Uredite stan u industrijskom stilu!

Čitateljici Jasmini je dizajnerski tim Domenico Leonardi predložio idejno rješenje za uređenje stana u industrijskom stilu u kojem će živjeti mladi par.
Vidi originalni članak

Pitanje čitateljice

Poštovani,
voljela bih urediti stan u industrijskom stilu, svakako bi da neki od zidova bude od tapeta (ili prave?) stare opeke. Kuhinja i dnevni boravak su u jednoj prostoriji pa bi ih bilo super odvojiti funkcionalnim stolom/barom. Od namještaja nemam ništa tako da su sve ideje dobrodošle.
Jasmina

Domenico Leonardi odgovara

Sukladno željama naše čitateljice Jasmine, ovomjesečni nam je zadatak bio urediti njen stan u industrijskom stilu.

Obzirom da nisu svi zidovi pod pravim kutem, a zid koji djeli dnevni od spavaćeg dijela je nosivi, nismo imali mnogo mogućnosti za intervenciju, već smo se morali prilagoditi postojećem stanju.

Kuhinja je vrlo jednostavna, bijela, visokog sjaja, s radnom pločom u drvnom dekoru brijesta, a poseban akcent daje joj retro hladnjak. Za pod smo u tom djelu odabrali tamnu mat keramiku, dok smo zid između gornjih i donjih elemenata obložili bijelom keramikom s crnim fugama. Dimnjak je tretiran crnom bojom namijenjenom za pisanje kredom.

Centralni dio prostorije zauzima masivni stol za blagovanje iznad kojeg su postavljenje karakteristične industrijske visilice. Kako bismo vizualno odvojili kuhinju od dnevne zone te naglasili prostor blagovanja, povukli smo vertikalnu liniju crnom bojom na zidu te na stropu.

U zonu dnevnog boravka smjestili smo crni kožni dvosjed te ''butterfly chair''. Zid smo obložili dekorativnom opekom. TV je postavljen na zidne nosače s mogućnošću rotacije kako bi bio gledljiv iz sve tri zone prostorije.

Industrijski je stil sam po sebi hladan, stoga da dobijemo toplinu doma prostor smo oplemenili dekoracijama poput tepiha, indirektnom rasvjetom, biljkama i ostalim sitnicama.

Ako i vi imate problem prilikom uređenja interijera pošaljite svoje pitanje zajedno s tlocrtom i dimenzijama stropa na info@budi.in i možda upravo vama dizajnerski studio Domenico Leonardi pomogne u stvaranju idejnog rješenja.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr