok ne dobijemo hrskavu koricu. Pržene kockice palente stavimo na kuhinjski papir da on upije višak masnoće.

Serviranje

U dublju zdjelicu složi listove oprane rukole. Na rukolu stavi kockice palente i prelij ih sjemenkama i pancetom.

Želiš li dodatno začiniti večeru, uz ova ukusna jela posluži fino crno vino kao što je Korlat Merlot. Crno je vino odličan afrodizijak za bolji ljubavni život jer povećava protok krvi do erogenih zona, što dovodi do povećanja seksualne želje. 

Lava cake

Najslađi afrodizijak nedvojbeno je čokolada. Oduvijek se povezuje s ljubavlju i romantikom, pa ne čudi što je nerijetko zovu i "kemikalija ljubavi". Čokolada sadrži triptofan, koji potiče proizvodnju serotonina (hormona sreće) i feniletilamin, koji potiče otpuštanje endorfina, hormona koji se izlučuje tijekom seksa. Zahvaljujući tim hormonima, povećava se seksualna privlačnost među partnerima. Ipak, i sam osjećaj sreće dovodi do pojačane seksualne želje, a dobro znamo da nas čokolada čini sretnima. 

Zbog toga je za ovu večeru nekako logičan izbor čokoladni desert. Predlažemo pravu čokoladnu bombu - lava cake! Ova je poslastica, prema legendi, nastala kao pogreška. Naime, chef Jean-Georges Vongerichten izvadio je čokoladni biskvit iz pećnice prerano i, na svoje iznenađenje, dobio pravu čokoladnu deliciju. Mekani sočni biskvit koji iznutra krije toplu tekuću čokoladu postao je poznat diljem svijeta i teško mu itko može odoljeti. Njegova je priprema vrlo jednostavna, a najvažnije je pripaziti na vrijeme pečenja. Lava kolači peku se u keramičkim ili staklenim posudicama za pečenje, no u slučaju da ih nemaš, poslužit će i kalup za muffine. 

Sastojci: 

  • 4 jaja (2 žumanjka i 4 bjelanjka) 
  • 6 g mekog brašna (oko dvije pune žlice)
  • 10 g maslaca (oko dvije žlice)
  • 2,5 dl hladnog mlijeka 
  • 200 g tamne čokolade 
  • bobičasto voće po izboru

Priprema: 

  1. Nareži čokoladu na sitne kockice.
  2. Otopi maslac na vatri, zatim dodaj brašno i sve dobro umuti. Pripazi da brašno ne zagori. 
  3. Nakon što smjesa poprimi blagu žutu boju, dodaj hladno mlijeko i miješaj dok smjesa ne dobije svilenkastu teksturu. 
  4. Vrućim umakom prelij čokoladu i miješaj dok se u potpunosti ne otopi. 
  5. Popij gutljaj crnog vina Korlat Syrah
  6. Ostavi čokoladnu smjesu da se malo ohladi, potom dodaj dva žumanjka. 
  7. Napravi čvrsti snijeg od četiri bjelanjka s prstohvatom soli i umiješaj ga špatulom u čokoladnu smjesu. 
  8. Keramičke posudice premaži maslacem i napuni ih gotovom smjesom do vrha. 
  9. Zagrij pećnicu na 180°C i peci kolače od sedam do 10 minuta. 
  10. Ostavi kolače da se hlade barem jednu minutu prije nego što okreneš kalupe na tanjur. Najbolje ih je servirati tople.

Kako bi užitak bio potpun, ukrasi ih bobičastim voćem, koje se u kombinaciji s tamnom čokoladom savršeno stapa s crnim vinom snažne i bogate strukture, kao što je Korlat Syrah. Ovo je vino intenzivno koncentrirano i začinjeno aromama zrelog bobičastog voća poput kupine i crnih grožđica. Snažnoj kompleksnosti i osobnosti mirisa doprinose i lijepo usklađene arome kave, crne čokolade te diskretna aroma duhana koja je dijelom iskaz aromatskog potencijala, a dijelom rezultat brižne njege vina u hrastovim bačvama.

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr