UŽIVO: Počeo je Advent u Zagrebu, grad je krcat i ludo je zabavno - pogledajte paljenje tisuća lampica!

miss7
Vidi originalni članak
  • Ultrapopularni Advent u Zagrebu upravo započinje, pogledaj što je sve u tijeku
  • Advent će trajati do 7. siječnja i privuće će brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske ali i drugih država
  • Upravo traje spektakularna baletna predstava na ledu "Orašar u Ledenom kraljevstvu"

U tijeku je svečano otvorenje jedne od najpopularnijih adventskih manifestacija u Europi - našeg Adventa u Zagrebu. Grad je već prepun ljudi, mnogi su se odlučili potegnuti i iz udaljenijih dijelova Hrvatske pa čak i drugih zemalja, kako bi večeras uživali u spektakularnom programu i atmosferi koja će krasiti glavni grad sve do 7. siječnja 2020.

 

Ako si negdje u blizini - i još nemaš plan za večeras - nemoj previše razmišljati. U gradu je ludnica i na brojnim lokacijama po centru, ali i po ostalim dijelovima grada.

U 17 sati svečano je zapaljena prva adventska svijeća na velikom vijencu oko Manduševca, u istovremeno je na glavnom trgu počeo i glazbeni program u sklopu tematskog dijela Božićna bajka. 

Nekoliko stotina metara južnije u 18 sati počela je spektakularna baletna predstava "Orašar u Ledenom kraljevstvu" u sklopu klizališta na Trgu kralja Tomislava. U klizačku bajku brojne posjetitelje i posebne uzvanike uveli su Antonio Souza-Kordejru i Lana Petranović, mlada klizačica Lana Kosi te brojni klizači iz kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice.

Pogledajte kako izgleda spektakl na ledu...

I vatromet koji nas je ostavio bez riječi...

U 19 sati počeo je tulum na Zrinjevcu uz koncert Roberta Marekovića i Swingersa, zelena oaza u središtu metropole vrvi ljudima koji uz dobru glazbu iskušavaju specijalitete i delicije s brojnih štandova i zagrijavaju se uz topla pića i napitke. Svi su iščekivali glavni događaj večeri u 19.45 sati - tradicionalno paljenje nekoliko stotina tisuća lampica u centru grada. 

I evo kako je to izgledalo!

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

U 20 sati glavna zabava se preselila na pozornicu na Adventu na Strossu, gdje su nastupale Gelato Sisters. One su posjetitelje razveselile svojom božićnom pjesmom "Zagreb se za Božić sprema", ali i obradama raznih božićnih pjesama.

Sve će lokacije biti prepune ljudi, Zrinjevac, klizalište na Tomislavcu, Trg bana Jelačića, Fuliranje, Europski trg, HNK, Stross, Klovićevi dvori i još brojna mjesta po Zagrebu - sve prekrasne lokacije s brojnim štandovima, atraktivnom ponudom hrane i pića te bogatim zabavnim programom među kojim se doista može naći ponešto za svakoga. Zabava je zagarantirana, a sve što ti trebaš je organizirati društvo za najzabavnije vrijeme u godini u Zagrebu. 

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

"Advent će ove godine biti najljepši dosad. Tri glavne teme Adventa su Orašar i baština, ekologija i održivost te pristupačnost za osobe s invaliditetom. Manje i veće skulpture Orašara, koje izrađuje Petar Banda, bit će po cijelom gradu, dok će većina ugostitelja koristiti papirnate čaše, tanjure i slično, a također će se postaviti i posebne premosnice za lakše kretanje za osobe s invaliditetom", istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld te dodala da Advent u Zagrebu nudi sve najbolje što grad ima u turizmu, ugostiteljstvu i kulturi.

Posjeti Miss7.24sata.hr