Uz ove mirisne preporuke odabir božićnog poklona ne može biti jednostavniji

dm.hr
Vidi originalni članak

Bliži se vrijeme blagdanskog darivanja, a ako pitate nas (ali i mnoge druge), upravo su parfemi moćnih esencija jedan od najljepših poklona koji se mogu naći ispod bora. No, takve poklone važno je pažljivo izabrati kako bi se mirisna kompozicija savršeno uskladila s njezinom ili njegovom osobnošću. Poznato je da baš kao i ljudi, i parfemi te parfemske grupe imaju svoj karakter. Stoga, kako bi vam barem malo pojednostavili potragu i pomogli da u euforiji božićnog šopinga lakše odaberete cvjetni, orijentalni, citrusni ili drvenasti parfem s kojim će se draga osoba najbolje poistovjetiti, u nastavku smo izdvojili nekoliko popularnih parfemskih favorita za nju i njega koje možete pronaći u prodavaonicama dm-a i na dm online shopu.

Cvjetni mirisi prepoznatljivi su po brojnim varijantama s cvjetnim srcem, što znači da su glavne mirisne note takvih parfema najčešće svježe cvijeće, cvijeće s vodenim, zelenim ili puderastim nijansama, kao i cvjetno-voćne ili gurmanske kompozicije. Ovu grupu parfema koja odiše nenametljivošću, ali i živahnošću, češće odabiru žene, s obzirom da se puderaste i gurmanske note povezuju s nježnošću, izražajnošću i romantikom. Ako ste u potrazi za poklonom koji će pomiriti avanturistički i romantičarski duh, idealan odabir je Chloé Nomade edp (30ml) s mirisnim esencijama bijele frezije, slatke mirabelle, mahovine i sandalovine.

Orijentalnim mirisima dominiraju sofisticirane, tople i egzotične note ambera, mošusa te vanilije, stoga ovu mirisnu grupu najčešće biraju odvažne, temperamentne i tajanstvene žene. U potrazi za mirisnim poklonom koji objedinjuje sofisticiranost, senzualnost i ženstvenost,  Women's Secret Intimate Daydream edp (100 ml) s baznim notama cedra, tonka graha, tamne čokolade i mošusa, sjajan je odabir.

Citrusni mirisi obogaćeni su kompozicijama koje se baziraju na notama limuna, naranče, bergamota, grejpa ili mandarine, uz druge aromatične note od kojih su one cvjetne karakteristične za ženske mirise, dok se oštrije note češće nalaze u mirisima namijenjenima muškarcima. Uz svježu i poletnu energiju, citrusne note povezuju se s otvorenošću, odlučnošću i vedrinom, a upravo takav dojam ostavlja Replay Jeans Original For Him edt (75ml) s notama limuna, limete, korijandera i ružinog drveta. Ova mirisna kreacija sigurno će oduševiti muškarce koji optimistično i odlučno rješavaju izazove koji se nađu pred njima.

Drvenasti mirisi prepoznatljivi su po toplim, zemljanim notama cedra, čempresa, sandalovine i pačulija koje karakteriziraju osobu potpuno uvjerenu u svoje mjesto u svijetu, a ponekad se sljubljuju s onim citrusnim ili začinskim poput anisa. Ako ste u potrazi za božićnim poklonom koji će predstavljati savršen olfaktivni spoj muževnosti, ozbiljnosti i sportske elegancije, preporučujemo vam Tom Tailor for him edt (30ml) čije će mirisne note bergamota, mandarine, lavande, sandalovine i kože zaokružiti željeni dojam.

Ovo su samo neki od mirisnih prijedloga kojima ovog Božića možete razveseliti svoje najdraže, a sebi osigurati dodatne bodove i uštede. Naime, pri kupnji dvaju ili više mirisa do 19. prosinca, u prodavaonicama dm-a i na dm online shopu očekuje vas čak 30x više bodova na kartici dm active beauty. Preporučujemo da što prije bacite oko na mirisnu ponudu koja vas čeka na dm.hr i u novom dm-ovom katalogu i da božićne poklone kupite prije vrhunca božićne šoping groznice.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr